Accounts toevoegen en gebruiken in de Google Play Store op je apparaat

Je kunt een Google-account toevoegen aan je apparaat om items te downloaden en te kopen in de Google Play Store-app. Je kunt meerdere Google-accounts aan je apparaat toevoegen door de onderstaande stappen te herhalen.

Een of meer Google-accounts toevoegen aan je apparaat

1. Maak een Google-account als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de app Instellingen op je apparaat.
  3. Tik op Accounts en dan Account toevoegen en dan Google.
  4. Volg de instructies om je account toe te voegen.
  5. Herhaal zo nodig de stappen om meerdere accounts toe te voegen.

Tip: Gebruik wachtwoordbeveiliging voor je apparaat om onbedoelde of ongeautoriseerde aankopen te voorkomen.

Je accounts gebruiken en beheren in de Google Play Store

Schakelen tussen accounts

Je kunt een ander Google-account aan je apparaat toevoegen (als je meerdere accounts hebt) en kiezen welk account je wilt gebruiken. Deze instructies werken voor de Google Play-apps.

Schakelen tussen accounts in een Google Play-app

1. Open een Google Play-app.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal.
  3. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Selecteer een account.

Schakelen tussen accounts op de Google Play-website

1. Ga naar https://play.google.com.
  2. Kies rechtsboven je profielicoon.
  3. Kies Ander account.
  4. Selecteer een ander account.
    • Als je geen ander account kunt vinden, tik je op Een ander account gebruiken.
Je account beveiligen met herstelopties

Je kunt je Google-account en je aankopen op Google Play beveiligen door opties voor accountherstel toe te voegen, zoals een back-up-e-mailadres of telefoonnummer. Zo kunnen we contact met je opnemen als je je wachtwoord bent vergeten of hulp bij je account nodig hebt.

Het Helpcentrum van Google Accounts bevat alle informatie die je nodig hebt voor het volgende:

Problemen met accounts en inloggen verhelpen

Als je niet kunt inloggen bij de Google Play Store op je apparaat of er iets anders met je account is, kun je hulp bij accountproblemen krijgen.