Föräldraguiden till Google Play

Utforska ämnena nedan och läs mer om familjefunktionerna på Google Play

Hitta familjevänligt innehåll

1. Öppna appen Play Butik Google Play på enheten.
  2. Välj SpelBöcker, Film och tv eller Musik.
    • Spel: Välj Familj.
    • Böcker: Välj Böcker följt av Barnböcker.
    • Film och tv: Välj Film och tv följt av Familj.
    • Musik: Välj Musik följt av Genrer följt av Barnmusik.
  3. Härifrån kan du också söka i innehåll efter kategorier som åldersgrupper, populära figurer och topplistor.

Tips! Du kan även hitta familjevänligt innehåll överallt på Google Play genom att hålla utkik efter familjestjärnan Familjevänlig. Det framgår av stjärnan vilken åldersgrupp innehållet riktar sig till.

Läs mer om att hitta familjevänligt innehåll.

Annonser i familjeappar

Märkningen Reklamfinansierad familjeapp visar att det finns annonser i appar och spel.

Annonserna ska vara förenliga med appens eller spelets åldersklassificering.

Om det visas annonser som inte är lämpliga för den åldersgrupp som appen riktar sig till kan du rapportera annonsen till Google.

Begränsa tillgången till barnförbjudet innehåll med barnfilter

Om du delar en Android-mobil eller -surfplatta med andra kan du aktivera barnfilter och blockera nedladdningar eller köp utifrån åldersgruppen. Du kan välja olika barnfilterinställningar för olika innehållstyper och olika enheter.

Läs mer om hur du konfigurerar barnfilter.

Förhindra oavsiktliga köp med lösenordsskydd

Du kan skydda dig mot oavsiktliga eller oönskade köp på enheten genom att ange att köp på Google Play kräver autentisering.

Obs! För appar och spel med ett stjärnmärke som anger att de är för barn i åldrarna 0 till 12 krävs ett lösenord vid köp i apparna, även om du i vanliga fall inte behöver ange lösenordet.

Läs mer om lösenord och autentisering.

Använda Familjens bibliotek på Google Play

Du kan dela inköpta appar, spel, filmer, tv-program och böcker från Google Play med upp till fem andra familjemedlemmar.

Läs mer om Familjens bibliotek.