Google Play-gids voor ouders

Bekijk de onderstaande onderwerpen voor meer informatie over functies voor ouders in Google Play.

Content voor kinderen vinden

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Games of Apps.
  3. Tik voor films en tv-programma's op Gezin.
  4. Tik voor boeken op Kinderboeken.
Meer informatie over hoe je content voor het hele gezin kunt vinden

Meer informatie over functies en opties van Google Play

Content voor het hele gezin vinden
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Games of Apps.
  3. Tik voor films en tv-programma's op Gezin.
  4. Tik voor boeken op Kinderboeken.
Meer informatie over hoe je content voor het hele gezin kunt vinden
Toezicht houden op het account van je kind
Je kunt ouderlijk toezicht gebruiken voor het volgende:
  • het scherm van je kind automatisch vergrendelen als het bedtijd is,
  • apps blokkeren waarvan je niet wilt dat je kind die gebruikt,
  • schermlimieten instellen,
  • aankopen van nieuwe apps of in-app aankopen goedkeuren die zijn gedaan via het factureringssysteem van Google Play.

Belangrijk: Instellingen voor aankoopgoedkeuring zijn alleen van toepassing op aankopen die worden gedaan via het factureringssysteem van Google Play.

Family Link downloaden

• Download Family Link.
  • Voeg toezicht aan het Google-account van je kind toe of maak een Google-account voor je kind.
  • Selecteer je instellingen.
Bekijk meer informatie over hoe je een Google-account voor je kind kunt maken of beheren.
Advertenties in apps voor kinderen

Er wordt verwacht dat advertenties overeenkomen met de leeftijdsclassificatie van de app of game. De advertentieweergave kan in de loop van de tijd veranderen, dus controleer regelmatig welke typen advertenties worden weergegeven.

Als er advertenties worden weergegeven die niet geschikt zijn voor de leeftijdsgroep waarvoor de app is bestemd, kun je de advertentie melden bij Google.

Niet-gezinsvriendelijke content beperken met ouderlijk toezicht

Als je je Android-telefoon of -tablet deelt met anderen (waaronder kinderen), kun je ouderlijk toezicht aanzetten om downloads of aankopen van content voor bepaalde leeftijdsgroepen te blokkeren op basis van de leeftijdsclassificatie van de content. Je kunt verschillende instellingen voor ouderlijk toezicht kiezen voor elk soort content en voor elk apparaat. Instellingen voor aankoopgoedkeuring zijn alleen van toepassing op aankopen die worden gedaan via het factureringssysteem van Google Play.

Bekijk meer informatie over hoe je ouderlijk toezicht instelt.

Onbedoelde aankopen voorkomen met wachtwoordbeveiliging

We willen onbedoelde of ongewenste aankopen op je apparaat voorkomen. Daarom is verificatie vereist voordat een aankoop kan worden gedaan in een app die beschikbaar is in het gedeelte Kinderen, zelfs als daar normaal gesproken geen verificatie voor nodig is. Instellingen voor aankoopgoedkeuring zijn alleen van toepassing op aankopen die worden gedaan via het factureringssysteem van Google Play.

Bekijk meer informatie over wachtwoorden en verificatie.
Google Play-gezinsbibliotheek gebruiken

Je kunt op Google Play gekochte apps, games, films en boeken met maximaal 5 gezinsleden delen via de Google Play-gezinsbibliotheek.

Meer informatie over de gezinsbibliotheek