Een betaalmethode toevoegen, verwijderen of bewerken

Hier lees je hoe je betaalmethoden voor Google Play-aankopen kunt toevoegen, bewerken of verwijderen.

Ga naar Geaccepteerde betaalmethoden voor meer informatie over de beschikbare betalingsopties, zoals creditcards, rechtstreekse facturering via provider, PayPal en Google Play-tegoed. Als je problemen ondervindt, kun je betalingsproblemen in je account oplossen.

Een betaalmethode toevoegen

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.

2. Tik op Menu Menuen dan Betaalmethoden.
  3. Selecteer onder 'Betaalmethode toevoegen' de betaalmethode die je wilt toevoegen.
  4. Volg de instructies.
  5. De nieuwe betaalmethode wordt toegevoegd aan je Google-account.
Opmerking: Als je Google Pay als betaalmethode gebruikt in India, moet je je UPI-ID updaten.

Een alternatieve betaalmethode toevoegen voor abonnementen

Als je onderbrekingen van je abonnementen wilt voorkomen, kun je een alternatieve betaalmethode toevoegen voor afzonderlijke abonnementen in je Google Play-account. Als je primaire betaalmethode niet meer werkt, wordt de betaling in rekening gebracht via je alternatieve betaalmethode. Je kunt alternatieve betaalmethoden verwijderen wanneer je maar wilt.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Abonnementen.
  3. Tik naast het abonnement op Beheren.
  4. Tik op Alternatieve betaalmethode.
  5. Selecteer onder Andere opties een betaalmethode om toe te voegen.
  6. Volg de instructies.

Een betaalmethode verwijderen

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menuen dan Betaalmethoden en dan Meer betalingsinstellingen.
  3. Log in op pay.google.com als daarom wordt gevraagd.
  4. Tik onder de betaalmethode die je wilt vewijderen op Verwijderen en dan Verwijderen.

De betaalmethode wordt verwijderd uit je Google-account.

Een betaalmethode bewerken

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menuen dan Betaalmethoden en dan Meer betalingsinstellingen.
  3. Log in op pay.google.com als daarom wordt gevraagd.
  4. Tik onder de betaalmethode die je wilt aanpassen op Bewerken.
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  6. Tik op Updaten.

Je betaalmethode wijzigen als je een aankoop doet

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de detailpagina van een item waarvoor je moet betalen.
  3. Tik op de prijs en bekijk de app-rechten.
  4. Tik onder de naam van de app op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Betaalmethoden.
  5. Kies een van je bestaande betaalmethoden of voeg een nieuwe toe.
  6. Rond je aankoop af.

Opmerking: Als je een betaalmethode toevoegt terwijl je een aankoop doet, wordt de betaalmethode opgeslagen in je account.

Jew betaalmethode wijzigen op Android TV
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android TV-apparaat.
  2. Ga naar de detailpagina van een item waarvoor je moet betalen.
  3. Selecteer de prijs en dan Betaalmethoden.
  4. Kies een van je bestaande betaalmethoden.
  5. Rond je aankoop af.

Opmerking: Als je een betaalmethode toevoegt terwijl je een aankoop doet, wordt de betaalmethode opgeslagen in je account.