Naar content voor het hele gezin zoeken op Google Play

Google Play beoordeelt apps op bepaalde beleidsvereisten, maar ontwikkelaars kunnen op elk gewenst moment wijzigingen in hun apps aanbrengen. Het is daarom belangrijk dat ouders alle informatie over een app bekijken voordat ze deze downloaden. Zo kunnen ze er zeker van zijn dat de app geschikt is voor hun kind.

Games of apps voor kinderen vinden

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Games of Apps.
  3. Tik voor films en tv-programma's op Gezin.
  4. Tik voor boeken op Kinderboeken.

Tip: Als u wilt voorkomen dat iemand anders die uw apparaat gebruikt, niet-gezinsvriendelijke content downloadt of koopt, stelt u ouderlijk toezicht in.

Wat de badge 'Goedgekeurd door docenten' betekent

Samen met academische experts heeft Google een framework ontwikkeld om apps te beoordelen. Daarna hebben we samengewerkt met docenten in de Verenigde Staten om apps te beoordelen op basis van ons framework.
Docenten keuren alleen apps goed waarvoor het volgende geldt:
  • Ze zijn geschikt voor de aangegeven leeftijd.
  • Ze zijn goed ontworpen.
  • Ze zijn leuk of inspirerend.
Docenten beoordelen alleen apps voor de leeftijdsgroepen waaraan ze lesgeven en zijn allemaal beoordeeld, getraind en geëvalueerd voordat ze konden deelnemen aan het programma. Momenteel neemt het team geen docenten aan buiten het programma.
Opmerking: Apps worden regelmatig geüpdatet en docenten beoordelen apps voortdurend. Dit betekent dat apps die door een docent zijn goedgekeurd, na verloop van tijd zullen veranderen.

Leeftijdscategorieën voor films, tv-programma's en boeken

Films

Google Play wijst een leeftijdsclassificatie toe op basis van de contentclassificatie van de film of het tv-programma.

Bij een film of tv-programma kan het volgende worden weergegeven:

• Leeftijden: specifieke leeftijdscategorieën op basis van de contentclassificatie, tussen 0 en 12 jaar oud.
  • Alle leeftijden: de contentclassificatie geeft aan dat de film geschikt is voor alle leeftijden.

Boeken

Google Play wijst een sterbadge toe op basis van door de uitgever verstrekte informatie, zoals het leesniveau.

Het privacybeleid van een app controleren

Alle apps en games in het gedeelte 'Kinderen' moeten onderaan de detailpagina van de app een link naar hun privacybeleid bevatten.

We raden u aan het privacybeleid door te nemen voordat u de app downloadt, zodat u weet hoe de app persoonlijke informatie verzamelt en gebruikt.

Ongepaste content melden

We doen ons best om ervoor te zorgen dat gezinsvriendelijke content voldoet aan de strengere beleidsvereisten van Google Play.

Als u content tegenkomt die ongepast kan zijn voor kinderen en gezinnen, kunt u ons dit laten weten.