Fiks installerte Android-apper som ikke fungerer

Hvis en av appene som er installert på Android-enheten din, krasjer, ikke åpnes, ikke svarer eller ikke fungerer som den skal, kan du prøve en av feilsøkingsmetodene nedenfor. Sjekk om problemet er løst etter at du har prøvd hver metode.

Hvis en Google-app som fulgte med enheten, har problemer, kan problemene være forårsaket av en annen app som ble lastet ned på enheten senere.

Tips: Hvis appen som ikke fungerer, er en instant-app, kan du prøve disse feilsøkingsmetodene i stedet.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.1 og nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Trinn 1: Start på nytt og oppdater

Start enheten på nytt

For å starte telefonen på nytt, trykk og hold på av/på-knappen i noen sekunder. Trykk deretter på Start på nytt Start på nytt på skjermen.

Hvis du ikke ser «Start på nytt», trykk og hold på av/på-knappen i omtrent 30 sekunder til telefonen starter på nytt.

Se etter Android-oppdateringer

Systemoppdateringer kan føre til forbedringer som kanskje løser problemet.

Slik ser du etter og installerer systemoppdateringer:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på System og så Avansert og så Systemoppdateringer nede på skjermen. Trykk først på Om telefonen eller Om nettbrettet hvis det er nødvendig.
  3. Du ser oppdateringsstatusen din. Følg trinnene på skjermen.
Oppdater appen

Appoppdateringer kan føre til forbedringer som kanskje løser problemet.

Sånn ser og installerer du oppdateringer for appene dine:

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play på enheten.
  2. Trykk på Meny Meny og så Mine apper og spill.
  3. Hvis en oppdatering er tilgjengelig for en app, er appen merket med «Oppdater».
    • Hvis en oppdatering er tilgjengelig, trykker du på Oppdater.
    • Hvis flere oppdateringer er tilgjengelige, trykker du på Oppdater alle.

Trinn 2: Se etter et større app-problem

Tving avslutning av appen

Vanligvis trenger du ikke å lukke apper. Android styrer automatisk minnet som brukes av apper.

Sånn slår du av en app fullstendig, inkludert eventuelle bakgrunnstjenester:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Apper og varsler.
  3. Trykk på appen. Hvis du ikke ser den, trykker du først på Se alle appene eller App-info.
  4. Trykk på Tving stopp.

Hvis problemene vedvarer etter at du har tvunget appen til å avslutte, må du kanskje kontakte apputvikleren. Finn ut hvordan du kontakter en utvikler.

Tøm appens buffer

Når du fjerner de bufrede dataene, sletter du midlertidige filer, noe som kan frigjøre nødvendig plass. Dette er en kortsiktig løsning. Bufferen fylles med data igjen over tid.

Sånn tømmer du appbufferen:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Apper og varsler.
  3. Trykk på appen. Hvis du ikke ser den, trykker du først på Se alle appene eller App-info.
  4. Trykk på Lagring og så Tøm bufferen.

Hvis problemene vedvarer etter at du har tømt appens buffer, må du kanskje kontakte utvikleren. Finn ut hvordan du kontakter en utvikler.

Fjern appdata

Hvis du fjerner alle appdataene, kan dette løse noen av problemene.

Advarsel: Alle dataene som er lagret i appen, blir slettet.

Sånn fjerner du alle appdataene:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Apper og varsler.
  3. Trykk på appen. Hvis du ikke ser den, trykker du først på Se alle appene eller App-info.
  4. Trykk på Lagring og så Tøm lager eller Slett data og så OK.

Hvis problemene vedvarer etter at du har fjernet appens data, må du kanskje kontakte utvikleren. Finn ut hvordan du kontakter en utvikler.

Kontakt apputvikleren

Hvis du lastet ned appen fra Google Play-butikken, kan du:

Avinstaller appen

Hvis problemene vedvarer, kan du avinstallere appen.

Advarsel: Alle dataene som er lagret i appen, blir slettet.

Sånn avinstallerer du appen:

1. Trykk og hold inne på appen du vil avinstallere.
  2. Dra appen til Avinstaller øverst på skjermen. (Hvis du ikke ser Avinstaller, er appen antageligvis en systemapp som du ikke kan avinstallere.)

Du kan prøve å installere appen på nytt hvis du vil bruke den igjen. Finn ut hvordan du installerer apper på nytt.