Föräldraguide till Google Play

Utforska ämnena nedan och läs mer om funktioner för föräldrar på Google Play.

Hitta innehåll för barn

1. Öppna Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Spel eller Appar.
  3. I avsnittet Filmer trycker du på Familj.
  4. I avsnittet Böcker trycker du på Barnböcker.

Läs mer om att hitta familjevänligt innehåll.

Annonser i appar för barn

Annonserna ska vara förenliga med appens eller spelets åldersklassificering. Vilka annonser som visas kan ändras med tiden, så du bör kontrollera vilka annonser som visas emellanåt.

Om det visas annonser som inte är lämpliga för den åldersgrupp som appen riktar sig till kan du rapportera annonsen till Google.

Begränsa tillgången till barnförbjudet innehåll med barnfilter

Om du delar en Android-telefon eller Android-surfplatta med andra, till exempel barn, kan du aktivera föräldrakontroller och blockera nedladdningar eller köp utifrån innehållets åldersgrupp. Du kan välja olika barnfilterinställningar för olika innehållstyper och olika enheter.

Läs mer om hur du konfigurerar barnfilter.

Förhindra oavsiktliga köp med lösenordsskydd

Autentisering krävs innan du köper något med en app i barnavdelningen (köp i appar inräknade), även om det inte krävs annars. Detta skyddar mot oavsiktliga eller oönskade köp på enheten.

Läs mer om lösenord och autentisering.

Använda Familjens bibliotek på Google Play

Du kan dela köpta appar, spel, filmer och tv-program med upp till fem andra familjemedlemmar när du har konfigurerat Familjens bibliotek på Google Play.

Läs mer om Familjens bibliotek.