Een betaalmethode toevoegen, verwijderen of bewerken

U kunt als volgt betaalmethoden toevoegen, bewerken of verwijderen die u gebruikt voor Google Play-aankopen.

Ga naar geaccepteerde betaalmethoden voor meer informatie over de beschikbare betalingsopties (bijvoorbeeld: creditcards, directe facturering via provider, PayPal en Google Play-tegoed). Als u problemen ondervindt, moet u betalingsproblemen in uw account oplossen

Een betaalmethode toevoegen

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.

2. Tik op Menu Menuen dan Betaalmethoden.
  3. Selecteer onder 'Betaalmethode toevoegen' de betaalmethode die u wilt toevoegen.
  4. Volg de instructies.
  5. De nieuwe betaalmethode wordt toegevoegd aan uw Google-account.

Een alternatieve betaalmethode toevoegen voor abonnementen

Als u onderbrekingen van uw abonnementen wilt voorkomen, kunt u een alternatieve betaalmethode toevoegen voor afzonderlijke abonnementen in uw Google Play-account. Als uw primaire betaalmethode niet meer werkt, wordt de betaling in rekening gebracht via uw alternatieve betaalmethode. U kunt alternatieve betaalmethoden op elk gewenst moment verwijderen.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Abonnementen.
  3. Tik naast het abonnement op Beheren.
  4. Tik op Alternatieve betaalmethode.
  5. Selecteer onder 'Andere opties' een betaalmethode om toe te voegen.
  6. Volg de instructies.

Een betaalmethode verwijderen

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Betaalmethoden en dan Meer betalingsinstellingen
  3. Log in op pay.google.com wanneer daarom wordt gevraagd.
  4. Tik onder de betaalmethode die u wilt verwijderen op Verwijderen en dan Verwijderen.

De betaalmethode wordt verwijderd uit uw Google-account.

Een betaalmethode bewerken

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Betaalmethoden en dan Meer betalingsinstellingen.
  3. Log in op pay.google.com wanneer daarom wordt gevraagd.
  4. Tik onder de betaalmethode die u wilt aanpassen op Bewerken.
  5. Breng uw wijzigingen aan.
  6. Tik op Updaten.

Uw betaalmethode wijzigen terwijl u een aankoop doet

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de detailpagina van een item waarvoor u moet betalen.
  3. Tik op de prijs en bekijk de app-machtigingen.
  4. Tik onder de app-naam op de pijl-omlaag Pijl omlaag en dan Betaalmethoden.
  5. Kies een van uw bestaande betaalmethoden of voeg een nieuwe toe.
  6. Voltooi uw aankoop.

Opmerking: Als u een betaalmethode toevoegt terwijl u een aankoop doet, wordt de betaalmethode opgeslagen in uw account.

Uw betaalmethode wijzigen op Android TV
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android TV-apparaat.
  2. Ga naar de detailpagina van een item waarvoor u moet betalen.
  3. Selecteer de prijs en dan Betaalmethoden.
  4. Kies een van uw bestaande betaalmethoden.
  5. Voltooi uw aankoop.

Opmerking: Als u een betaalmethode toevoegt terwijl u een aankoop doet, wordt de betaalmethode opgeslagen in uw account.