Naar content voor het hele gezin zoeken op Google Play

Google Play beoordeelt apps op bepaalde beleidsvereisten, maar ontwikkelaars kunnen op elk gewenst moment wijzigingen in hun apps aanbrengen. Het is daarom belangrijk dat ouders alle informatie over een app bekijken voordat ze deze downloaden. Zo kunnen ze er zeker van zijn dat de app geschikt is voor hun kind.

Games of apps voor kinderen vinden

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Games of Apps.
  3. Tik voor films en tv-programma's op Gezin.
  4. Tik voor boeken op Kinderboeken.
Meer informatie over hoe je content voor het hele gezin kunt vinden

Tip: Als je wilt voorkomen dat iemand anders die je apparaat gebruikt, niet-gezinsvriendelijke content downloadt of koopt, stel je ouderlijk toezicht in.

Wat de badge 'Goedgekeurd door docenten' betekent

Samen met academische experts heeft Google een framework ontwikkeld om apps te beoordelen. Daarna hebben we samengewerkt met docenten en specialisten in de Verenigde Staten om apps te beoordelen op basis van ons framework.
Docenten keuren alleen apps goed waarvoor het volgende geldt:
  • ze zijn geschikt voor de aangegeven leeftijd,
  • ze zijn goed ontworpen,
  • ze zijn leuk of inspirerend.
Docenten en specialisten beoordelen alleen apps voor de leeftijdsgroepen waaraan ze lesgeven en zijn allemaal beoordeeld, getraind en geëvalueerd voordat ze konden deelnemen aan het programma. Momenteel neemt het team geen docenten of specialisten aan buiten het programma.
Tip: Apps worden regelmatig geüpdatet en docenten en specialisten beoordelen apps voortdurend. Dit betekent dat apps die door een docent zijn goedgekeurd, na verloop van tijd zullen veranderen.

Leeftijdscategorieën voor films, tv-programma's en boeken

Films

Google Play wijst een leeftijdsclassificatie toe op basis van de contentclassificatie van de film of het tv-programma.

Bij een film of tv-programma kan het volgende worden weergegeven:

• Leeftijden: specifieke leeftijdscategorieën op basis van de contentclassificatie, tussen 0 en 12 jaar oud.
  • Alle leeftijden: de contentclassificatie geeft aan dat de film geschikt is voor alle leeftijden.

Boeken

Google Play wijst een leeftijdscategorie toe op basis van door de uitgever verstrekte informatie, zoals het leesniveau.

Het privacybeleid van een app controleren

Alle apps en games in het gedeelte 'Kinderen' moeten onderaan de detailpagina van de app een link naar hun privacybeleid bevatten.

We raden je aan het privacybeleid door te nemen voordat je de app downloadt, zodat je weet hoe de app persoonlijke informatie verzamelt en gebruikt.

Ongepaste content melden

We doen ons best om ervoor te zorgen dat gezinsvriendelijke content voldoet aan de strengere beleidsvereisten van Google Play.

Als je content tegenkomt die ongepast kan zijn voor kinderen en gezinnen, kun je ons dit laten weten.