Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Een betaalmethode toevoegen, verwijderen of bewerken

Hier lees je hoe je betaalmethoden voor Google Play-aankopen kunt toevoegen, bewerken of verwijderen.

Ga naar Geaccepteerde betaalmethoden voor meer informatie over de beschikbare betalingsopties, zoals creditcards, rechtstreekse facturering via provider, PayPal en Google Play-tegoed. Als je problemen ondervindt, kun je betalingsproblemen in je account oplossen.

Opmerking: Als je een Chromebook gebruikt waarop de Google Play Store-app aanstaat, kun je ook de instructies op het bovenstaande tabblad Android volgen.

Een betaalmethode toevoegen

1. Ga op je computer naar je Google Play-account.
  2. Klik op Een betaalmethode toevoegen.
  3. Volg de instructies op het scherm.
  4. De nieuwe betaalmethode wordt toegevoegd aan je Google-account.

Opmerkingen:

Een betaalmethode verwijderen

1. Ga op je computer naar je Google Play-account.
  2. Klik op Betaalmethoden bewerken. Je gaat naar je account op pay.google.com.
  3. Klik links op Betaalmethoden.
  4. Klik onder de betaalmethode die je wilt verwijderen op Verwijderen en dan Verwijderen.

De betaalmethode wordt verwijderd uit je Google-account.

Een betaalmethode bewerken

1. Ga op je computer naar je Google Play-account.
  2. Klik op Betaalmethoden bewerken. Je gaat naar je account op pay.google.com.
  3. Klik links op Betaalmethoden.
  4. Klik onder de betaalmethode die je wilt aanpassen op Bewerken.
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Updaten.

Je betaalmethode wordt geüpdatet en je kunt deze selecteren als je iets koopt op Google Play.

Je betaalmethode wijzigen als je een aankoop doet

1. Ga op je computer naar de Google Play Store.
  2. Ga naar de detailpagina van een item waarvoor je moet betalen.
  3. Klik op de prijs.
  4. Klik naast de huidige betaalmethode op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Kies een van je bestaande betaalmethoden of voeg een nieuwe toe.
  6. Volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.

Opmerking: Als je een betaalmethode toevoegt terwijl je een aankoop doet, wordt de betaalmethode opgeslagen in je account.