Lid worden van een gezinsgroep op Google

Als je lid wordt van een gezinsgroep, kun je Google-gezinsservices delen met vijf andere gezinsleden.

Hoe gezinsgroepen werken

Wanneer je lid wordt van een gezinsgroep, kun je:

• De gezinsbetaalmethode gebruiken: Als de gezinsbeheerder een gezinsbetaalmethode heeft ingesteld, kun je hiermee aankopen op Google Play doen.
  • Gezinsservices gebruiken: Je kunt lid worden van gezinsservices, zoals Google One, de Google Play-gezinsbibliotheek, het Google Play Muziek-gezinsabonnement en het YouTube TV-gezinsabonnement. Ga naar families.google.com om alle services te bekijken die beschikbaar zijn voor gezinnen.

Lid worden van een gezinsgroep

Als iemand je lid wil maken van zijn gezinsgroep, ontvang je een e-mail of tekstbericht met een uitnodiging. Volg de instructies in de uitnodiging om lid te worden van de gezinsgroep.

Welke informatie kunnen gezinsleden van elkaar zien?

Als je lid wordt van een gezinsgroep, kunnen je gezinsleden mogelijk je naam, foto en e-mailadres zien.

De gezinsbeheerder is verantwoordelijk voor de gezinsbetaalmethode en ontvangt daarom facturen van alle artikelen die je koopt via de gezinsbetaalmethode.

Je gezinsleden kunnen de content zien die aan de gezinsbibliotheek wordt toegevoegd.

Als je gezin een Google One-lidmaatschap deelt, kunnen je gezinsleden zien hoeveel gedeelde opslagruimte je gebruikt. Je bestanden worden niet gedeeld met je gezin.

Vereisten om lid te worden van een gezinsgroep

Als je lid wilt worden van een gezinsgroep, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• Je moet een Google-account hebben. Je kunt niet lid worden van een gezinsgroep met een Google-account van je werk, school of andere organisatie.
  • Je moet in hetzelfde land wonen als de gezinsbeheerder.
  • Je mag geen lid zijn van een andere gezinsgroep.
  • Je mag in de afgelopen twaalf maanden niet van gezinsgroep zijn gewisseld.

Een gezinsgroep verlaten of van gezinsgroep wisselen

Voordat je van gezinsgroep kunt wisselen, moet je de gezinsgroep verlaten waarvan je op dat moment lid bent.

Wat gebeurt er als je de gezinsgroep verlaat?
  • Je kunt maar één keer per twaalf maanden van gezinsgroep wisselen. Als je een gezinsgroep verlaat en lid wordt van een nieuwe groep, kun je de daaropvolgende twaalf maanden geen lid meer worden van een andere gezinsgroep.
  • Je kunt geen aankopen meer doen via de gezinsbetaalmethode. Eventuele aankopen in behandeling worden nog wel op de gebruikelijke wijze in rekening gebracht.
  • Je hebt geen toegang meer tot de Google Play-gezinsbibliotheek en alle items die door de gezinsleden zijn toegevoegd.
  • Alle aankopen die je aan de Google Play-gezinsbibliotheek hebt toegevoegd, worden verwijderd. Je gezinsleden hebben geen toegang meer tot deze items.
  • Je hebt geen toegang meer tot het Google Play Muziek-gezinsabonnement (als de gezinsbeheerder een abonnement had genomen).
  • Als je gezin een Google One-lidmaatschap deelt en jij de beheerder van het Google One-abonnement bent, kunnen je gezinsleden de gedeelde opslagruimte niet meer gebruiken. Heeft iemand geen opslagruimte meer, dan blijven de bestanden veilig opgeslagen, maar kan die persoon geen nieuwe bestanden meer opslaan. Meer informatie over wat er gebeurt als mensen geen opslagruimte meer hebben.
    • Je gezin verliest ook de toegang tot extra ledenvoordelen en Google-experts.
  • Als je gezin een Google One-lidmaatschap deelt en iemand anders de beheerder van het Google One-abonnement is, heb je geen toegang meer tot de gedeelde opslagruimte, extra ledenvoordelen en Google-experts.
  • Je houdt je Google-account en alle content die je hebt gekocht via de gezinsbetaalmethode.
De gezinsgroep verlaten

Als je de gezinsbeheerder bent, kun je de gezinsgroep niet verlaten.

Play Store-app

1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Account en dan Gezin en dan Gezinsleden bekijken.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Gezinsgroep verlaten en dan Groep verlaten
  4. Typ je wachtwoord en tik vervolgens op Bevestigen

Mobiele of webbrowser

1. Ga naar de pagina Je gezin op Google.
  2. Selecteer Menu Menu en dan Gezinsgroep verlaten en dan Groep verlaten.

Family Link-app

Opmerking: Family Link is alleen in bepaalde landen beschikbaar. Je kunt je aanmelden voor Family Link op g.co/familylink.

1. Open de Family Link-app Family Link
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Gezinsgroep.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Gezin verlaten en dan Groep verlaten.
  4. Typ je wachtwoord en tik vervolgens op Bevestigen

Google One-app

1. Open de Google One-app Google One.
  2. Tik bovenaan op Instellingen.
  3. Tik op Gezinsinstellingen beheren en dan Gezinsgroep beheren.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Gezin verlaten en dan Groep verlaten.
  5. Typ je wachtwoord en tik vervolgens op Bevestigen.

Problemen oplossen

Probleem met mijn uitnodiging

Uitnodiging is al gebruikt

Elke uitnodiging heeft een unieke aanmeldingslink die maar één keer kan worden gebruikt.

Als je de uitnodiging doorstuurt naar iemand anders, kan die persoon je unieke link gebruiken om lid te worden van de gezinsgroep.

Heb je het verkeerde Google-account voor de uitnodiging gebruikt, dan kun je de gezinsgroep verlaten en om een nieuwe uitnodiging vragen. Gebruik vervolgens het goede e-mailadres om de nieuwe uitnodiging te accepteren.

Uitnodiging verlopen

Een uitnodiging om lid te worden van een gezinsgroep is twee weken geldig.

Is de uitnodiging verlopen, vraag dan de gezinsbeheerder je een nieuwe uitnodiging te sturen.

Ik heb een foutmelding ontvangen

Probleem bij lid worden van gezinsgroep

• Van gezinsgroep wisselen: je kunt maar één keer per twaalf maanden van gezinsgroep wisselen.
  • Landsbeperking: je moet in hetzelfde land als de gezinsbeheerder wonen.

Je gezinsgroep is uitgeschakeld

Je gezinsbeheerder moet naar myaccount.google.com gaan om het account te herstellen.

Je bent al lid van een gezinsgroep

Je kunt maar van één gezinsgroep tegelijk lid zijn. Als je lid wilt worden van een andere gezinsgroep, moet je de huidige gezinsgroep verlaten en daarna lid worden van de nieuwe groep.

Mijn gezinsbeheerder heeft de gezinsgroep verwijderd

Houd rekening met het volgende als de gezinsbeheerder de gezinsgroep heeft verwijderd:

• Je kunt geen aankopen meer doen via de gezinsbetaalmethode. Eventuele aankopen in behandeling worden nog wel op de gebruikelijke wijze in rekening gebracht.
  • Je hebt geen toegang meer tot de Google Play-gezinsbibliotheek en alle items die door de gezinsleden zijn toegevoegd.
  • Alle aankopen die je aan de Google Play-gezinsbibliotheek hebt toegevoegd, worden verwijderd. Je gezinsleden hebben geen toegang meer tot deze items.
  • Je hebt geen toegang meer tot het Google Play-gezinsabonnement (als de gezinsbeheerder een abonnement had genomen).
  • Als je gezin een Google One-lidmaatschap deelt en jij de beheerder van het Google One-abonnement bent, kunnen je gezinsleden de gedeelde opslagruimte niet meer gebruiken. Heeft iemand geen opslagruimte meer, dan blijven de bestanden veilig opgeslagen, maar kan die persoon geen nieuwe bestanden meer opslaan. Meer informatie over wat er gebeurt als mensen geen opslagruimte meer hebben.
    • Je gezin verliest ook de toegang tot extra ledenvoordelen en Google-experts.
  • Als je gezin een Google One-lidmaatschap deelt en iemand anders de beheerder van het Google One-abonnement is, heb je geen toegang meer tot de gedeelde opslagruimte, extra ledenvoordelen en Google-experts.
  • Je houdt je Google-account en alle content die je hebt gekocht via de gezinsbetaalmethode.

Opmerking: Je kunt maar één keer per jaar van gezinsgroep wisselen. Als je lid wordt van een nieuwe gezinsgroep of een nieuwe groep maakt, kun je de daaropvolgende twaalf maanden geen lid meer worden van een andere gezinsgroep.