Games spelen met een gamer-ID

Voor sommige games op Google Play Games kunt u inloggen en gamen met een gamer-ID, een unieke gebruikersnaam die aan uw gebruikersaccount is gekoppeld.

Waarom zou u een gamer-ID gebruiken?

Als u bij een game inlogt met een gamer-ID, kunt u het volgende doen:

• Games spelen via Android, iPhone of iPad en internet
  • Uw scores weergeven op scoreborden
  • In-game-prestaties verdienen
  • Uw voortgang in een game opslaan
  • Tegen anderen spelen via multiplayer-modi in games op internet, mobiel, tablet en Android TV.

Als een game een inlogknop heeft voor Play Games, kunt u uw gamer-ID gebruiken voor die game.

Een gamer-ID maken en inloggen

Wanneer u inlogt bij een game op Play Games of bij de Play Games-app zelf, wordt u gevraagd een gamer-ID te maken:

1. Wanneer u deze melding ziet, tikt u op Volgende.
  2. Er worden een standaard gamer-ID en standaardfoto weergegeven.
    • Als u de gamer-ID wilt wijzigen, kunt u er overheen typen.
    • Als u de foto wilt wijzigen, tikt u op Bewerken Bewerken.
    • U kunt later altijd uw gamer-ID en foto wijzigen als u dat wilt.
  3. Kies of anderen uw gameactiviteit kunnen bekijken en/of uw gamer-ID kunnen vinden op basis van uw e-mailadres of naam.
  4. Tik op Inloggen.

Zodra u met uw gamer-ID bent ingelogd bij Play Games, bent u automatisch ingelogd bij de meeste games die u speelt. U kunt altijd uw instelling voor automatisch inloggen wijzigen.

Opmerking: Als we een melding ontvangen over een ongepaste gamer-ID die ons beleid schendt, kunnen we de ID wijzigen of de gebruiker verbannen. De privacyinstellingen en instellingen voor delen van ongepaste gamer-ID's worden uitgeschakeld en moeten handmatig opnieuw worden ingeschakeld. U kunt hier ongepaste gamer-ID's melden en meer informatie bekijken over ons beleid..

Uw gamerprofiel of privacyinstellingen wijzigen

Uw gamer-ID of foto bewerken
  1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik bovenaan het scherm op Profiel Profiel.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Bewerken Bewerken.
    • Als u uw profielafbeelding wilt wijzigen, tikt u op uw gamerfoto.
    • Als u uw gamer-ID wilt bewerken, tikt u op uw huidige gamer-ID.
Kiezen of u uw gameactiviteit openbaar wilt maken

Ga als volgt te werk om uw instellingen voor gameactiviteit aan te passen:

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik bovenaan het scherm op Profiel Profiel.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Bewerken Bewerken.
  4. Vink Toestaan dat anderen je gameactiviteit kunnen bekijken aan of verwijder het vinkje.
    • Als deze optie is aangevinkt, is uw gameactiviteit openbaar en wordt deze gekoppeld aan uw gamer-ID. Uw gamer-ID wordt bijvoorbeeld weergegeven op scoreborden, andere spelers kunnen uw profiel bekijken in multiplayer-wedstrijden en in uw profiel worden de games weergegeven die u heeft gespeeld.
    • Als deze optie niet is aangevinkt, is uw gameactiviteit niet openbaar. U wordt niet weergegeven op scoreborden en uw gameactiviteit wordt niet weergegeven in uw gamerprofiel.

Opmerking: Uw Play Games-profielgegevens en gameactiviteit worden nog steeds gedeeld met de betreffende game-ontwikkelaars. Bekijk het privacybeleid van de ontwikkelaar voor meer informatie.

Kiezen hoe anderen uw gamer-ID kunnen vinden
  1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik boven aan het scherm op uw gamer-ID of foto.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Bewerken Bewerken.
  4. Vink Toestaan dat anderen je gamer-ID vinden aan de hand van je e-mailadres of naam aan of verwijder het vinkje.
    • Als deze optie is aangevinkt, kunnen mensen uw gamer-ID vinden door ernaar te zoeken op basis van uw e-mailadres. Spelers die u in hun Google+ kringen of contacten hebben staan, kunnen mogelijk uw gamer-ID en activiteit samen met uw naam bekijken.
    • Als deze optie niet is aangevinkt, kunnen spelers u alleen vinden op basis van uw gamer-ID. Ze kunnen niet naar uw gamer-ID zoeken op basis van uw e-mailadres en kunnen uw naam niet bekijken.
Uw Play Games-profiel verwijderen
  1. Open de Play Games-app Play Games op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Play Games-profiel verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen.

Als u uw Play Games-profiel verwijdert, worden al uw gegevens voor Play Games verwijderd en komt uw gamer-ID beschikbaar voor andere gebruikers.

Uw instelling voor automatisch inloggen wijzigen

Nadat u een gamer-ID heeft gemaakt, wordt u automatisch ingelogd bij de meeste games die u speelt. Dit geldt zowel voor games die u nu speelt als games die u in de toekomst wilt spelen. Ga als volgt te werk om uw instellingen voor automatisch inloggen te wijzigen:

1. Open de Play Games-app Play Games op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Tik naast 'Automatisch inloggen bij games' op het selectievakje.

Als u de functionaliteit voor automatisch inloggen wilt uitschakelen voor één game, logt u uit bij die game.

Relevante links

Nieuwe gebruiker van Google Play-apps en -games? Leer de basisprincipes

Bekijk informatie over het downloaden van apps en games waarmee u uw Android-apparaat kunt personaliseren.