Foreldreveiledning for Google Play

Utforsk emnene nedenfor for å finne ut mer om funksjoner for foreldre i Google Play.

Finn innhold for barn

1. På Android-enheten din åpner du Google Play-butikken Google Play.
  2. Trykk på Spill eller Apper.
  3. For Film og TV trykker du på Familie.
  4. For Bøker trykker du på Barnebøker.

Finn ut mer om hvordan du finner familievennlig innhold.

Annonser i apper for barn

Annonsene skal samsvare med appens eller spillets målaldersgruppe. Annonselevering kan endres over tid, så du bør av og til sjekke hvilke typer annonser som vises.

Hvis du ser annonser som ikke er egnet for aldersgruppen appen er laget for, bør du rapportere annonsen til Google.

Bruk foreldrekontroll for å begrense innhold for voksne

Hvis du deler Android-enheten din med andre, deriblant barn, kan du slå på foreldrekontroll for å blokkere nedlastinger og kjøp av innhold basert på aldersbegrensningen for innholdet. Du kan velge ulike innstillinger for foreldrekontroll for hver innholdstype og hver enhet.

Finn ut mer om hvordan du konfigurerer foreldrekontroll.

Bruk passordbeskyttelse for å forhindre utilsiktede kjøp

For å forhindre utilsiktede eller uønskede kjøp på enheten kreves det autentisering før kjøp, inkludert kjøp i apper, via apper i Barn-delen, selv om det ikke vanligvis kreves autentisering.

Finn ut mer om passord og autentisering.

Bruk Google Play familiebibliotek

Du kan dele apper, spill, filmer, TV-serier og bøker du har kjøpt på Google Play, med opptil fem andre familiemedlemmer når Google Play-familiebiblioteket er konfigurert.

Finn ut mer om Familiebiblioteket.