Föräldraguiden till Google Play

Utforska ämnena nedan och läs mer om familjefunktionerna på Google Play

Hitta familjevänligt innehåll

1. Öppna Google Play Butik Google Play på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Spel, Film och tv eller Böcker.
  3. Tryck på Familj högst upp. I bokavdelningen väljer du Barnböcker i stället.

Läs mer om att hitta familjevänligt innehåll.

Annonser i familjeappar

Annonserna ska vara förenliga med appens eller spelets åldersklassificering. Vilka annonser som visas kan ändras med tiden, så du bör kontrollera vilka annonser som visas emellanåt.

Om det visas annonser som inte är lämpliga för den åldersgrupp som appen riktar sig till kan du rapportera annonsen till Google.

Begränsa tillgången till barnförbjudet innehåll med barnfilter

Om du delar en Android-mobil eller Android-surfplatta med andra kan du aktivera barnfilter och blockera nedladdningar eller köp utifrån innehållets åldersgrupp. Du kan välja olika barnfilterinställningar för olika innehållstyper och olika enheter.

Läs mer om hur du konfigurerar barnfilter.

Förhindra oavsiktliga köp med lösenordsskydd

Autentisering krävs innan du köper något med en app i familjeavdelningen (köp i appar inräknade), även om det inte krävs annars. Detta skyddar mot oavsiktliga eller oönskade köp på enheten.

Läs mer om lösenord och autentisering.

Använda Familjens bibliotek på Google Play

Du kan dela köpta appar, spel, filmer och tv-program med upp till fem andra familjemedlemmar när du har konfigurerat Familjens bibliotek på Google Play.

Läs mer om Familjens bibliotek.