Een cadeaukaart, cadeaucode of promotiecode voor Google Play inwisselen of verzilveren

Je kunt Google Play-cadeaucodes ontvangen via e-mail, fysieke cadeaukaarten of andere leveringsmethoden. Bekijk waar cadeaukaarten of digitale cadeaus te koop zijn. Als je deze code inwisselt, wordt het cadeau toegevoegd aan je Google Play-saldo of Play-bibliotheek. Je kunt ook Google Play-promotiecodes krijgen, die kunnen worden toegevoegd aan je Google Play-saldo of je toegang tot specifieke apps en digitale content geven.

Deze Google Play-producten kunnen niet worden terugbetaald of overgedragen, tenzij wettelijk vereist (bijvoorbeeld voor accounts van minderjarige gebruikers):

• Play-cadeaukaarten
  • Prepaid Play-tegoed
    • Contante opwaarderingen
  • Play-promotietegoed
Google Play-cadeaukaarten komen niet in aanmerking voor gebruik als gezinsbetaalmethode of voor accounts van minderjarige gebruikers.

Je cadeaukaart, cadeaucode of promotiecode gebruiken

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Cadeaucode inwisselen.
  4. Vul de code in.
Inwisselen via je computer
Inwisselen vanuit e-mails met Google Play-cadeaus

Als u een Google Play-cadeau heeft ontvangen via e-mail, kunt u het cadeau verzilveren vanuit die e-mail.

1. Zoek de e-mail die u heeft ontvangen van degene die het cadeau heeft gekocht.
  2. Selecteer Cadeau verzilveren.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Tip: Als u de e-mail heeft verwijderd of kwijt bent, kunt u degene die het cadeau gekocht heeft vragen u de e-mail opnieuw te sturen.

Inwisselen tijdens een aankoop op Google Play
  1. Doorloop het betalingsproces totdat de betaalmethode wordt weergegeven.
  2. Selecteer naast de betaalmethode de pijl-omlaag Pijl-omlaagen danInwisselen.
  3. Geef je code op.
  4. Volg de instructies op het scherm.
Codes inwisselen voor een abonnement Bannerpromoties in de Play Store
Sommige promoties zijn beschikbaar via banners in de Play Store. Zo zet je deze promoties aan:
  1. Tik op de banner.
  2. Volg de instructies op het scherm.
Play Store-beloningen

Beloningen zijn promotiecodes waarmee je content met korting kunt inwisselen in de Play Store-app.

Als je promotiecodes krijgt voor items met korting, kun je deze meteen gebruiken of opslaan voor later. Beloningen verlopen wel als je ze niet gebruikt.

Zo vind je actieve beloningen:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto.
  3. Tik op Aanbiedingen en meldingen.
  4. Ga naar het tabblad Aanbiedingen.
    • Ga in oudere versies van de Play Store-app naar Account en dan Beloningen.

Tip: Sommige beloningen werden voorheen kortingsbonnen genoemd.

Promoties inwisselen

Promoties moet je claimen en inwisselen als je ze wilt gebruiken. Als je een aanbieding toegestuurd krijgt, wordt deze niet automatisch ingewisseld.

Zo vind je beschikbare aanbiedingen:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto.
  3. Tik op Aanbiedingen en meldingen.
  4. Tik op het tabblad Aanbiedingen om in aanmerking komende aanbiedingen te bekijken.

Als je een aanbieding vindt op het tabblad Meldingen die niet op het tabblad Aanbiedingen staat:

1. Zoek de promotie die je wilt gebruiken.
  2. Selecteer Nu claimen of Beloning ophalen.
  3. Nadat je de aanbieding hebt ingewisseld, word je naar een nieuwe pagina geleid met een beschrijving van de aanbieding en het woord Opgeslagen naast de vervaldatum van de aanbieding.
    • Afhankelijk van het type promotie kun je deze misschien in de game gebruiken.

Tips:

• Aanbiedingen zijn gekoppeld aan een specifiek account. Andere accounts kunnen deze aanbiedingen niet gebruiken, zelfs niet op hetzelfde apparaat.
  • Veel promoties hebben een minimum bestedingsbedrag. Een tegoed van 1 USD voor een app of game van meer dan 5 USD werkt bijvoorbeeld alleen als je meer dan 5 USD besteedt.
  • Aanbiedingen voor apps en games komen niet in aanmerking voor abonnementsaankopen.
  • Veel promoties hebben een vervaldatum die je kunt vinden nadat je de promoties hebt geclaimd.
  • Meldingen verlopen, maar de vervaldatum voor deze meldingen wordt niet getoond.
  • Aanbiedingen die al zijn ingewisseld, zie je op de pagina Beloningen.
  • Als je aanbiedingen niet op de pagina Beloningen ziet, betekent dit dat de aanbieding is verlopen, niet is ingewisseld of bij een ander account hoort.
Kortingsbonnen

Je kunt kortingsbonnen krijgen via Play Store-beloningen of door Play-punten in te wisselen.

Voor alle kortingsbonnen geldt het volgende:

• Ze zijn gekoppeld aan een specifiek account.
    • Als je bijvoorbeeld meerdere profielen op 1 apparaat hebt, kun je geen kortingen toepassen op aankopen via andere accounts.
  • Ze hebben een vooraf ingesteld kortingsbedrag in een specifieke valuta.
  • Ze kunnen alleen worden toegepast op een aankoop met dezelfde valuta.
    • De Play Store biedt geen ondersteuning voor valutaconversie. Je moet de aankoop dus doen met een betaalmethode die dezelfde valuta ondersteunt als de kortingsbon.
  • Ze kunnen alleen worden toegepast op aankopen in hetzelfde land of dezelfde regio waar de korting is ingewisseld.
    • Een kortingsbon van 5 USD die bijvoorbeeld is ingewisseld in de VS, geldt alleen voor aankopen in USD die in de VS worden gedaan.
Een promotiecode voor een boek inwisselen

Je kunt Google Play-promotiecodes krijgen om specifieke boeken te kopen tegen verlaagde prijzen of zonder kosten.

1. Volg de stappen onder Promotie inwisselen voordat je een boek koopt.
    • Als je de aanbieding niet meteen inwisselt, kun je deze later terugvinden op je aanbiedingenpagina.
    • Als het boek kosteloos beschikbaar is, wordt het meteen toegevoegd aan je bibliotheek.
  2. Voeg het boek toe aan je winkelwagen.
  3. Rond je betaling af.
    • Je aanbieding wordt toegepast op geschikte aankopen.
    • Het boek komt in je bibliotheek te staan.

Als je je boek wilt lezen, open je het met de Google Play Boeken-app of op internet.

Tip: Sommige promotiecodes hebben inwissellimieten en worden toegepast in de volgorde waarin je ze hebt gekregen.

Problemen met het gebruik van je cadeaukaart, cadeaucode of promotiecode

Kan je code niet inwisselen
Als je je code niet kunt inwisselen, bekijk je hoe je problemen met cadeaukaarten en problemen met promoties oplost. Als je nog steeds problemen ondervindt of een foutmelding krijgt, kun je contact met ons opnemen.
Als je een foutmelding krijgt, neem je contact met ons op.
Tip: Als je een Google-account gebruikt dat is gekoppeld aan een organisatie zoals je werk of school, werken bepaalde functies misschien niet. Neem contact op met de technische medewerkers van je organisatie voor meer informatie. Meer informatie over hoe je Google-services aanzet
Problemen met Google Play-land
Houd rekening met het volgende als je een cadeaukaart of promotiecode wilt inwisselen:
  • Je moet in het land of de regio wonen waar de promotie wordt aangeboden.
  • Je betaalmethode moet overeenkomen met het land waar je woont.
  • Je land of regio die wordt vermeld in je Google Play-account, moet overeenkomen met het land of de regio waar de cadeaukaart of promotiecode wordt aangeboden.
    • Als je kort geleden naar een ander land of een andere regio bent verhuisd en je cadeaukaarten wilt inwisselen, moet je misschien je Google Play-land wijzigen.
Bekijk de Servicevoorwaarden voor Google Play-cadeaukaarten en prepaid Play-saldo voor meer informatie.
Een terugbetaling aanvragen
We kunnen alleen een terugbetaling verlenen aan de persoon die het cadeau heeft gekocht. Bekijk meer informatie over terugbetalingen voor Google Play-cadeaus.
Een item gekocht met een ander account

Het is niet mogelijk om content te delen met of over te zetten naar andere accounts op Google Play, zelfs niet als je de eigenaar van beide accounts bent. Als je meerdere accounts op je apparaat hebt, moet je inloggen op het account dat je wilt gebruiken voordat je de aankoop afrondt.

Deze Google Play-producten kunnen niet worden terugbetaald of overgedragen, tenzij wettelijk vereist (bijvoorbeeld voor accounts van minderjarige gebruikers):

• Play-cadeaukaarten
  • Prepaid Play-tegoed
    • Contante opwaarderingen
  • Play-promotietegoed

Google Play-cadeaukaarten komen niet in aanmerking voor gebruik als gezinsbetaalmethode of voor accounts van minderjarige gebruikers.

Heb je een app gekocht met een verkeerd account, neem dan contact op met de app-ontwikkelaar. De ontwikkelaar kan wellicht een terugbetaling uitvoeren, zodat je de aankoop opnieuw kunt doen met het account dat je wilde gebruiken.

Tip: Je kunt apps en digitale content met je gezin delen via de Google Play-gezinsbibliotheek.

Je cadeau gebruiken

Verzilverde cadeaus en bepaalde promotiecodes worden weergegeven als onderdeel van je Google Play-saldo. Dit kan worden gebruikt voor veel aankopen op Google Play (en voor aankopen op YouTube in bepaalde landen).