Google Play-gids voor ouders

Bekijk de onderstaande onderwerpen voor meer informatie over functies voor ouders in Google Play.

Content voor kinderen vinden

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Games of Apps.
  3. Tik voor films en tv-programma's op Gezin.
  4. Tik voor boeken op Kinderboeken.

Meer informatie over hoe u gezinsvriendelijke content vindt

Advertenties in apps voor kinderen

Er wordt verwacht dat advertenties overeenkomen met de leeftijdsclassificatie van de app of game. De advertentieweergave kan in de loop van de tijd veranderen, dus controleer regelmatig welke typen advertenties worden weergegeven.

Als er advertenties worden weergegeven die niet geschikt zijn voor de leeftijdsgroep waarvoor de app is bestemd, kunt u de advertentie melden bij Google.

Niet-gezinsvriendelijke content beperken met ouderlijk toezicht

Als u uw Android-telefoon of -tablet deelt met anderen (waaronder kinderen), kunt u ouderlijk toezicht inschakelen om downloads of aankopen van content voor bepaalde leeftijdsgroepen te blokkeren op basis van de leeftijdsclassificatie van de content. U kunt verschillende instellingen voor ouderlijk toezicht kiezen voor elk soort content en voor elk apparaat.

Meer informatie over het instellen van ouderlijk toezicht

Onbedoelde aankopen voorkomen met wachtwoordbeveiliging

Er wordt verificatie vereist voor aankopen (waaronder in-app-aankopen) die worden gedaan in apps die beschikbaar zijn in het gedeelte Kinderen, zelfs als u normaal gesproken geen verificatie vereist. We doen dit om onbedoelde of ongewenste aankopen op uw apparaat te voorkomen.

Meer informatie over wachtwoorden en verificatie

Google Play-gezinsbibliotheek gebruiken

U kunt op Google Play gekochte apps, games, films en boeken met maximaal vijf gezinsleden delen via de Google Play-gezinsbibliotheek.

Meer informatie over de gezinsbibliotheek