Problemen met de internetverbinding op Android-apparaten oplossen

Als je via een app en een website geen toegang hebt tot internet op je Android-apparaat, probeer je deze stappen om problemen op te lossen.

Tekenen van een slechte verbinding

• Downloads starten niet, leiden tot een time-out of blijven op 0 procent staan.
  • Google Play loopt vast bij 'Laden...'.
  • Je kunt geen webpagina's in een browser laden.

Algemene tips voor het oplossen van problemen voor Android-apparaten

1. Start je apparaat opnieuw op. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar soms is dat het enige wat nodig is om een slechte verbinding te herstellen.
  2. Als opnieuw opstarten niet werkt, schakel je tussen wifi en mobiele data:
    • Open je app Instellingen en tik op Netwerk en internet of Verbindingen. Afhankelijk van je apparaat kunnen deze opties verschillen.
    • Zet wifi uit en mobiele data aan en check of er een verschil is.
    • Zo niet, dan zet je mobiele data uit en wifi aan en check je het opnieuw.
  3. Probeer de onderstaande stappen voor het oplossen van problemen.

Problemen met mobiele data oplossen

Mobiele data en dataverbinding checken

1. Open de app Instellingen en tik op Netwerk en internet of Verbinding en dan Mobiele data.
    • Op sommige apparaten moet je Datagebruik selecteren voordat je deze optie ziet.
  2. Zet Mobiele data aan. Als deze al aanstaan, zet je ze uit en weer aan.
  3. Check of je bovenaan het scherm een data-indicator ziet, zoals 2G, 3G, 4G of H, naast de balkjes voor de signaalsterkte Signaal.
  4. Soms zie je deze niet als je een actieve wifi-verbinding hebt. Als dit het geval is, zet je wifi uit en check je het opnieuw.

Als je geen data-indicator voor het signaal ziet, bevind je je misschien op een locatie zonder dekking. Ga zo mogelijk naar een andere locatie of ga naar buiten en check het signaal opnieuw.

Tip: Als dit vaak gebeurt, neem je contact op met je mobiele provider.

De vliegtuigmodus aan- en uitzetten

1. Open je app Instellingen en tik op Netwerk en internet of Verbindingen en dan Vliegtuigmodus. Afhankelijk van je apparaat kunnen deze opties verschillen.
  2. Zet de vliegtuigmodus aan.
  3. Wacht 10 seconden.
  4. Zet de vliegtuigmodus uit.
  5. Check of de verbindingsproblemen zijn opgelost.

Als je na het uitvoeren van deze stappen nog steeds problemen ondervindt, neem je contact op met je mobiele provider.

Wifi-problemen oplossen

Checken of wifi aanstaat en of je verbonden bent

1. Open je app Instellingen en tik op Netwerk en internet of Verbindingen en dan Wifi. Afhankelijk van je apparaat kunnen deze opties verschillen.
  2. Zet Wifi aan.
  3. Zoek bovenaan je scherm naar de wifi-indicator Wifi
  4. Als je deze niet ziet, of als er geen gevulde balkjes zijn, bevind je je misschien buiten het bereik van een wifi-netwerk.
  5. Ga dichter naar de router toe, check of je een sterkere wifi-verbinding hebt en probeer het opnieuw.

Je draadloze router opnieuw opstarten

Als je thuis verbinding met wifi maakt, kun je de handleiding van je router bekijken voor instructies over hoe je het apparaat kunt resetten. Vaak kun je het volgende doen:

1. Koppel de router los van het stopcontact en check of de lampjes op de router uitgaan.
  2. Wacht 30 seconden.
  3. Sluit de router weer aan en wacht 30 seconden totdat alle lampjes weer branden.

Als je na het uitvoeren van deze stappen nog steeds verbindingsproblemen ondervindt, neem je contact op met je internetprovider of de host van het wifi-netwerk.