Een gamer-ID maken of wijzigen

Voor sommige games op Google Play Games kunt u inloggen en spelen met een gamer-ID. Een gamer-ID is een unieke gebruikersnaam die aan uw Google-account is gekoppeld.

Als u met een gamer-ID inlogt bij een game, kunt u het volgende doen:

• Uw scores weergeven op scoreborden
  • Prestaties verdienen
  • Uw game automatisch opslaan
  • Games spelen op Android-telefoons of -tablets
  • Met anderen spelen via multiplayer-modi in games op mobiel, tablet en Android TV

Als een game een inlogknop voor Play Games heeft, kunt u voor die game uw gamer-ID gebruiken.

Een gamer-ID maken of bewerken

Op een Android-telefoon of -tablet

Wanneer u op Play Games of bij de Play Games-app zelf inlogt bij een game, wordt u gevraagd een gamer-ID te maken.

1. Wanneer u deze melding ziet, tikt u op Volgende.
  2. Er worden een standaard gamer-ID en profielafbeelding weergegeven.
    • Als u de gamer-ID wilt wijzigen, kunt u er overheen typen.
    • Tik op Bewerken Bewerken om de afbeelding te wijzigen.
  3. Selecteer de instellingen die u wilt behouden.
  4. Tik op Maken.

Op Android TV

Wanneer u inlogt bij Android TV, wordt u gevraagd om een gamer-ID te maken.

1. Er wordt een standaard profielafbeelding weergegeven. Als u deze wilt wijzigen, selecteert u een andere afbeelding.
  2. Selecteer Volgende.
  3. Typ over de standaard gamer-ID heen en selecteer Volgende.
  4. Bevestig uw instellingen.
  5. Klik op Voltooien.

Meer informatie over het wijzigen van uw instellingen.

Controleren welk account u gebruikt

Op een Android-telefoon of -tablet

1. Open Play Games Play Games op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op uw profielfoto.
  3. Onder uw gamer-ID ziet u welk account u gebruikt.

Op Android TV

1. Ga naar het hoofdmenu 'Instellingen' van uw apparaat.
  2. Selecteer uw account bij 'Persoonlijk'.
  3. Selecteer Account verwijderen om van account te wisselen.
  4. Volg de stappen om een ander account toe te voegen. Meer informatie over het wijzigen van uw account op Android TV.

Opmerking: Bekijk meer informatie over het melden van ongepaste gamer-ID's.