Geaccepteerde betaalmethoden op Google Play

U kunt apps en digitale content kopen op Google Play met de betaalmethoden in uw Google-account. Als dit uw eerste aankoop is, wordt uw betaalmethode aan uw Google-account toegevoegd.

Betalingsinstellingen updaten en problemen oplossen

Bepalen welke betaalmethoden u kunt gebruiken

De beschikbare betaalmethoden verschillen per land. Scroll omlaag als uw land niet wordt vermeld.

Creditcards of betaalpassen

U kunt de volgende creditcards/betaalpassen aan uw account toevoegen:

• American Express
  • Discover
  • JCB
  • MasterCard
  • Visa
  • Visa Electron

Opmerking: De typen kaarten die worden geaccepteerd via Google Play, kunnen verschillen. Als uw kaart onverwachts niet werkt, neemt u contact op met uw bank of kaartuitgever voor ondersteuning. Er kunnen tijdelijke autorisaties in uw account worden weergegeven wanneer u een creditcard of betaalpas gebruikt.

Google Pay-saldo

U kunt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk met uw Google Pay-saldo aankopen betalen. Zorg ervoor dat uw Pay-saldo hoog genoeg is voor het totale bedrag van de aankoop.

Facturering via mobiele provider

Bij sommige apparaten en abonnementen kunt u aankopen laten factureren via uw mobiele provider.

Deelnemende providers in de Verenigde Staten:

• AT&T
  • Boost
  • Sprint
  • T-Mobile
  • US Cellular
  • Verizon

Wanneer u iets koopt, wordt de afschrijving na ongeveer vijftien minuten weergegeven in uw account bij de mobiele provider.

Opmerking: Wanneer u zich aanmeldt voor facturering via uw mobiele provider, kunt u een sms-bericht ontvangen dat begint met 'DCB' of 'DCB_Association'. Dit bericht wordt automatisch gegenereerd en verzonden om de aanmelding voor facturering via uw mobiele provider voor uw Google Play-account te voltooien.

Problemen met facturering via mobiele provider oplossen

Als er geen optie voor facturering via provider wordt weergegeven, moet u rekening houden met het volgende:

• Facturering via uw mobiele telefoonabonnement is alleen beschikbaar via de Google Play Store-app. De optie is niet beschikbaar op de website van Google Play op een computer of in een mobiele browser.
  • Uw account bij uw provider moet een goede reputatie hebben.
  • Als u een apparaat met twee simkaarten gebruikt, zorgt u dat u de juiste simkaart in sleuf 1 plaatst en sleuf 2 leeg laat.

Controleer het volgende bij uw provider:

• U heeft de maandelijkse bestedingslimiet voor uw provider niet overschreden.
  • Uw apparaat en serviceabonnement staan aankopen van premium content toe.
  • Uw apparaat kan facturering via uw mobiele telefoonabonnement gebruiken.

Geannuleerde aankopen

Aankopen die niet kunnen worden geautoriseerd via uw provider, worden onmiddellijk geannuleerd. Voor hulp bij mislukte aankopen met facturering via uw mobiele telefoonabonnement neemt u contact op met uw mobiele provider.

Google Play-saldo en Google Play-cadeaukaarten
PayPal

U kunt PayPal gebruiken om apps en digitale content te kopen op Google Play.

Opmerking: Als u Beveiligingssleutel voor PayPal heeft ingeschakeld, moet u PayPal aan uw Google Play-account toevoegen via een computer of mobiele webbrowser. U kunt deze niet linken via de Play Store-app. Als u PayPal wilt toevoegen, kopieert u play.google.com/store/account en plakt u dit in de adresbalk van een webbrowser (zoals Chrome of Safari). Selecteer vervolgens 'Een nieuwe betaalmethode toevoegen'. Zodra u PayPal heeft toegevoegd, kunt u hiermee items kopen in de Play Store-app en de Play Web Store.

Niet-ondersteunde betalingstypen

Google Play kan niet worden gebruikt met:

• Overboekingen
  • Bankoverschrijvingen
  • Western Union
  • Money Gram
  • Virtuele creditcards (VCC)
  • HSA-accounts (Health Savings Account)
  • OV-kaarten
  • Borgbetalingen

Andere landen

Als uw land niet in de lijst staat, worden de beschikbare betaalmethoden hieronder vermeld:

Creditcards of betaalpassen

U kunt de volgende creditcards/betaalpassen aan uw account toevoegen:

• MasterCard
  • Visa
  • Visa Electron

Opmerking: De typen kaarten die worden geaccepteerd via Google Play, kunnen verschillen. Als uw kaart onverwachts niet werkt, neemt u contact op met uw bank of kaartuitgever voor ondersteuning. Er kunnen tijdelijke autorisaties in uw account worden weergegeven wanneer u een creditcard of betaalpas gebruikt.

Niet-ondersteunde betalingstypen

Google Play kan niet worden gebruikt met:

• Overboekingen
  • Bankoverschrijvingen
  • Western Union
  • Money Gram
  • Virtuele creditcards (VCC)
  • HSA-accounts (Health Savings Account)
  • OV-kaarten
  • Borgbetalingen