Een geïnstalleerde Android-app repareren die niet werkt

Probeer de volgende stappen als een app op uw telefoon een van de volgende problemen heeft:

• De app crasht.
  • De app wordt niet geopend.
  • De app reageert niet.
  • De app werkt niet correct. Als de niet-werkende app een instant-app is, probeert u deze stappen voor probleemoplossing.

Na elke stap start u uw telefoon opnieuw op om te zien of het probleem is opgelost.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.1 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe u uw Android-versie controleert.

Stap 1: Opnieuw opstarten en updaten

Uw telefoon opnieuw opstarten
Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.
  1. Op de meeste telefoons houdt u de aan/uit-knop ongeveer dertig seconden ingedrukt of totdat de telefoon opnieuw wordt opgestart.
  2. U moet mogelijk op Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten tikken.
Controleren op Android-updates
  • Open de app Instellingen op uw telefoon.
  • Tik onderaan op Systeem en dan Geavanceerd en dan Systeemupdate.
    • Afhankelijk van uw telefoon moet u mogelijk op Over de telefoon of Over de tablet en dan Software-update tikken.
  • De updatestatus wordt weergegeven. Volg de stappen op het scherm.
De app updaten
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op je telefoon.
  2. Tik op Menu Menu en dan Mijn apps en games.
  3. Apps waarvoor een update beschikbaar is, hebben het label Updaten.
    • Als er een update beschikbaar is, tik je op Updaten.
    • Als er meerdere updates beschikbaar zijn, tik je op Alles updaten.

Stap 2: Controleren op een groter probleem met een app

De app gedwongen stoppen
U kunt een app meestal gedwongen stoppen via de app Instellingen van uw telefoon. De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fabrikant van het apparaat.
Tip: Als de problemen zich ook blijven voordoen nadat u de app gedwongen heeft gestopt, moet u mogelijk contact opnemen met de ontwikkelaar. Meer informatie over hoe u contact kunt opnemen met een ontwikkelaar.
Het cachegeheugen en de gegevens van de app wissen
  • U kunt het cachegeheugen en de gegevens van een app meestal wissen via de app Instellingen van uw telefoon. De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fabrikant van het apparaat.

• U kunt tijdelijk ruimte vrijmaken door gegevens in het cachegeheugen te wissen. Dit is echter een kortetermijnoplossing. Na verloop van tijd worden weer nieuwe gegevens in het cachegeheugen opgeslagen.

Tip: Als de problemen zich blijven voordoen nadat u het cachegeheugen en de gegevens van de app heeft gewist, moet u mogelijk contact opnemen met de ontwikkelaar. Meer informatie over hoe u contact kunt opnemen met een ontwikkelaar

Sync device with Google servers

Important: Settings can vary by phone. For more info, contact your device manufacturer.
  1. Open your phone's Settings app.
  2. Tap System en dan Date & Time.
  3. Turn off Automatic Time Zone and Automatic Date & Time.
  4. Change the date and time to be incorrect.
  5. Turn on Automatic Time Zone and Automatic Date & Time.
De app verwijderen

Let op: Alle gegevens die in deze app zijn opgeslagen, worden gewist.

1. Tik op de app die u wilt verwijderen enhoud deze vast.
  2. U kunt de app slepen om uw opties weer te geven.
  3. Sleep de app naar Verwijderen bovenaan het scherm. (Als Verwijderen niet wordt weergegeven, kunt de app niet verwijderen.)
  4. Haal uw vinger van het scherm.

Tip: Als u de app opnieuw wilt gebruiken, kunt u deze opnieuw installeren. Meer informatie over hoe u apps opnieuw kunt installeren.

Contact opnemen met de ontwikkelaar van de app
Important: If you tried the troubleshooting steps but still have trouble, contact us or the app developer.

Als u de app heeft gedownload via de Google Play Store, kunt u het volgende doen: