Games spelen met een gamer-ID

Voor sommige games op Google Play Games kunt u inloggen en gamen met een gamer-ID, een unieke gebruikersnaam die aan uw gebruikersaccount is gekoppeld.

Waarom zou u een gamer-ID gebruiken?

Als u bij een game inlogt met een gamer-ID, kunt u het volgende doen:

• Games spelen via Android, iPhone of iPad en internet
  • Uw scores weergeven op scoreborden
  • In-game-prestaties verdienen
  • Uw voortgang in een game opslaan
  • Tegen anderen spelen via multiplayer-modi in games op internet, mobiel, tablet en Android TV.

Als een game een inlogknop heeft voor Play Games, kunt u uw gamer-ID gebruiken voor die game.

Een gamer-ID maken en inloggen

Wanneer u inlogt bij een game op Play Games of bij de Play Games-app zelf, wordt u gevraagd een gamer-ID te maken:

1. Wanneer u deze melding ziet, tikt u op Volgende.
  2. Er worden een standaard gamer-ID en standaardfoto weergegeven.
    • Als u de gamer-ID wilt wijzigen, kunt u er overheen typen.
    • Als u de foto wilt wijzigen, tikt u op Bewerken Bewerken.
    • U kunt later altijd uw gamer-ID en foto wijzigen als u dat wilt.
  3. Kies of anderen uw gameactiviteit kunnen bekijken en/of uw gamer-ID kunnen vinden op basis van uw e-mailadres of naam.
  4. Tik op Inloggen.

Zodra u met uw gamer-ID bent ingelogd bij Play Games, bent u automatisch ingelogd bij de meeste games die u speelt. U kunt altijd uw instelling voor automatisch inloggen wijzigen.

Opmerking: Als we een melding ontvangen over een ongepaste gamer-ID die ons beleid schendt, kunnen we de ID wijzigen of de gebruiker verbannen. De privacyinstellingen en instellingen voor delen van ongepaste gamer-ID's worden uitgeschakeld en moeten handmatig opnieuw worden ingeschakeld. U kunt hier ongepaste gamer-ID's melden en meer informatie bekijken over ons beleid..

Uw gamerprofiel of privacyinstellingen wijzigen

Uw gamer-ID of foto bewerken
  1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik boven aan het scherm op uw gamer-ID of foto.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Bewerken Bewerken.
    • Als u uw profielafbeelding wilt wijzigen, tikt u op uw gamerfoto.
    • Als u uw gamer-ID wilt bewerken, tikt u op uw huidige gamer-ID.
Kiezen of u uw gameactiviteit openbaar wilt maken

Ga als volgt te werk om uw instellingen voor gameactiviteit aan te passen:

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik boven aan het scherm op uw gamer-ID of foto.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Bewerken Bewerken.
  4. Vink Toestaan dat anderen je gameactiviteit kunnen bekijken aan of verwijder het vinkje.
    • Als deze optie is aangevinkt, is uw gameactiviteit openbaar en wordt deze gekoppeld aan uw gamer-ID. Uw gamer-ID wordt bijvoorbeeld weergegeven op scoreborden, andere spelers kunnen uw profiel bekijken in multiplayer-wedstrijden en in uw profiel worden de games weergegeven die u heeft gespeeld.
    • Als deze optie niet is aangevinkt, is uw gameactiviteit niet openbaar. U wordt niet weergegeven op scoreborden en uw gameactiviteit wordt niet weergegeven in uw gamerprofiel.

Opmerking: Uw Play Games-profielgegevens en gameactiviteit worden nog steeds gedeeld met de betreffende game-ontwikkelaars. Bekijk het privacybeleid van de ontwikkelaar voor meer informatie.

Kiezen hoe anderen uw gamer-ID kunnen vinden
  1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik boven aan het scherm op uw gamer-ID of foto.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Bewerken Bewerken.
  4. Vink Toestaan dat anderen je gamer-ID vinden aan de hand van je e-mailadres of naam aan of verwijder het vinkje.
    • Als deze optie is aangevinkt, kunnen mensen uw gamer-ID vinden door ernaar te zoeken op basis van uw e-mailadres. Spelers die u in hun Google+ kringen of contacten hebben staan, kunnen mogelijk uw gamer-ID en activiteit samen met uw naam bekijken.
    • Als deze optie niet is aangevinkt, kunnen spelers u alleen vinden op basis van uw gamer-ID. Ze kunnen niet naar uw gamer-ID zoeken op basis van uw e-mailadres en kunnen uw naam niet bekijken.
Uw Play Games-profiel verwijderen
  1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Play Games-profiel verwijderen.

Als u uw Play Games-profiel verwijdert, worden al uw gegevens voor Play Games verwijderd en komt uw gamer-ID beschikbaar voor andere gebruikers.

Uw instelling voor automatisch inloggen wijzigen

Nadat u een gamer-ID heeft gemaakt, wordt u automatisch ingelogd bij de meeste games die u speelt. Dit geldt zowel voor games die u nu speelt als games die u in de toekomst wilt spelen. Ga als volgt te werk om uw instellingen voor automatisch inloggen te wijzigen:

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Vink Automatisch inloggen bij games aan of verwijder het vinkje.

Als u de functionaliteit voor automatisch inloggen wilt uitschakelen voor één game, logt u uit bij die game. Als u Google+ gebruikt om in te loggen bij Google Play Games, bekijkt u meer informatie over in- of uitloggen met Google+.

Gerelateerde links

Nieuwe gebruiker van Google Play-apps en -games? Leer de basisprincipes

Bekijk informatie over het downloaden van apps en games waarmee u uw Android-apparaat kunt personaliseren.