Reparer en installeret Android-app, der ikke fungerer

Prøv følgende trin, hvis en af de apps, der er installeret på din telefon, har disse problemer:

• Går ned.
  • Kan ikke åbnes.
  • Svarer ikke.
  • Virker ikke korrekt. Hvis den app, der ikke virker, er en instant app, kan du prøve disse fejlfindingstrin i stedet.

Efter hvert trin skal du genstarte din telefon for at se, om problemet er løst.

Bemærk! Nogle af disse trin er kun relevante for Android 8.1 eller nyere. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Trin 1: Genstart og opdater

Genstart telefonen
Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.
  1. På de fleste telefoner skal du trykke på telefonens afbryderknap i ca. 30 sekunder, eller indtil telefonen genstarter.
  2. Du skal muligvis trykke på Genstart og derefter Genstart.
Søg efter Android-opdateringer
  • Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  • Nederst på skærmen skal du trykke på System og derefter Advanceret og derefter Systemopdatering.
    • Afhængigt af hvilken telefon du har, skal du muligvis trykke på Om telefonen eller Om din tablet og derefter Softwareopdatering.
  • Du kan se din opdateringsstatus. Følg vejledningen på skærmen, hvis der er en.
Opdater appen

Tjek, om der er en tilgængelig opdatering til Kamera-appen:

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryk på profilikonet øverst til højre.
  3. Tryk på Administrer apps og enheder.
  4. Installer alle tilgængelige opdateringer til Pixel-kameraet under "Tilgængelige opdateringer".

Tjek, om der er en tilgængelig Android-systemopdatering:

1. Åbn appen Indstillinger på telefonen.
  2. Tryk på System.
  3. Tryk på Softwareopdateringer.
  4. Tryk på Systemopdatering.
  5. Tryk på Søg efter opdateringer.

Se, hvordan du opdaterer Play Butik og apps på Android-enheder.

Trin 2: Tjek, om der er større problemer med en app

Tving appen til at standse
Du kan som regel tvinge en app til at standse via appen Indstillinger på din telefon. Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.
Tip! Hvis der fortsat er problemer, efter du har tvunget appen til at standse, kan det være nødvendigt at kontakte udvikleren. Se, hvordan du kontakter en udvikler.
Ryd appens cache og data
  • Du kan som regel rydde en apps cache og data via appen Indstillinger på din telefon. Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

• Frigør plads midlertidigt ved at rydde cachelagrede data. Dette er en kortsigtet løsning. Der vil med tiden igen ophobes flere cachelagrede data.

Tip! Hvis der fortsat er problemer, efter at du har ryddet appens cache og data, kan det være nødvendigt at kontakte udvikleren. Se, hvordan du kontakter en udvikler.

Synkroniser enhed med Googles servere

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på System og derefter Dato og klokkeslæt.
  3. Deaktiver Automatisk tidszone og Automatisk dato og tid.
  4. Indstil datoen og klokkeslættet manuelt, så de er angivet forkert.
  5. Aktivér Automatisk tidszone og Automatisk dato og tid.
Afinstaller appen

Advarsel! Alle data, der er gemt i denne app, slettes.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og derefter Se alle apps.
  3. Tryk på appen.
  4. Tryk på Afinstaller og derefter OK.

Tip! Hvis du vil bruge appen igen, kan du prøve at geninstallere den. Se, hvordan du geninstallerer apps.

Kontakt appudvikleren
Vigtigt! Hvis du har fulgt fejlfindingstrinnene, men stadig har problemer, kan du kontakte os eller appudvikleren.
  • Hvis du ikke kan opdatere nogen apps, eller hvis du har problemer med Google-apps, kan du kontakte Google Play.
  • Hvis du har problemer med én app, men kan bruge andre apps uden problemer, bør du kontakte appudvikleren.

Relaterede ressourcer