Skapa eller ändra ett spelarnamn

I vissa spel i appen Google Play Spel kan du logga in och spela med ditt spelarnamn. Ett spelarnamn är ett unikt användarnamn som är länkat till ditt Google-konto.

Detta kan du göra när du loggar in i ett spel med ett spelarnamn:

• delta i topplistor
  • klara prestationer
  • spara ditt spel automatiskt
  • spela spel på flera mobiler eller surfplattor med Android
  • spela mot andra i lägen för flera spelare i spel på telefon, surfplatta och Android TV.

Du kan använda ditt spelarnamn om spelet har en inloggningsknapp för Play Spel.

Skapa eller redigera ett spelarnamn

På en telefon eller surfplatta med Android

När du loggar in i ett spel på Play Spel eller i Play Spel-appen blir du ombedd att skapa ett spelarnamn.

1. Tryck på Nästa när uppmaningen visas.
  2. Du tilldelas ett spelarnamn och en profilbild som standard.
    • Om du vill använda ett annat spelarnamn ersätter du det gamla.
    • Om du vill byta bild trycker du på Redigera Redigera.
  3. Välj de inställningar du vill behålla.
  4. Tryck på Skapa.

På Android TV

Du blir ombedd att skapa ett spelarnamn när du loggar in på Android TV.

1. Du tilldelas en profilbild som standard. Välj en annan bild om du vill byta.
  2. Välj Nästa.
  3. Ersätt spelarnamnet och välj Nästa.
  4. Bekräfta dina inställningar.
  5. Klicka på Slutför.

Läs mer om hur du ändrar inställningarna.

Kolla vilket konto du använder

På en telefon eller surfplatta med Android

1. Öppna Play Spel Play Spel på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Profil längst ned.
  3. Vilket konto du använder visas under ditt spelarnamn.

På Android TV

1. Öppna huvudmenyn Inställningar på enheten.
  2. Välj kontot under Personligt.
  3. Välj Ta bort konto om du vill byta konto.
  4. Lägg till kontot enligt anvisningarna. Läs om hur du ändrar ditt konto på Android TV.

Tips! Läs mer om hur du rapporterar olämpliga spelarnamn.