Een betaalmethode toevoegen, verwijderen of bewerken

U kunt als volgt betaalmethoden toevoegen, bewerken of verwijderen die u gebruikt voor Google Play-aankopen.

Een betaalmethode toevoegen

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.

2. Tik op Menu Menu en vervolgens Account en vervolgens Een nieuwe betaalmethode toevoegen.
  3. Volg de instructies op het scherm.
  4. De nieuwe betaalmethode wordt toegevoegd aan uw Google-account.

Een alternatieve betaalmethode toevoegen voor abonnementen

Als u onderbrekingen van uw abonnementen wilt voorkomen, kunt u een alternatieve betaalmethode toevoegen voor afzonderlijke abonnementen in uw Google Play-account. Als uw primaire betaalmethode niet meer werkt, wordt de betaling in rekening gebracht via uw alternatieve betaalmethode. U kunt alternatieve betaalmethoden op elk gewenst moment verwijderen.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menuen vervolgens Abonnementen.
  3. Tik naast het abonnement op Beheren.
  4. Tik op Alternatieve betaalmethode.
  5. Selecteer onder 'Andere opties' een betaalmethode om toe te voegen.
  6. Volg de instructies.

Een betaalmethode verwijderen

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Account
  3. Tik op Betaalmethoden en vervolgens Meer betalingsinstellingen
  4. Log in op pay.google.com wanneer daarom wordt gevraagd.
  5. Tik in uw browser op Menu Menu en vervolgens Betaalmethoden.
  6. Tik onder de betaalmethode die u wilt verwijderen op Verwijderen en vervolgens Verwijderen.

De betaalmethode wordt verwijderd uit uw Google-account.

Een betaalmethode bewerken

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Account.
  3. Tik op Betaalmethoden en vervolgens Meer betalingsinstellingen.
  4. Log in op pay.google.com wanneer daarom wordt gevraagd.
  5. Tik in uw browser op Menu Menu en vervolgens Betaalmethoden.
  6. Tik onder de betaalmethode die u wilt aanpassen op Bewerken.
  7. Breng uw wijzigingen aan en tik op Updaten.

Uw betaalmethode wijzigen terwijl u een aankoop doet

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de detailpagina van een item waarvoor u moet betalen.
  3. Tik op de prijs en bekijk de app-machtigingen.
  4. Tik naast de prijs op de pijl-omlaag Pijl-omlaag   en vervolgens Betaalmethoden.
  5. Kies een van uw bestaande betaalmethoden of voeg een nieuwe toe.
  6. Voltooi uw aankoop.

Opmerking: Als u een betaalmethode toevoegt terwijl u een aankoop doet, wordt de betaalmethode opgeslagen in uw account.

Uw betaalmethode wijzigen op Android TV
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android TV-apparaat.
  2. Ga naar de detailpagina van een item waarvoor u moet betalen.
  3. Selecteer de prijs en vervolgens Betaalmethoden.
  4. Kies een van uw bestaande betaalmethoden.
  5. Voltooi uw aankoop.

Opmerking: Als u een betaalmethode toevoegt terwijl u een aankoop doet, wordt de betaalmethode opgeslagen in uw account.