Hitta familjevänligt innehåll i Google Play

Appar på Google Play granskas så att de uppfyller vissa policykrav, men utvecklarna kan när som helst ändra i en app. Det är viktigt att föräldrar läser igenom all information om en app och förvissar sig om att den är lämplig för deras barn innan de laddar ned den.

Hitta familjeinnehåll

1. Öppna Google Play Butik Google Play på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Spel, Film och tv eller Böcker.
  3. Tryck på Familj högst upp. I bokavdelningen väljer du Barnböcker i stället.
  4. Innehållet visas uppdelat efter ålder, familjekategorier eller populära figurer utifrån vad utvecklaren eller innehållsleverantören har tillhandahållit.

Om du vill hindra någon som använder din enhet från att ladda ned eller köpa innehåll som är olämpligt för barn kan du konfigurera barnfilter.

Vad stjärnmärket innebär

Stjärnmärket vid en app eller ett spel visar att produkten har skickats in och blivit godkänd för programmet Avsett för familjer för utvecklare. Utvecklarna bakom dessa appar och spel har godkänt att produkterna ska uppfylla högre krav.

Eftersom en utvecklare kan ändra i appar och spel rekommenderar vi dig som förälder att alltid läsa igenom informationen på sidan med butiksuppgifter och titta igenom appen när den har laddats ned så att den är lämplig.

Appar och spel

Följande kan stå på stjärnmärket:

• Familjevänligt: Utvecklaren har utformat appen eller spelet för både barn och vuxna.
  • Ålder: Om utvecklaren har utformat appen eller spelet för en viss åldersgrupp visas den åldersgruppen.
Film och tv

Google Play tilldelar filmen eller tv-programmet ett stjärnmärke utifrån dess innehållsklassificering.

Följande kan stå på märket:

• Ålder: En ålderskategori mellan 0 och 12 års ålder utifrån innehållsklassificeringen.
  • Alla åldrar: Innehållsklassificeringen visar att filmen eller tv-programmet anses lämpligt för alla åldrar.
Böcker

Google Play tilldelar boken ett stjärnmärke med ledning av information från utgivaren, bl.a. läsnivå.

Kontrollera etiketter för appar

Utvecklare kan välja att märka sina appar med etiketten Inte avsedd för barn om appen inte har utvecklats med barn i åtanke. Ingen granskning om huruvida apparna uppfyller vissa policykrav sker så vi rekommenderar att du noggrant undersöker om appen är lämplig för din familj.

Kontrollera sekretesspolicyn för en app

För alla appar eller spel i familjeavdelningen gäller att det måste finnas en länk till appens eller spelets sekretesspolicy längst ned på informationssidan.

Vi rekommenderar att du läser sekretesspolicyn innan du laddar ned appen om du vill veta hur appen samlar in och använder personliga uppgifter.

Rapportera olämpligt innehåll

Vi gör vårt bästa för att kontrollera att familjevänligt innehåll uppfyller Google Plays högre policykrav.

Tala om för oss om du hittar innehåll som kan vara olämpligt för barn och familjer.