Lösa in presentkort, presentkoder eller kampanjkoder på Google Play

Du kan få presentkoder på Google Play via e-post, fysiska presentkort eller andra leveransmetoder. Se var du kan köpa presentkort eller digitala presenter. När du löser in koden läggs presenten till i saldot i Google Play. Du kan också få kampanjkoder på Google Play. Dessa läggs till i saldot i Google Play eller löses in mot specifika appar eller specifikt digitalt innehåll.

Använda presentkort, presentkoder eller kampanjkoder

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Lös in.
  3. Ange koden
  4. Tryck på Lös in.
Så här löser du in presentkort eller kampanjkoder på datorn
Lösa in en present via e-post på Google Play

Om du har fått en present på Google Play via e-post kan du lösa in den från e-postmeddelandet.

1. Öppna e-postmeddelandet från den som köpte presenten till dig.
  2. Välj Lös in presenten.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Om du har raderat eller inte hittar e-postmeddelandet ber du den som köpte presenten att skicka meddelandet till dig på nytt.

Så här löser du in presentkort eller kampanjkoder när du handlar på Google Play
  1. Följ betalningsstegen tills listan över betalningsmetoder visas.
  2. Bredvid betalningsmetoden väljer du nedåtpilen Nedåtpil följt avLös in.
  3. Ange koden.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
Lösa in koder för prenumerationer

Problem med att använda presentkort, presentkoder eller kampanjkoder

Det går inte att lösa in koden
Om koden inte går att lösa in kan du testa olika sätt att åtgärda problem med presentkort och kampanjkoder. Om det inte fungerar kan du få mer hjälp.
Kontakta oss om du får ett felmeddelande.
Problem med landet i Play
Alla presentkort eller kampanjkoder du använder måste ha utfärdats i samma land som det som du har angett i Google-kontot. Om du får ett meddelande om att presentkort på Google Play inte är giltiga i ditt land kan du läsa mer om hur du ändrar land i Google Play.
Begära återbetalning
Vi kan bara ge pengarna tillbaka till den som köpte presenten. Läs mer om återbetalningar för Google Play-presenter.
Köpte en vara med ett annat konto

Det går inte att dela eller flytta innehåll mellan konton i Google Play, inte ens mellan dina egna konton. Om du har flera konton på enheten kontrollerar du att du har loggat in på rätt konto innan du slutför köpet.

Om du har köpt en app med fel konto kontaktar du apputvecklaren. Utvecklaren kan eventuellt göra en återbetalning så att du kan köpa appen igen med rätt konto.

Obs! Du kan dela och appar och digitalt innehåll med familjen via Familjens bibliotek på Google Play

Använda presenten

Inlösta presenter och vissa kampanjkoder visas i kontot som en del av saldot i Google Play. Saldot kan användas för många köp på Google Play (och på YouTube i vissa länder).