Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Google Play-gids voor ouders

Bekijk de onderstaande onderwerpen voor meer informatie over functies voor ouders in Google Play.

Content voor kinderen vinden

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Games of Apps.
  3. Tik voor films en tv-programma's op Gezin.
  4. Tik voor boeken op Kinderboeken.
Meer informatie over hoe je content voor het hele gezin kunt vinden

Meer informatie over functies en opties van Google Play

Content voor het hele gezin vinden
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Games of Apps.
  3. Tik voor films en tv-programma's op Gezin.
  4. Tik voor boeken op Kinderboeken.
Meer informatie over hoe je content voor het hele gezin kunt vinden
Toezicht houden op het account van je kind
Je kunt ouderlijk toezicht gebruiken voor het volgende:
  • het scherm van je kind automatisch vergrendelen als het bedtijd is,
  • apps blokkeren waarvan je niet wilt dat je kind die gebruikt,
  • schermlimieten instellen,
  • aankopen en nieuwe apps goedkeuren die je kind wil downloaden, en meer.

Family Link downloaden

• Download Family Link.
  • Voeg toezicht aan het Google-account van je kind toe of maak een Google-account voor je kind.
  • Selecteer je instellingen.
Meer informatie over hoe je een Google-account voor je kind kunt maken of beheren
Advertenties in apps voor kinderen

Er wordt verwacht dat advertenties overeenkomen met de leeftijdsclassificatie van de app of game. De advertentieweergave kan in de loop van de tijd veranderen, dus controleer regelmatig welke typen advertenties worden weergegeven.

Als er advertenties worden weergegeven die niet geschikt zijn voor de leeftijdsgroep waarvoor de app is bestemd, kun je de advertentie melden bij Google.

Niet-gezinsvriendelijke content beperken met ouderlijk toezicht

Als je je Android-telefoon of -tablet deelt met anderen (waaronder kinderen), kun je ouderlijk toezicht aanzetten om downloads of aankopen van content voor bepaalde leeftijdsgroepen te blokkeren op basis van de leeftijdsclassificatie van de content. Je kunt verschillende instellingen voor ouderlijk toezicht kiezen voor elk soort content en voor elk apparaat.

Meer informatie over hoe je ouderlijk toezicht instelt

Onbedoelde aankopen voorkomen met wachtwoordbeveiliging

Er wordt verificatie vereist voor aankopen (waaronder in-app-aankopen) die worden gedaan in apps die beschikbaar zijn in het gedeelte Kinderen, zelfs als je normaal gesproken geen verificatie vereist. We doen dit om onbedoelde of ongewenste aankopen op je apparaat te voorkomen.

Meer informatie over wachtwoorden en verificatie
Google Play-gezinsbibliotheek gebruiken

Je kunt op Google Play gekochte apps, games, films en boeken met maximaal 5 gezinsleden delen via de Google Play-gezinsbibliotheek.

Meer informatie over de gezinsbibliotheek