Lösa in presentkort, presentkoder eller kampanjkoder på Google Play

Du kan få presentkoder på Google Play via e-post, fysiska presentkort eller andra leveransmetoder. Se var du kan köpa presentkort eller digitala presenter. När du löser in koden läggs presenten till i saldot i Google Play eller i biblioteket på Play. Du kan också få kampanjkoder på Google Play. Dessa läggs till i saldot i Google Play eller löses in mot specifika appar eller specifikt digitalt innehåll.

Dessa Google Play-produkter återbetalas inte och kan inte överföras såvida inte lagen kräver det (t.ex. för minderåriga användares konton):

• presentkort till Play
  • förbetalt saldo i Play
    • kontant påfyllning
  • kampanjsaldo i Play.
Presentkort till Google Play kan inte användas som familjens betalningsmetod eller för minderåriga användares konton.

Använda presentkort, presentkoder eller kampanjkoder

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Lös in presentkoden.
  4. Ange koden.
Så här löser du in presentkort eller kampanjkoder på datorn
Lösa in en present via e-post på Google Play

Om du har fått en present på Google Play via e-post kan du lösa in den från e-postmeddelandet.

1. Öppna e-postmeddelandet från den som köpte presenten till dig.
  2. Välj Lös in presenten.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Om du har raderat eller inte hittar e-postmeddelandet ber du den som köpte presenten att skicka meddelandet till dig på nytt.

Så här löser du in presentkort eller kampanjkoder när du handlar på Google Play
  1. Följ betalningsstegen tills listan över betalningsmetoder visas.
  2. Bredvid betalningsmetoden väljer du nedåtpilen Nedåtpil följt avLös in.
  3. Ange koden.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
Lösa in koder för prenumerationer Bannerkampanjer i butik
Vissa kampanjer är tillgängliga via banners i Play Butik. Så här aktiverar du dessa kampanjer:
  1.  Tryck på bannern.
  2.  Följ anvisningarna på skärmen.
Belöningar i Play Butik

En belöning är en kampanjkod som ger rabatt om du löser in den i Play Butik-appen.

Du kan använda kampanjkoder som ger rabatt direkt när du har fått dem eller spara dem till senare. Belöningar upphör dock att gälla efter en viss tid om de inte används.

Så här hittar du aktiva belöningar:

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Tryck på Erbjudanden och aviseringar.
  4. Öppna fliken Erbjudanden.
    • I äldre versioner av Play Butik-appen öppnar du Konto följt av Belöningar.

Tips! Tidigare kallade vi vissa belöningar för kuponger.

Lösa in kampanjerbjudanden

Du måste göra anspråk på och lösa in en kampanjkod för att den ska gälla. Att ett erbjudande skickas till dig innebär inte att du har löst in det.

Så här hittar du erbjudanden du kan använda:

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Tryck på Erbjudanden och aviseringar.
  4. På fliken Erbjudanden hittar du alla erbjudanden som du är berättigad till.

Om ett erbjudande visas på fliken Aviseringar men inte på fliken Erbjudanden gör du så här:

1. Leta reda på kampanjerbjudandet du är intresserad av.
  2. Välj Gör anspråk nu eller Hämta belöningen.
  3. När du har löst in erbjudandet öppnas en ny sida med en beskrivning av det, där det står Sparat intill erbjudandets sista giltighetsdatum.
    • Beroende på vad det är för slags kampanj kan alternativet Använd i spelet visas.

Tips

• Erbjudandena gäller ett enda konto. Det går inte att använda ett erbjudande med ett annat konto, inte ens på samma enhet.
  • I många kampanjer krävs att du handlar för ett minimibelopp. Till exempel får du bara 1 USD i rabatt på appar eller spel över 5 USD om du handlar för mer än 5 USD.
  • Erbjudanden för appar och spel kan inte användas för att teckna prenumerationer.
  • Många kampanjer har ett sista giltighetsdatum, som visas när du har gjort anspråk på kampanjerbjudandet.
  • Aviseringar upphör att gälla, men aviseringens sista giltighetsdatum visas inte.
  • Erbjudanden som redan har lösts in visas på sidan Belöningar.
  • Om ett erbjudande inte visas på sidan Belöningar betyder det att erbjudandet har upphört att gälla, att det aldrig löstes in eller att det hör till ett annat konto.
Rabattkuponger

Du kan få rabattkuponger som belöning i Play Butik eller genom att växla in Play-poäng.

Följande gäller alla rabattkuponger:

• De är kopplade till ett visst konto.
    • Om du till exempel har flera profiler på en enhet kan du inte använda rabatten om du köper något med ett annat konto.
  • De gäller ett bestämt rabattbelopp i en bestämd valuta.
  • De kan bara användas för köp i samma valuta.
    • Play Butik har inte stöd för valutaomvandling, så du måste använda en betalningsmetod som har stöd för kupongens valuta.
  • De kan bara användas för köp i samma land eller region som rabatten löstes in i.
    • Till exempel är en rabattkupong på 5 USD som har lösts in i USA bara giltig vid köp i USD som görs i USA.
Lösa in en kampanjkod för en bok

Du kan få kampanjkoder på Google Play för att köpa specifika böcker till nedsatta priser eller utan kostnad.

1. Följ stegen under Lösa in kampanjerbjudanden innan du köper en bok.
    • Om du inte löser in erbjudandet direkt kan du hitta det senare på sidan med erbjudanden.
    • Om boken är tillgänglig utan kostnad läggs den till i biblioteket direkt.
  2. Lägg till boken i kundvagnen.
  3. Betala och slutför köpet.
    • Erbjudandet tillämpas på köp som uppfyller villkoren.
    • Boken visas i biblioteket.

Om du vill läsa boken öppnar du den i Google Play Böcker-appen eller på webben.

Tips! Vissa kampanjkoder har begränsningar för inlösen och används i den ordning de tas emot.

Problem med att använda presentkort, presentkoder eller kampanjkoder

Det går inte att lösa in koden
Om det inte går att lösa in koden kan du läsa mer om hur du åtgärdar problem med presentkortskoder och problem med kampanjer. Om problemet kvarstår eller om du får ett felmeddelande kan du kontakta oss.
Kontakta oss om du får ett felmeddelande.
Tips! Vissa funktioner kanske inte fungerar om du använder ett Google-konto som är kopplat till en organisation, t.ex din arbetsplats eller skola. Kontakta organisationens teknikansvariga om du behöver mer information. Läs mer om hur du aktiverar Googles tjänster.
Problem med landet i Play
Så här använder du ett presentkort eller löser in en kampanjkod:
  • Kampanjen måste gälla landet/regionen där du är bosatt.
  • Betalningsmetoden måste stämma överens med landet där du bor.
  • Landet/regionen som anges i ditt Google Play-konto måste vara samma land som presentkortet eller kampanjkoden har utfärdats i.
    • Om du nyligen har flyttat till ett annat land/en annan region och vill lösa in presentkort kan du behöva ändra land i Google Play.
Du hittar mer information i användarvillkoren för presentkort till Google Play och förbetalt saldo på Play.
Begära återbetalning
Vi kan bara ge pengarna tillbaka till den som köpte presenten. Läs mer om återbetalningar för Google Play-presenter.
Köpte en vara med ett annat konto

Det går inte att dela eller flytta innehåll mellan konton i Google Play, inte ens mellan dina egna konton. Om du har flera konton på enheten loggar du in på det konto som du vill använda innan du slutför köpet.

Dessa Google Play-produkter återbetalas inte och kan inte överföras såvida inte lagen kräver det (t.ex. för minderåriga användares konton):

• presentkort till Play
  • förbetalt saldo i Play
    • kontant påfyllning
  • kampanjsaldo i Play.

Presentkort till Google Play kan inte användas som familjens betalningsmetod eller för minderåriga användares konton.

Om du har köpt en app med fel konto kontaktar du apputvecklaren. Utvecklaren kan eventuellt göra en återbetalning så att du kan köpa appen igen med rätt konto.

Tips! Du kan dela appar och digitalt innehåll med familjen via Familjens bibliotek på Google Play.

Använda presenten

Inlösta presenter och vissa kampanjkoder visas i kontot som en del av saldot i Google Play. Saldot kan användas för många köp på Google Play (och på YouTube i vissa länder).