Åtgärda en installerad Android-app som inte fungerar

Testa följande steg om något av nedanstående problem uppstår med en app som har installerats på telefonen:

• Den kraschar.
  • Den öppnas inte.
  • Den svarar inte.
  • Den fungerar inte som den ska. Om det är en snabbapp som inte fungerar testar du dessa felsökningssteg i stället.

Starta om telefonen efter varje steg för att se om problemet har åtgärdats.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.1 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Steg 1: Starta om och uppdatera

Starta om telefonen
  1. Tryck på telefonens strömbrytare. Tryck på Starta om Starta om på skärmen.
  2. Om alternativet Starta om inte visas trycker du på strömbrytaren i cirka 30 sekunder tills telefonen startas om.
Kontrollera om Android behöver uppdateras
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på System långt ned på skärmen följt av Avancerat följt av Systemuppdatering. Om det behövs trycker du först på Om telefonen eller Om surfplattan.
  3. Uppdateringstatusen visas. Följ eventuella anvisningar på skärmen.
Uppdatera appen
  1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på telefonen.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Mina appar och spel.
  3. Appar med tillgängliga uppdateringar markeras med texten Uppdatera.
    • Om det finns en uppdatering trycker du på Uppdatera.
    • Om det finns flera uppdateringar trycker du på Uppdatera alla.

Steg 2: Kontrollera om det finns ett större problem med appen

Tvinga appen att avsluta
Viktigt! Inställningarna kan se olika ut på olika telefoner. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Appar och aviseringar Följt av appen. Om det behövs trycker du på Appinformation innan du trycker på appen.
  3. Tryck på Tvinga att avsluta  Följt av OK.
Tips! Om problemet med appen kvarstår efter en tvingad avslutning kan du behöva kontakta apputvecklaren. Läs mer om hur du kontaktar utvecklaren.
Rensa appens cacheminne

Viktigt! Inställningarna kan se olika ut på olika telefoner. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.

Om du rensar cacheminnet kan du frigöra utrymme genom att ta bort tillfälliga filer. Det här är en kortsiktig lösning. Med tiden samlas data i cacheminnet igen.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Appar och aviseringar.
  3. Tryck på appen. Om alternativet inte visas trycker du på Visa alla appar eller Appinformation.
  4. Tryck på Lagring och cacheminne följt av Rensa cacheminne.
Tips! Om problemet med appen kvarstår efter en tvingad avslutning kan du behöva kontakta apputvecklaren. Läs mer om hur du kontaktar utvecklaren.
Rensa appens data

Viktigt! Inställningarna kan se olika ut på olika telefoner. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.

Obs! All data som sparats i appen tas bort.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Appar och aviseringar.
  3. Tryck på appen. Om alternativet inte visas trycker du på Visa alla appar eller Appinformation.
  4. Tryck på Lagring och cacheminne följt av Rensa lagringsutrymme eller Rensa data följt av OK.
Tips! Om problemet med appen kvarstår efter en tvingad avslutning kan du behöva kontakta apputvecklaren. Läs mer om hur du kontaktar utvecklaren.
Kontakta appens utvecklare

Om du laddade ned appen från Google Play Butik kan du

Avinstallera appen

Obs! All data som sparats i appen tas bort.

1. Tryck länge på appen som ska avinstalleras.
  2. När du börjar dra appen visas alternativen.
  3. Dra appen till Avinstallera högst upp på skärmen. Om du inte ser Avinstallera kan du inte avinstallera appen.
  4. Lyft fingret.

Tips! Om du vill använda appen igen kan du testa att installera den på nytt. Läs mer om hur du installerar appar på nytt.