Accounts toevoegen en gebruiken op uw apparaat

U moet een Google-account aan uw apparaat toevoegen om items via de Google Play Store-app te downloaden en te kopen. U kunt de onderstaande stappen herhalen als u meerdere accounts aan uw apparaat wilt toevoegen.

Een of meer Google-accounts toevoegen

1. Maak een Google-account als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Open de app Instellingen van uw apparaat.
  3. Tik op Accounts en vervolgens Account toevoegen Toevoegen en vervolgensGoogle Google Zoeken.
  4. Volg de instructies om uw account toe te voegen.
  5. Herhaal zo nodig de stappen om meerdere accounts toe te voegen.

Tip: Gebruik wachtwoordbeveiliging voor uw apparaat om onbedoelde of ongeautoriseerde aankopen te voorkomen.

Uw accounts gebruiken en beheren

Schakelen tussen accounts

Als u meerdere accounts heeft, kunt u kiezen welk account u wilt gebruiken. Deze instructies werken voor de Google Play Store en voor Play Muziek, Play Films, Play Boeken, Play Kiosk of Play Games.

1. Open een Google Play-app.
  2. Tik op Menu Menu.
    • Als het menupictogram niet wordt weergegeven in de linkerbovenhoek, tikt u op Terug totdat het app-startscherm wordt weergegeven.
  3. Bekijk de naam en het e-mailadres van het gebruikte account boven aan het scherm.
  4. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Tik op het account dat u wilt gebruiken.
Uw account beveiligen met herstelopties

U kunt uw Google-account en uw aankopen op Google Play beveiligen door opties voor accountherstel toe te voegen, zoals een back-up-e-mailadres of -telefoonnummer. Zo kunnen we contact met u opnemen als u uw wachtwoord bent vergeten of hulp bij uw account nodig heeft.

Het Helpcentrum van Google Accounts bevat alle informatie die u nodig heeft voor het volgende:

Problemen met accounts en inloggen verhelpen

Als u niet kunt inloggen of andere problemen met uw account ondervindt, kunt u hulp bij accountproblemen krijgen