Hitta familjevänligt innehåll på Google Play

Appar på Google Play granskas så att de uppfyller vissa policykrav, men utvecklarna kan när som helst ändra i en app. Det är viktigt att föräldrar läser igenom all information om en app och förvissar sig om att den är lämplig för deras barn innan de laddar ned den.

Hitta spel eller appar för barn

1. Öppna Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Spel eller Appar.
  3. I avsnittet Film och TV trycker du på Familj.
  4. I avsnittet Böcker trycker du på Barnböcker.
Läs mer om att hitta familjevänligt innehåll.

Tips! Om du vill hindra någon som använder din enhet från att ladda ned eller köpa innehåll för vuxna kan du konfigurera föräldrakontroller.

Detta innebär märket Godkänd av lärare

Google har tillsammans med forskare utvecklat ett ramverk för att klassificera appar, och vi har sedan samarbetat med lärare och experter i hela USA för att klassificera apparna utifrån detta ramverk.
Appar som godkänts av lärare är
  • lämpliga för åldersgruppen
  • designade med omtanke
  • roliga eller inspirerande.
Lärare och experter klassificerar bara appar för de åldersgrupper som de undervisar i, och alla har granskats, utbildats och utvärderats innan de får delta i programmet. För närvarande anlitar inte teamet några lärare eller experter utanför programmet.
Tips! Apparna uppdateras regelbundet och granskas kontinuerligt av lärare och experter. Vilka appar som är godkända av lärare ändras alltså med tiden.

Åldersgrupper för flikarna Filmer och Böcker

Filmer

Google Play tilldelar filmen eller tv-programmet en åldersgrupp utifrån dess innehållsklassificering.

På en film eller ett tv-program kan du se följande:

• Ålder: En ålderskategori mellan 0 och 12 års ålder utifrån innehållsklassificeringen.
  • Alla åldrar: Innehållsklassificeringen visar att filmen eller tv-programmet anses lämpligt för alla åldrar.

Böcker

Google Play tilldelar en åldersgrupp utifrån information från utgivaren, till exempel läsnivå.

Kontrollera sekretesspolicyn för en app

För alla appar eller spel i barnavdelningen gäller att det måste finnas en länk till appens eller spelets sekretesspolicy längst ned på informationssidan.

Vi rekommenderar att du läser sekretesspolicyn innan du laddar ned appen om du vill veta hur appen samlar in och använder personliga uppgifter.

Anmäl olämpligt innehåll

Vi gör vårt bästa för att kontrollera att familjevänligt innehåll uppfyller Google Plays högre policykrav.

Tala om för oss om du hittar innehåll som kan vara olämpligt för barn och familjer.