Fiks installerte Android-apper som ikke fungerer

Disse trinnene hvis en app som er installert på telefonen din, har noen av disse problemene:

• Den krasjer.
  • Den kan ikke åpnes.
  • Den reagerer ikke.
  • Den fungerer ikke som den skal. Hvis appen som ikke fungerer, er en instant-app, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene i stedet.

Etter hvert trinn starter du telefonen på nytt for å se om det løser problemet.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.1 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Trinn 1: Start på nytt og oppdater

Start telefonen på nytt
Viktig: Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.
  1. På de fleste telefoner trykker du på av/på-knappen på telefonen i omtrent 30 sekunder eller til telefonen starter på nytt.
  2. Du må kanskje trykke på Start på nytt og så Start på nytt.
Se etter Android-oppdateringer
  • Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  • Nede på skjermen trykker du på System og så Avansert og så Systemoppdatering.
    • Avhengig av hvilken telefon du har, må du muligens trykke på Om telefonen eller Om nettbrettet og så Programvareoppdatering.
  • Du ser oppdateringsstatusen din. Følg trinnene på skjermen.
Oppdater appen

Sjekk om det finnes en tilgjengelig oppdatering for Kamera-appen:

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Administrer apper og enheter.
  4. Under «Tilgjengelige oppdateringer» installerer du eventuelle oppdateringer som er tilgjengelige for Pixel-kameraet.

Sjekk om en Android-systemoppdatering er tilgjengelig:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System.
  3. Trykk på Programvareoppdateringer.
  4. Trykk på Systemoppdatering.
  5. Trykk på Se etter oppdateringer.

Slik oppdaterer du Play Butikk og apper på Android-enheter.

Trinn 2: Se etter et større app-problem

Tving avslutning av appen
Du kan vanligvis tvinge en app til å avslutte via Innstillinger-appen på telefonen. Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.
Tips: Hvis problemene vedvarer etter at du har tvunget appen til å avslutte, må du kanskje kontakte apputvikleren. Finn ut hvordan du kontakter utviklere.
Tøm bufferen og slett dataene til apper
  • Du kan som regel tømme bufferen og slette dataene til en app via Innstillinger-appen på telefonen.  Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.

• Frigjør plass midlertidig når du sletter bufrede data. Dette er en kortsiktig løsning. Bufferen fylles med data igjen over tid.

Tips: Hvis problemene vedvarer etter at du har tømt bufferen eller slettet dataene til appen, må du kanskje kontakte utvikleren. Finn ut hvordan du kontakter utviklere.

Synkroniser enheten med Googles tjenere

Viktig: Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System og så Dato og klokkeslett.
  3. Slå av Automatisk tidssone og Automatisk dato og klokkeslett.
  4. Endre datoen og klokkeslettet, slik at de er feil.
  5. Slå på Automatisk tidssone og Automatisk dato og klokkeslett.
Avinstaller appen

Advarsel: Alle dataene som er lagret i appen, blir slettet.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Apper og så Se alle appene.
  3. Trykk på appen.
  4. Trykk på Avinstaller og så OK.

Tips: Hvis du vil bruke appen igjen, kan du prøve å reinstallere den.Finn ut hvordan du reinstallerer apper.

Kontakt apputvikleren
Viktig: Hvis du har prøvd feilsøkingstrinnene, men fortsatt har problemer, kan du kontakte oss eller apputvikleren.
  • Hvis du ikke kan oppdatere noen apper, eller hvis du har problemer med Google-apper, kan du kontakte Google Play.
  • Hvis du har problemer med én app, men kan bruke andre apper uten problemer, kan du kontakte apputvikleren.