Bli med i en familiegruppe på Google

Når du blir med i en familiegruppe, kan du dele familietjenester på Google med opptil fem familiemedlemmer.
Viktig: De fem familiemedlemmene inkluderer familiemedlemmer som er invitert til å bli med i familiegruppen, men som ennå ikke har godtatt invitasjonen.

Slik fungerer familiegrupper

Når du blir med i en familiegruppe, kan du gjøre følgende:

• Bruke familiebetalingsmåten: Familieadministratoren må konfigurere en familiebetalingsmåte før du kan bruke den til kjøp på Google Play.
  • Bruke familietjenester: Du kan bruke eller abonnere på familietjenester som Google One, Google Play familiebibliotek og familieabonnementet på YouTube Premium. Barn under 13 år (eller alderen som gjelder i det aktuelle landet) har begrenset tilgang til enkelte YouTube-funksjoner. For å finne tjenester som er tilgjengelige for familien din, kan du gå til g.co/YourFamily

Bli med i en familiegruppe

Hvis noen inviterer deg til å bli med i familien sin, får du invitasjonen via e-post eller tekstmelding. Følg veiledningen i invitasjonen for å bli med i familiegruppen.

Hvilke opplysninger kan familiemedlemmene se om hverandre?

Når du blir med i en familie, kan familiemedlemmene dine se navnet ditt, bildet ditt og e-postadressen din.

Fordi familieadministratoren er ansvarlig for familiebetalingsmåten, får hen kvitteringer for alt du kjøper med den.

Familiemedlemmene kan se innholdet som legges til i familiebiblioteket.

Hvis familien din deler et Google One-medlemskap, kan familiemedlemmene se hvor mye delt lagringsplass du har brukt. Filene dine deles ikke med familien. Finn ut hvordan du begynner eller slutter å dele med familien din på Google One.

Krav for å bli med i en familiegruppe

For å bli med i en familiegruppe må du

• ha en Google-konto (Du kan ikke bli med i en familiegruppe med en Google-konto fra jobb, skole eller en annen organisasjon.)
  • bo i samme land som familieadministratoren
  • ikke være med i noen andre familiegrupper
  • ikke ha byttet familiegruppe i løpet av de siste 12 månedene

Forlat familiegruppen eller bytt familiegruppe

Før du kan bytte familiegruppe, må du forlate den du allerede er med i.
Dette skjer når du forlater familiegruppen din
  • Du kan ikke bytte familiegruppe mer enn én gang i løpet av 12 måneder. Hvis du forlater én familiegruppe og blir med i en annen, kan du ikke bytte familiegruppe igjen før det har gått 12 måneder. Regelen om 12 måneder gjelder bare hvis du bruker et betalt Google-abonnement, for eksempel Google One eller YouTube Premium.
  • Du kan ikke kjøpe ting med betalingsmåten for familien. Kjøp som ikke er behandlet ennå, kan fortsatt bli belastet.
  • Du mister tilgangen til Google Play familiebibliotek og eventuelle varer der som er lagt til av andre familiemedlemmer.
  • Alle kjøp du har lagt til i Google Play-familiebiblioteket, blir fjernet, og de andre familiemedlemmene mister tilgangen til dem.
  • Hvis familien din deler et Google One-abonnement og du er administratoren for det, slutter familiemedlemmene dine å bruke den delte lagringsplassen. Hvis noen bruker opp lagringsplassen sin, blir filene deres fortsatt trygt oppbevart, men de kan ikke lagre nye ting. Finn ut mer om hva som skjer når brukere går tom for plass.
    • Familien din mister også tilgangen til ekstra abonnementsfordeler og hjelp fra Google-eksperter.
  • Hvis familien din deler et Google One-abonnement og en annen person er administrator for det, mister du tilgangen til delt lagringsplass, ekstra abonnementsfordeler og hjelp fra Google-eksperter.
  • Du beholder Google-kontoen din samt eventuelt innhold du har kjøpt via betalingsmåten for familien.
Forlat familiegruppen din
Viktig: Hvis du er familieadministrator, kan du ikke forlate familiegruppen.

Mobil eller nettleser

1.  Gå til siden «Familien din på Google».
  2. Velg menyen Meny og så Forlat familiegruppen og så Forlat gruppen.
Viktig: Hvis du har konfigurert familien din i ulike Google-produkter (f.eks. Play-butikken, Family Link og Google One), kan du også forlate familien i disse produktene ved å følge veiledningen nedenfor.

Play Butikk-appen

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilikonet og så Innstillinger og så Familie og så Administrer familiemedlemmer.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Forlat familiegruppen og så Forlat gruppen.
  4. Skriv inn passordet ditt og trykk på Bekreft.

Family Link-appen

Viktig: Family Link er bare tilgjengelig i enkelte områder. For å få tak i Family Link kan du registrere deg på g.co/YourFamily.

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Øverst til venstre trykker du på Meny Meny og så Administrer familien.
  3. Velg Forlat familiegruppen under «Forlat familiegruppen».
  4. Skriv inn passordet ditt.
  5. Trykk på Bekreft.

Google-appen​

1. Åpne Google One-appen Google One på Android-enheten din.
  2. Trykk på menyen og så Innstillinger og så Administrer familieinnstillingene.
  3. Trykk på Administrer familiegruppen.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Forlat familiegruppen og så Forlat gruppen.
  5. Trykk på Bekreft.

Google One-appen (iPhone og iPad)

1. Åpne Google One-appen Google One på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på menyen og så Innstillinger og så Familieinnstillinger og så Administrer Google-familiemedlemmer.
  3. Logg på Google-kontoen din hvis du blir bedt om det.
  4. Trykk på Mer Mer og så Forlat familiegruppen og så Forlat gruppen.
  5. Skriv inn passordet.
  6. Trykk på Bekreft.

Feilsøk problemer

Problem med invitasjonen din

Invitasjonen er allerede brukt

Hver invitasjon har en unik registreringslink som bare kan brukes én gang.

Hvis du videresender invitasjonen din til andre, kan de bruke den unike linken din til å bli med i familiegruppen.

Hvis du har brukt invitasjonen med en annen Google-konto, kan du forlate familiegruppen og be om en ny invitasjon du kan bruke med den andre e-postadressen din.

Invitasjonen er utløpt

Invitasjoner til å bli med i familiegrupper utløper etter to uker.

Hvis invitasjonen er utløpt, kan du kontakte familieadministratoren og be om å få tilsendt en ny invitasjon.

Jeg fikk en feilmelding

Problemer med å bli med i familiegruppen

• Bytting av familiegruppe: Du kan bare bytte familiegruppe én gang i året.
  • Landsbegrensninger: Du må bo i det samme landet som familieadministratoren.

Familiegruppen din er deaktivert

Familieadministratoren må gå til myaccount.google.com for å gjenopprette kontoen sin.

Du er allerede med i en familiegruppe

Du kan bare være i én familiegruppe om gangen. Hvis du vil bli med i en annen familiegruppe, må du forlate familiegruppen du er med i nå, før du blir med i den andre.

Familieadministratoren din slettet familiegruppen du er med i

Dette skjer hvis familieadministratoren din sletter familiegruppen:

• Du kan ikke kjøpe ting med betalingsmåten for familien. Eventuelle ventende kjøp kan fortsatt bli belastet.
  • Du mister tilgangen til Google Play familiebibliotek og eventuelle varer andre familiemedlemmer har lagt til i det.
  • Alle kjøp du har lagt til i Google Play-familiebiblioteket, blir fjernet, og de andre familiemedlemmene mister tilgangen til dem.
  • Hvis familien din deler et Google One-abonnement og du er administratoren for det, slutter familiemedlemmene dine å bruke den delte lagringsplassen din. Hvis noen bruker opp lagringsplassen sin, blir filene deres fortsatt trygt oppbevart, men de kan ikke lagre nye ting. Finn ut mer om hva som skjer når brukere går tom for plass.
    • Familien din mister også tilgangen til ekstra medlemsfordeler og Google-eksperter.
  • Hvis familien din deler et Google One-abonnement og en annen person er administrator for det, mister du tilgangen til delt lagring, ekstra medlemsfordeler og Google-eksperter.
  • Du beholder Google-kontoen din og eventuelt innhold du har kjøpt med familiebetalingsmåten.

Merk: Du kan bare bytte familiegruppe én gang i året. Hvis du blir med i eller oppretter en ny familiegruppe, må du vente i 12 måneder før du kan bli med i en annen.