Je Google Play-betaalmethode toevoegen, verwijderen of bewerken

Hier kun je vinden hoe je betaalmethoden voor Google Play-aankopen toevoegt, bewerkt of verwijdert.

Problemen met een betaalmethode oplossen

Ga naar Geaccepteerde betaalmethoden voor meer informatie over de beschikbare betalingsopties, zoals creditcards, rechtstreekse facturering via provider, PayPal en Google Play-tegoed. Als je problemen ondervindt, kun je betalingsproblemen in je account oplossen.

Een betaalmethode toevoegen aan je Google Play-account

1. Ga op je Android-telefoon naar je betaalmethoden op Google Play.
  2. Tik op Een betaalmethode toevoegen.
  3. Kies de betaalmethode die je wilt toevoegen.
  4. Volg de instructies op het scherm.
Opmerking: Als je Google Pay als betaalmethode gebruikt in India, moet je je UPI-ID (Unified Payments Interface) updaten.

Een alternatieve betaalmethode toevoegen voor Google Play-abonnementen

Als je vertraging voor je abonnementen wilt voorkomen, kun je een alternatieve betaalmethode toevoegen voor afzonderlijke abonnementen in je Google Play-account. Als je primaire betaalmethode niet werkt, worden de kosten in rekening gebracht via je alternatieve betaalmethode. Je kunt alternatieve betaalmethoden verwijderen wanneer je maar wilt.

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar abonnementen op Google Play.
  2. Selecteer het abonnement.
  3. Tik op Alternatieve betaalmethode en dan Instellen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Een betaalmethode verwijderen uit je Google Play-account

Je kunt een creditcard, pinpas of andere betaalmethode verwijderen uit je Google Play-account.

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar betaalmethoden op Google Play.
  2. Tik op Meer Instellingen en dan Betaalinstellingen.
  3. Log in bij Google Pay als dat wordt gevraagd.
  4. Tik onder de betaalmethode die je wilt verwijderen op Verwijderen en dan Verwijderen.

Je betaalmethode bewerken

1. Open de Google Play-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielicoon.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Betaalmethoden en dan Meer betaalinstellingen Instellingen.
  4. Log in bij Google Pay als dat wordt gevraagd.
  5. Tik bij de betaalmethode die je wilt bewerken op Bewerken.
  6. Breng de wijzigingen aan.
  7. Tik op Updaten.

Je betaalmethode bewerken

Je betaalmethode wijzigen als je een aankoop doet

1. Open de Google Play Store Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de detailpagina van een item waarvoor je moet betalen.
  3. Tik op de prijs en controleer de app-rechten.
  4. Tik onder de naam van de app op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Betaalmethoden.
  5. Kies een van je bestaande betaalmethoden of voeg een nieuwe toe.
  6. Rond je aankoop af.

Opmerking: Als je een betaalmethode toevoegt terwijl je een aankoop doet, wordt de betaalmethode opgeslagen in je account.

Je betaalmethode wijzigen op Android TV
  1. Open de Google Play Store Google Play op je Android TV-apparaat.
  2. Ga naar de detailpagina van een item waarvoor je moet betalen.
  3. Selecteer de prijs en dan Betaalmethoden.
  4. Kies een van je bestaande betaalmethoden.
  5. Rond je aankoop af.

Opmerking: Als je een betaalmethode toevoegt terwijl je een aankoop doet, wordt de betaalmethode opgeslagen in je account.