Spela spel med ett spelar-id

På en del spel i Google Play Spel kan du logga in och spela med ett spelar-id. Ett spelar-id är ett unikt användarnamn som är länkat till ditt Google-konto.

Varför ska du använda ett spelar-id?

Detta kan du göra när du loggar in i ett spel med ett spelar-id:

• spela spel på Android, en iPhone eller iPad och webben
  • visas i topplistor
  • samla prestationer i spelet
  • spara framsteg i spelet
  • spela mot andra i lägen för flera spelare på webben, mobilen, surfplattan och spel på Android TV

Du kan använda spelar-id om spelet har en inloggningsknapp för Play Spel.

Skapa ett spelar-id och logga in

När du loggar in i ett spel på Play Spel eller appen Play Spel blir du ombedd att skapa ett spelar-id:

1. Tryck på Nästa när uppmaningen visas.
  2. Du tilldelas ett spelar-id och en bild som standard.
    • Om du vill använda ett annat spelar-id ersätter du bara det gamla.
    • Om du vill byta bild trycker du på Redigera Redigera.
    • Du kan alltid ändra spelar-id och bild senare.
  3. Välj om du vill tillåta andra att se din spelaktivitet och/eller hitta ditt spelar-id med hjälp av din e-postadress eller ditt namn.
  4. Tryck på Logga in.

När du är inloggad på Play Spel med ditt spelar-id loggas du automatiskt in på de flesta av spelen som du spelar. Du kan alltid ändra inställningarna för automatisk inloggning.

Obs! Om någon rapporterar ett opassande spelar-id till oss och det bryter mot vår policy kan vi antingen ändra id:t eller blockera användaren. Sekretess- och delningsinställningar inaktiveras för opassande spelar-id:n och måste sedan aktiveras manuellt. Här kan du rapportera opassande spelar-id:n och läsa mer om våra policyer.

Ändra spelarprofil eller sekretessinställningar

Redigera spelar-id eller bild
  1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Tryck på ditt spelar-id eller din bild högst upp på skärmen.
  3. Tryck på Redigera Redigera uppe till höger.
    • Om du vill ändra profilbild trycker du på spelarbilden.
    • Om du vill ändra spelar-id trycker du på ditt nuvarande spelar-id.
Välj om din spelaktivitet ska vara offentlig

Så här justerar du inställningarna för spelaktivitet:

1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Tryck på ditt spelar-id eller din bild högst upp på skärmen.
  3. Tryck på Redigera Redigera uppe till höger.
  4. Markera eller avmarkera Tillåt att andra ser din spelaktivitet.
    • Om alternativet är markerat kopplas din spelaktivitet till ditt spelar-id och visas offentligt. Om till exempel ditt spelar-id visas på topplistor kan andra spelare se profilen i matcher med flera spelare och hur många spel du spelat.
    • Om alternativet är avmarkerat visas din spelaktivitet inte offentligt. Du visas inte i topplistor och spelaktivitet visas inte i din profil.

Obs! Profilinformationen och spelaktiviteten i Play Spel delas fortfarande med de aktuella spelutvecklarna. Läs spelutvecklarens sekretesspolicy om du vill veta mer.

Välja om andra kan hitta ditt spelar-id
  1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Tryck på ditt spelar-id eller din bild högst upp på skärmen.
  3. Tryck på Redigera Redigera uppe till höger.
  4. Markera eller avmarkera Tillåt att andra hittar ditt spelar-id med hjälp av din e-postadress eller ditt namn.
    • Om alternativet är markerat kan andra hitta ditt spelar-id genom att söka efter det med hjälp av din e-postadress. Spelare som har dig i cirklar eller kontakter på Google+ kan se ditt spelar-id och din aktivitet tillsammans med ditt namn.
    • Om alternativet är avmarkerat kan spelare bara hitta dig med hjälp av ditt spelar-id. De kan inte söka efter ditt spelar-id med hjälp av din e-postadress eller ditt namn.
Radera profilen i Play Spel
  1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Inställningar.
  3. Tryck på Radera profilen i Play Spel.

Om du raderar profilen i Play Spel raderas all data i Play Spel och ditt spelar-id blir tillgängligt för andra användare.

Ändra inställningen för automatisk inloggning

När du har skapat ett spelar-id loggas du automatiskt in på de flesta av spelen du spelar. Det gäller både spel som du spelar just nu och sådana som du kanske börjar spela i framtiden. Så här ändrar du inställningarna för automatisk inloggning:

1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Inställningar.
  3. Markera eller avmarkera Logga in i spel automatiskt.

Om du vill inaktivera automatisk inloggning för ett enskilt spel loggar du ut från det spelet. Om du fortfarande loggar in på Google Play Spel med Google+ läser du mer om att logga in eller ut med Google+.

Relaterade länkar

Har du inte använt appar och spel från Google Play förut? Lär dig grunderna

Läs om hur du hämtar appar och spel som gör din Android-enhet alldeles unik.