Je Google Play-betaalmethode toevoegen, verwijderen of bewerken

Hier kun je vinden hoe je betaalmethoden voor Google Play-aankopen toevoegt, bewerkt of verwijdert.

Problemen met een betaalmethode oplossen

Ga naar Geaccepteerde betaalmethoden voor meer informatie over de beschikbare betalingsopties, zoals creditcards, rechtstreekse facturering via provider, PayPal en Google Play-tegoed. Als je problemen ondervindt, kun je betalingsproblemen in je account oplossen.

Opmerking: Als je een Chromebook met de Google Play Store-app gebruikt, kun je ook de instructies op het tabblad Android hierboven volgen.

Een betaalmethode toevoegen aan je Google Play-account

1. Ga op je computer naar betaalmethoden op Google Play.
  2. Klik op Een betaalmethode toevoegen.
  3. Volg de stappen op het scherm.
    • De nieuwe betaalmethode wordt toegevoegd aan je Google-account.
Opmerkingen:

Een betaalmethode verwijderen uit je Google Play-account

Je kunt een creditcard, pinpas of andere betaalmethode verwijderen uit je Google Play-account.

1. Ga op je computer naar betaalmethoden op Google Play.
  2. Klik op Betaalmethoden bewerken.
  3. Klik onder de betaalmethode die je wilt verwijderen op Verwijderen en dan Verwijderen.

De betaalmethode wordt verwijderd uit je Google-account.

Je Google Play-betaalmethode wijzigen

1. Ga op je computer naar betaalmethoden op Google Play.
  2. Klik op Betaalmethoden bewerken.
  3. Klik onder de betaalmethode die je wilt aanpassen op Bewerken.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  5. Klik op Updaten.
Je betaalmethode wordt geüpdatet en je kunt deze selecteren als je iets koopt op Google Play.

Je betaalmethode wijzigen als je een aankoop doet

1. Ga op je computer naar play.google.com.
  2. Ga naar de detailpagina van een item waarvoor je moet betalen.
  3. Klik op de prijs.
  4. Klik naast de huidige betaalmethode op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Kies een van je bestaande betaalmethoden of voeg een nieuwe toe.
  6. Volg de instructies op het scherm om de aankoop af te ronden.

Opmerking: Als je een betaalmethode toevoegt terwijl je een aankoop doet, wordt de betaalmethode opgeslagen in je account.