Skapa eller ändra ett spelar-id

I vissa spel på Google Play Spel kan du logga in och spela med ett spelar-id. Ett spelar-id är ett unikt användarnamn som är länkat till ditt Google-konto.

Detta kan du göra när du loggar in i ett spel med ett spelar-id:

• visas i topplistor
  • klara prestationer
  • spara ditt spel automatiskt
  • spela spel på flera mobiler eller surfplattor med Android
  • spela mot andra i lägen för flera spelare i spel på mobil, surfplatta och Android TV.

Du kan använda spelar-id om spelet har en inloggningsknapp för Play Spel.

Skapa eller redigera ett spelar-id

På en mobil eller surfplatta med Android

När du loggar in i ett spel på Play Spel eller i Play Spel-appen blir du ombedd att skapa ett spelar-id.

1. Tryck på Nästa när uppmaningen visas.
  2. Du tilldelas ett spelar-id och en profilbild som standard.
    • Om du vill använda ett annat spelar-id ersätter du det gamla.
    • Om du vill byta bild trycker du på Redigera Redigera.
  3. Välj de inställningar du vill behålla.
  4. Tryck på Skapa.

På Android TV

Du blir ombedd att skapa ett spelar-id när du loggar in på Android TV.

1. Du tilldelas en profilbild som standard. Välj en annan bild om du vill byta.
  2. Välj Nästa.
  3. Ersätt standardvärdet för spelar-id och välj Nästa.
  4. Kontrollera att inställningarna stämmer.
  5. Klicka på Slutför.

Läs mer om hur du ändrar inställningarna.

Kolla vilket konto du använder

På en mobil eller surfplatta med Android

1. Öppna Play Spel Play Spel på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Det konto du använder visas under ditt spelar-id .

På Android TV

1. Öppna huvudmenyn Inställningar på enheten.
  2. Välj kontot under Personligt.
  3. Välj Ta bort konto om du vill byta konto.
  4. Lägg till kontot enligt anvisningarna. Läs om hur du ändrar ditt konto på Android TV.

Obs! Läs om hur du rapporterar olämpliga spelar-id:n.