Spela spel med ett spelar-id

På en del spel i Google Play Spel kan du logga in och spela med ett spelar-id. Ett spelar-id är ett unikt användarnamn som är länkat till ditt Google-konto.

Varför ska du använda ett spelar-id?

Detta kan du göra när du loggar in i ett spel med ett spelar-id:

• spela spel på Android, en iPhone eller iPad och webben
  • visas i topplistor
  • samla prestationer i spelet
  • spara framsteg i spelet
  • spela mot andra i lägen för flera spelare på webben, mobilen, surfplattan och spel på Android TV

Du kan använda spelar-id om spelet har en inloggningsknapp för Play Spel.

Skapa ett spelar-id och logga in

När du loggar in i ett spel på Play Spel eller appen Play Spel blir du ombedd att skapa ett spelar-id:

1. Tryck på Nästa när uppmaningen visas.
  2. Du tilldelas ett spelar-id och en bild som standard.
    • Om du vill använda ett annat spelar-id ersätter du bara det gamla.
    • Om du vill byta bild trycker du på Redigera Redigera.
    • Du kan alltid ändra spelar-id och bild senare.
  3. Välj om du vill tillåta andra att se din spelaktivitet och/eller hitta ditt spelar-id med hjälp av din e-postadress eller ditt namn.
  4. Tryck på Logga in.

När du är inloggad på Play Spel med ditt spelar-id loggas du automatiskt in på de flesta av spelen som du spelar. Du kan alltid ändra inställningarna för automatisk inloggning.

Obs! Om någon rapporterar ett opassande spelar-id till oss och det bryter mot vår policy kan vi antingen ändra id:t eller blockera användaren. Sekretess- och delningsinställningar inaktiveras för opassande spelar-id:n och måste sedan aktiveras manuellt. Här kan du rapportera opassande spelar-id:n och läsa mer om våra policyer.

Ändra spelarprofil eller sekretessinställningar

Redigera spelar-id eller bild
  1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Tryck på Profil Profil högst upp på skärmen.
  3. Tryck på Redigera Redigera uppe till höger.
    • Om du vill ändra profilbild trycker du på spelarbilden.
    • Om du vill ändra spelar-id trycker du på ditt nuvarande spelar-id.
Välj om din spelaktivitet ska vara offentlig

Så här justerar du inställningarna för spelaktivitet:

1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Tryck på Profil Profil högst upp på skärmen.
  3. Tryck på Redigera Redigera uppe till höger.
  4. Markera eller avmarkera Tillåt att andra ser din spelaktivitet.
    • Om alternativet är markerat kopplas din spelaktivitet till ditt spelar-id och visas offentligt. Om till exempel ditt spelar-id visas på topplistor kan andra spelare se profilen i matcher med flera spelare och hur många spel du spelat.
    • Om alternativet är avmarkerat visas din spelaktivitet inte offentligt. Du visas inte i topplistor och spelaktivitet visas inte i din profil.

Obs! Profilinformationen och spelaktiviteten i Play Spel delas fortfarande med de aktuella spelutvecklarna. Läs spelutvecklarens sekretesspolicy om du vill veta mer.

Välja om andra kan hitta ditt spelar-id
  1. Öppna appen Play Spel Play Spel.
  2. Tryck på ditt spelar-id eller din bild högst upp på skärmen.
  3. Tryck på Redigera Redigera uppe till höger.
  4. Markera eller avmarkera Tillåt att andra hittar ditt spelar-id med hjälp av din e-postadress eller ditt namn.
    • Om alternativet är markerat kan andra hitta ditt spelar-id genom att söka efter det med hjälp av din e-postadress. Spelare som har dig i cirklar eller kontakter på Google+ kan se ditt spelar-id och din aktivitet tillsammans med ditt namn.
    • Om alternativet är avmarkerat kan spelare bara hitta dig med hjälp av ditt spelar-id. De kan inte söka efter ditt spelar-id med hjälp av din e-postadress eller ditt namn.
Radera profilen i Play Spel
  1. Öppna appen Play Spel Play Spel på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Tryck på Radera profilen i Play Spel.
  4. Tryck på Radera.

Om du raderar profilen i Play Spel raderas all data i Play Spel och ditt spelar-id blir tillgängligt för andra användare.

Ändra inställningen för automatisk inloggning

När du har skapat ett spelar-id loggas du automatiskt in på de flesta av spelen du spelar. Det gäller både spel som du spelar just nu och sådana som du kanske börjar spela i framtiden. Så här ändrar du inställningarna för automatisk inloggning:

1. Öppna appen Play Spel Play Spel på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Markera kryssrutan bredvid Logga in i spel automatiskt.

Om du vill inaktivera automatisk inloggning för ett enskilt spel loggar du ut från det spelet.