Accounts toevoegen en gebruiken op uw apparaat

U moet een Google-account aan uw apparaat toevoegen om items via de Google Play Store-app te downloaden en te kopen. U kunt de onderstaande stappen herhalen als u meerdere accounts aan uw apparaat wilt toevoegen.

Een of meer Google-accounts toevoegen

1. Maak een Google-account als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Open de app Instellingen van uw apparaat.
  3. Tik op Accounts en vervolgens Account toevoegen Toevoegen en vervolgens Google Google Zoeken.
  4. Volg de instructies om uw account toe te voegen.
  5. Herhaal zo nodig de stappen om meerdere accounts toe te voegen.

Tip: Gebruik wachtwoordbeveiliging voor uw apparaat om onbedoelde of ongeautoriseerde aankopen te voorkomen.

Uw accounts gebruiken en beheren

Schakelen tussen accounts

Als u meerdere accounts heeft, kunt u kiezen welk account u wilt gebruiken. Deze instructies zijn van toepassing op de Google Play Store en op Play Muziek, Play Films, Play Boeken, Play Kiosk en Play Games.

Schakelen tussen accounts in een Google Play-app

1. Open een Google Play-app.
  2. Tik op Menu Menu.
    • Als het menupictogram niet wordt weergegeven in de linkerbovenhoek, tikt u op Terug totdat het app-startscherm wordt weergegeven.
  3. Bekijk de naam en het e-mailadres van het gebruikte account bovenaan het scherm.
  4. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Tik op het account dat u wilt gebruiken.

Schakelen tussen accounts op de Google Play-website op een mobiel apparaat

1. Ga naar play.google.com
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu
  3. Tik naast uw profielfoto en naam op Bewerken Bewerken.
  4. Selecteer een ander account. Als geen van uw accounts wordt weergegeven, tikt u op Accounts beheren

Schakelen tussen accounts op de Google Play-website op een computer

1. Ga naar play.google.com
  2. Klik in de rechterbovenhoek op uw profielfoto.
  3. Selecteer een ander account. Als geen van uw accounts wordt weergegeven, klikt u op Account toevoegen
Uw account beveiligen met herstelopties

U kunt uw Google-account en uw aankopen op Google Play beveiligen door opties voor accountherstel toe te voegen, zoals een back-up-e-mailadres of -telefoonnummer. Zo kunnen we contact met u opnemen als u uw wachtwoord bent vergeten of hulp bij uw account nodig heeft.

Het Helpcentrum van Google Accounts bevat alle informatie die u nodig heeft voor het volgende:

Problemen met accounts en inloggen verhelpen

Als u niet kunt inloggen of andere problemen met uw account ondervindt, kunt u hulp bij accountproblemen krijgen

Nieuwe gebruiker van Google Play-apps en -games? Leer de basisprincipes

Bekijk informatie over het downloaden van apps en games waarmee u uw Android-apparaat kunt personaliseren.