Naar gezinsvriendelijke content zoeken op Google Play

Google Play controleert apps op bepaalde beleidsvereisten, maar ontwikkelaars kunnen op elk gewenst moment wijzigingen in hun apps aanbrengen. Het is daarom belangrijk dat ouders alle informatie over een app bekijken voordat ze deze downloaden. Zo kunnen ze er zeker van zijn dat de app geschikt is voor hun kinderen.

Gezinsvriendelijke content zoeken

• Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  • Tik op Games, Films of Boeken.
  • Tik bovenaan op Gezin. In het gedeelte Boeken selecteert u in plaats daarvan Kinderboeken.
  • U ziet content op basis van leeftijd, gezinscategorieën of populaire personages, aangeleverd door de ontwikkelaars of contentleveranciers.

Als u wilt voorkomen dat iemand anders die uw apparaat gebruikt, niet-gezinsvriendelijke content downloadt of koopt, stelt u ouderlijk toezicht in.

De betekenis van de sterbadge

Apps en games met de sterbadge hebben zich aangemeld en zijn geaccepteerd voor het programma Gemaakt voor gezinnen voor ontwikkelaars. Ontwikkelaars van deze apps en games zijn akkoord gegaan met strengere vereisten.

Omdat ontwikkelaars wijzigingen kunnen aanbrengen in hun app of game, raden we ouders aan de details op de app-vermeldingspagina te lezen en na het downloaden te controleren of de app inderdaad geschikt is.

Apps en games

Op de sterbadge kan het volgende worden weergegeven:

• Gezinsvriendelijk: de ontwikkelaar heeft de app of game ontworpen voor zowel kinderen als volwassenen.
  • Leeftijden: als de ontwikkelaar een app of game heeft ontworpen voor een specifieke leeftijdsgroep, wordt deze leeftijdsgroep vermeld.
Films

Google Play wijst een sterbadge toe op basis van de contentclassificatie van de film.

Op de badge kan het volgende worden weergegeven:

• Leeftijden: specifieke leeftijdscategorieën op basis van de contentclassificatie, tussen 0 en 12 jaar oud.
  • Alle leeftijden: de contentclassificatie geeft aan dat de film geschikt is voor alle leeftijden.
Boeken

Google Play wijst een sterbadge toe op basis van door de uitgever verstrekte informatie, zoals het leesniveau.

Apps controleren op labels

Ontwikkelaars kunnen hun apps op de app-vermeldingspagina labelen als 'Niet gemaakt voor kinderen' als de app niet is bedoeld voor kinderen. Deze apps worden niet beoordeeld op basis van bepaalde beleidsvereisten. We raden u daarom aan deze apps zorgvuldig te evalueren om te bepalen of ze geschikt zijn voor uw gezin.

Het privacybeleid van een app controleren

Alle apps en games in het gedeelte Gezin moeten onderaan de detailpagina van de app een link naar hun privacybeleid bevatten.

We raden u aan het privacybeleid door te nemen voordat u de app downloadt, zodat u weet hoe de app persoonlijke informatie verzamelt en gebruikt.

Ongepaste content melden

We doen ons best om ervoor te zorgen dat gezinsvriendelijke content voldoet aan de strengere beleidsvereisten van Google Play.

Als u content tegenkomt die ongepast kan zijn voor kinderen en gezinnen, kunt u ons dit laten weten.