Google Play-gids voor ouders

Bekijk de onderstaande onderwerpen voor meer informatie over de functies voor gezinnen in Google Play.

Gezinsvriendelijke content vinden

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Games, Films of Boeken.
  3. Tik bovenaan op Gezin. In het gedeelte Boeken selecteert u in plaats daarvan Kinderboeken.

Meer informatie over het vinden van gezinsvriendelijke content

Toezicht houden op het account van uw kind

Met de opties voor ouderlijk toezicht kunt u het volgende doen:
  • het scherm van uw kind automatisch vergrendelen als het bedtijd is,
  • apps blokkeren waarvan u niet wilt dat uw kind die gebruikt,
  • schermlimieten instellen,
  • aankopen en nieuwe apps goedkeuren die uw kind wil downloaden, en meer.

Family Link downloaden

1. Download Family Link.
  2. Voeg toezicht aan het Google-account van uw kind toe of maak een Google-account voor uw kind.
  3. Selecteer uw instellingen.

Meer informatie over hoe u een Google-account voor uw kind kunt maken of beheren

Advertenties in gezinsvriendelijke apps

Er wordt verwacht dat advertenties overeenkomen met de leeftijdsclassificatie van de app of game. De advertentieweergave kan in de loop van de tijd veranderen, dus controleer regelmatig welke typen advertenties worden weergegeven.

Als er advertenties worden weergegeven die niet geschikt zijn voor de leeftijdsgroep waarvoor de app is bestemd, kunt u de advertentie melden bij Google.

Niet-gezinsvriendelijke content beperken met ouderlijk toezicht

Als u uw Android-telefoon of -tablet deelt met anderen (waaronder kinderen), kunt u ouderlijk toezicht inschakelen om downloads of aankopen van content voor bepaalde leeftijdsgroepen te blokkeren op basis van de leeftijdsclassificatie. U kunt verschillende instellingen voor ouderlijk toezicht kiezen voor elk soort content en voor elk apparaat.

Meer informatie over het instellen van ouderlijk toezicht

Onbedoelde aankopen voorkomen met wachtwoordbeveiliging

Er wordt verificatie vereist voor aankopen (waaronder in-app-aankopen) die worden gedaan in apps die beschikbaar zijn in het gedeelte Gezin, zelfs als u normaal gesproken geen verificatie vereist. We doen dit om onbedoelde of ongewenste aankopen op uw apparaat te voorkomen.

Meer informatie over wachtwoorden en verificatie

Google Play-gezinsbibliotheek gebruiken

U kunt op Google Play gekochte apps, games, films en boeken met maximaal vijf gezinsleden delen via de Google Play-gezinsbibliotheek.

Meer informatie over de gezinsbibliotheek