Ouergids vir Google Play

Verken die onderwerpe hieronder om meer te wete te kom oor kenmerke vir ouers in Google Play.

Soek inhoud vir kinders

1. Maak die Google Play Winkel Google Play op jou Android-foon of -tablet oop.
  2. Tik op Speletjies of Programme.
  3. Tik vir Flieks en TV op Gesin.
  4. Tik vir Boeke op Kinderboeke.
Kom meer te wete oor hoe om gesinsvriendelike inhoud te kry.

Kom meer te wete oor Google Play-kenmerke en kontroles

Vind gesinsvriendelike inhoud
  1. Maak die Google Play Winkel Google Play op jou Android-foon of -tablet oop.
  2. Tik op Speletjies of Programme.
  3. Tik vir Flieks en TV op Gesin.
  4. Tik vir Boeke op Kinderboeke.
Kom meer te wete oor hoe om gesinsvriendelike inhoud te kry.
Hou toesig oor jou kind se rekening
Jy kan ouerkontroles gebruik om:
  • Jou kind se skerm outomaties te sluit vir slaaptyd.
  • Programme te blokkeer wat jy nie wil hê jou kind moet gebruik nie.
  • Skermlimiete te stel.
  • Aankope van nuwe apps of inappaankope wat deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word, goed te keur.

Belangrik: Aankoopgoedkeuringinstellings is net van toepassing op aankope wat deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word.

Kry Family Link

• Laai Family Link af.
  • Voeg toesig by jou kind se Google-rekening of skep 'n Google-rekening vir jou kind.
  • Kies jou instellings.
Vind uit hoe om ’n Google-rekening vir jou kind te skep of te bestuur.
Advertensies in kinderprogramme

Advertensies is veronderstel om met die volwassenheidgradering van die program of speletjie ooreen te stem. Advertensies wat gewys word, kan mettertyd verander en daarom moet jy van tyd tot tyd nagaan watter soort advertensies gewys word.

As jy advertensies sien wat nie geskik is vir die ouderdomsgroep waarvoor die program ontwerp is nie, kan jy die advertensie by Google aangee.

Gebruik ouerkontroles om volwasse inhoud te beperk

As jy jou Android-foon of -tablet met ander mense deel, insluitend kinders, kan jy ouerkontroles aanskakel om aflaaie of aankope van inhoud op grond van die inhoud se volwassenheidvlak te blokkeer. Jy kan verskillende ouerkontrole-instellings vir elke inhoudtipe en vir elke toestel kies. Aankoopgoedkeuringinstellings is net van toepassing op aankope wat deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word.

Kom meer te wete oor die opstelling van ouerkontroles.

Gebruik wagwoordbeskerming om te keer dat aankope per ongeluk gedoen word

Om toevallige of ongewenste aankope op jou toestel te voorkom, word stawing vereis voordat enige aankoop vanaf enige app wat in die Kinders-afdeling beskikbaar is, gedoen word; selfs al vereis jy nie gewoonlik een nie. Aankoopgoedkeuringinstellings is net van toepassing op aankope wat deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word.

Kom meer te wete oor wagwoorde en stawing.
Gebruik Google Play Gesinsbiblioteek

Jy kan gekoopte programme, speletjies, flieks, TV-programme en boeke van Google Play af met tot 5 gesinslede deel nadat jy die Google Play Gesinsbiblioteek opgestel het.

Kom meer te wete oor Gesinsbiblioteek.