Spela spel med ett spelar-id

På en del spel i Google Play Spel kan du logga in och spela med ett spelar-id. Ett spelar-id är ett unikt användarnamn som är länkat till ditt Google-konto.

Varför ska du använda ett spelar-id?

Detta kan du göra när du loggar in i ett spel med ett spelar-id:

• visas i topplistor
  • samla prestationer i spelet
  • spara framsteg i spelet
  • spela spel på olika Android-enheter
  • spela mot andra i lägen för flera spelare i spel på mobil, surfplatta och Android TV.

Du kan använda spelar-id om spelet har en inloggningsknapp för Play Spel.

Skapa ett spelar-id och logga in

På en mobil enhet

När du loggar in i ett spel på Play Spel eller appen Play Spel blir du ombedd att skapa ett spelar-id:

1. Tryck på Nästa när uppmaningen visas.
  2. Du tilldelas ett spelar-id och en profilbild som standard.
    • Om du vill använda ett annat spelar-id ersätter du bara det gamla.
    • Om du vill byta bild trycker du på Redigera Redigera.
    • Du kan alltid byta spelar-id och bild senare.
  3. Välj om du vill logga in automatiskt, tillåta andra att se din spelaktivitet och/eller hitta ditt spelar-id med hjälp av din e-postadress eller ditt namn.
  4. Tryck på Skapa.

Om du har valt automatiskt inloggning loggas du in automatiskt i de flesta spel du spelar. Du kan alltid ändra inställningarna för automatisk inloggning.

Obs! Om någon rapporterar ett opassande spelar-id till oss och det bryter mot vår policy kan vi antingen ändra id:t eller blockera användaren. Sekretess- och delningsinställningar inaktiveras för opassande spelar-id:n och måste sedan aktiveras manuellt. Här kan du rapportera opassande spelar-id:n och läsa mer om våra policyer.

På Android TV

Om du inte redan har skapat ett spelar-id på mobilen eller surfplattan från Android blir du ombedd att göra det när du loggar in på ett spel på Play Spel eller själva appen Play Spel:

1. Du tilldelas en profilbild som standard. Om du vill ändra den väljer du en annan bild och trycker på Nästa
  2. Du tilldelas ett spelar-id som standard. Om du vill använda ett annat spelar-id ersätter du bara det gamla och väljer Nästa
  3. Välj om du vill logga in automatiskt, tillåta andra att se din spelaktivitet och/eller hitta ditt spelar-id med hjälp av din e-postadress eller ditt namn.
  4. Välj Slutför.

Om du har valt automatiskt inloggning loggas du in automatiskt i de flesta spel du spelar. Du kan alltid ändra inställningarna för automatisk inloggning.

Obs! Om någon rapporterar ett opassande spelar-id till oss och det bryter mot vår policy kan vi antingen ändra id:t eller blockera användaren. Sekretess- och delningsinställningar inaktiveras för opassande spelar-id:n och måste sedan aktiveras manuellt. Här kan du rapportera opassande spelar-id:n och läsa mer om våra policyer.

Ändra spelarprofil eller sekretessinställningar

Byta spelar-id eller profilbild

På en mobil enhet

1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Klicka på profilbilden högst upp på skärmen.
  3. Tryck på Redigera Redigera.
    • Om du vill byta profilbild trycker du på spelarbilden.
    • Om du vill byta spelar-id trycker du på ditt nuvarande spelar-id.

På Android TV

1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Välj Inställningar i sidofältet.
  3. Välj Spelarprofil.
    • Om du vill ändra profilbild väljer du spelarbilden.
    • Om du vill byta spelar-id väljer du Nästa.
Välja om spelaktivitet ska vara offentlig

På en mobil enhet

1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Tryck på profilbilden högst upp på skärmen och sedan tryck på Redigera Redigera.
  3. Aktivera eller inaktivera Tillåt andra spelare att se min spelaktivitet
    • Om inställningen har aktiverats kopplas din spelaktivitet till ditt spelar-id och visas offentligt. Om till exempel ditt spelar-id visas på topplistor kan andra spelare se profilen i matcher med flera spelare och hur många spel du spelat.
    • Om inställningen har inaktiverats visas din spelaktivitet inte offentligt. Du visas inte i topplistor och spelaktivitet visas inte i din profil.

Obs! När du spelar med ditt spelar-id kan spelets utvecklare fortfarande se din profilinformation för Play Spel och spelaktiviteten i det aktuella spelet. Du kan läsa igenom spelutvecklarens sekretesspolicy om du vill veta hur utvecklaren använder denna data.

På Android TV

1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Välj Inställningar i sidofältet och sedan Spelarprofil.
  3. Välj Nästa två gånger.
  4. Fortsätt med de valda sekretessinställningarna två gånger tills du ser Vill du tillåta att andra ser din spelaktivitet?
    • Om Tillåt har angetts för inställningen kopplas din spelaktivitet till ditt spelar-id och visas offentligt. Om till exempel spelar-id:t visas på topplistor kan andra spelare se profilen i matcher med flera spelare och hur många spel du spelat.
    • Om Tillåt inte har angetts för inställningen visas din spelaktivitet inte offentligt. Du visas inte i topplistor och spelaktivitet visas inte i din profil.

Obs! När du spelar med ditt spelar-id kan spelets utvecklare fortfarande se din profilinformation för Play Spel och spelaktiviteten i det aktuella spelet. Du kan granska spelutvecklarens sekretesspolicy om du vill veta hur utvecklaren använder denna data.

Välja om andra kan hitta ditt spelar-id

På en mobil enhet

1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Tryck på ditt spelar-id eller din bild högst upp på skärmen.
  3. Tryck på Redigera Redigera.
  4. Aktivera eller inaktivera Tillåt andra spelare att hitta mitt spelar-id med hjälp av mitt namn eller min e-postadress.
    • Om inställningen har aktiverats kan andra spelare hitta ditt spelar-id genom att söka efter det med din e-postadress. Spelare som har dig i cirklar eller kontakter på Google+ kan se ditt spelar-id och din aktivitet tillsammans med ditt namn.
    • Om inställningen har inaktiverats kan andra spelare endast hitta dig med hjälp av ditt spelar-id. De kan inte söka upp ditt spelar-id med din e-postadress eller visa ditt namn.

På Android TV

1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Välj Inställningar i sidofältet och sedan Spelarprofil.
  3. Välj Nästa.
  4. Fortsätt med de valda sekretessinställningarna tills du ser Vill du tillåta att andra kan hitta ditt spelar-id med hjälp din e-postadress eller ditt namn?
    • Om Tillåt har angetts för inställningen kan andra spelare hitta ditt spelar-id genom att söka efter det med din e-postadress. Spelare som har dig i cirklar eller kontakter på Google+ kan se ditt spelar-id och din aktivitet tillsammans med ditt namn.
    • Om Tillåt inte har angetts för inställningen kan andra spelare endast hitta dig med hjälp av ditt spelar-id. De kan inte söka upp ditt spelar-id med din e-postadress eller visa ditt namn.
Radera enskild speldata
  1. Öppna appen Play Spel Play Spel på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer högst upp på skärmen och sedan Inställningar.
  3. Tryck på Radera data för Play Spel
  4. Leta upp den speldata som du vill ta bort under Radera enskild speldata och tryck på Radera.
Radera profilen i Play Spel och all data

På en mobil enhet

1. Öppna appen Play Spel Play Spel på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer högst upp på skärmen och sedan Inställningar.
  3. Tryck på Radera data för Play Spel
  4. Tryck på Radera profil.

Om du raderar profilen i Play Spel raderas all data i Play Spel och ditt spelar-id blir tillgängligt för andra användare.

På webben

1. Öppna sidan Ta bort en av Googles tjänster under Mitt konto.
  2. Klicka på Play Spel på listan.
  3. Läs igenom meddelandet som visas och bekräfta valet genom att markera kryssrutan Obligatoriskt
  4. Klicka på Radera Play Spel.

Om du raderar profilen i Play Spel raderas all data i Play Spel och ditt spelar-id blir tillgängligt för andra användare.

Ändra inställningen för automatisk inloggning

Om du har valt automatiskt inloggning loggas du in automatiskt i spel som har stöd för detta. Det gäller både spel som du spelar just nu och sådana som du kanske börjar spela i framtiden.

På en mobil enhet

Så här ändrar du inställningarna för automatisk inloggning:

1. Öppna appen Play Spel Play Spel på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer högst upp på skärmen och sedan Inställningar.
  3. Aktivera eller inaktivera Logga in i spel automatiskt.

Om du vill inaktivera automatisk inloggning för ett enskilt spel loggar du ut från det spelet.

På Android TV

Så här ändrar du inställningarna för automatisk inloggning:

1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Välj Inställningar i sidofältet och sedan Spelarprofil.
  3. Välj Nästa.
  4. Vill du logga in automatiskt i spel som stöds? visas.
    • Ändra inställningen genom att välja Tillåt eller Tillåt inte