Vi tar forholdsregler for brukerstøtteekspertene våre i forbindelse med COVID-19. Derfor har vi for øyeblikket redusert bemanning. Se hvilke muligheter du har for å få kontakt med en brukerstøttespesialist, eller gå til brukerstøtten for å få mer informasjon

Krev passord eller autentisering for kjøp

Du kan bidra til å forhindre utilsiktede kjøp på enheten din i apper og spill som er tilgjengelig utenfor Familie eller For barn-delen, ved å slå på autentisering (apper og spill i Familie / For barn krever automatisk autentisering før kjøp).

Autentisering betyr at visse typer informasjon, for eksempel passord, må skrives inn på enheten før du kan kjøpe noe. Hvis det er nødvendig, kan du endre eller tilbakestille passordet for Google-kontoen din.

Finn ut hvordan du angir betalingsopplysninger for å godkjenne kjøp med Google-assistenten.

Slå autentisering av eller på

Med unntak av play.google.com-innstillingene og enkelte Google Assistent-innstillinger, som gjelder for flere enheter, gjelder autentiseringsinnstillingene bare for den aktive kontoen på enheten der du legger dem til. Hvis du bruker Google-kontoen din på mer enn én enhet, må du gjenta trinnene nedenfor for hver enhet. Hvis du bruker flere kontoer på enheten, må du gjenta trinnene nedenfor for hver konto.

Endre autentiseringsinnstillingene på mobilenheten din
  1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Autentisering og så Krev autentisering for kjøp.
  4. Velg en innstilling.
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Tips: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Endre autentiseringsinnstillingene for Google-assistenten
  1. På Android-enheten din kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».
  2. Under «Populære innstillinger» trykker du på Du og så Betalinger.
  3. Slå Betal via assistenten av eller på.
  4. Slå Bekreft med fingeravtrykk eller ansikt og Bekreft med Voice Match av eller på.

Finn ut hvordan du betaler med Voice Match.

Endre autentiseringsinnstillingene på Chromebook

Sånn gjør du det hvis du bruker Play Butikk-appen på Chromebook:

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Klikk på menyen Meny og så Innstillinger.
  3. Klikk på Autentiseringsinnstillinger.
  4. Velg en innstilling.
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Tips:

Konfigurer autentisering med fingeravtrykk (på utvalgte enheter)

Hvis enheten din tillater autentisering med fingeravtrykk, kan du godkjenne kjøp på Google Play ved å skanne fingeravtrykket ditt.

Du blir bare bedt om autentisering med fingeravtrykk hvis appen krever det, eller hvis du har fulgt trinnene ovenfor for å kreve autentisering for kjøp.

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Autentisering.
  4. Slå på Biometrisk autentisering.
  5. Skriv inn passordet ditt.
  6. Trykk på OK.

Tips: Du må ha Google-passordet ditt når du konfigurerer autentisering med fingeravtrykk. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Endre autentiseringsinnstillingene på Android TV

Tips: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Endre autentiseringsinnstillingene på play.google.com
Denne innstillingen gjelder bare for kjøp som gjøres via play.google.com. Det kreves autentisering for alle eksterne appinstallasjoner via nettet.
  1. Gå til play.google.com i nettleseren.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  3. Velg en innstilling under Autentiseringsinnstillinger.
  4. Følg veiledningen.

Tips: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Dette betyr autentiseringsinnstillingene

Hvis du slår av autentisering for kjøp, kan det føre til uautoriserte kjøp. Du har selv ansvaret for alle belastninger, inkludert utilsiktede eller uautoriserte kjøp.

Du kan velge en betalingsmåte for å kjøpe ting på Google Play. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer og administrerer en familiegruppe på Google Play.

Tips:

• Autentisering er alltid nødvendig for alle kjøp av apper og spill som er utviklet for barn på 12 år eller yngre, selv om du har angitt noe annet i innstillingene.
  • Når du oppretter en familiegruppe på Google Play, kan familiemedlemmene bruke
For alle enheter (unntatt via play.google.com)

For alle kjøp via Google Play på denne enheten (standardinnstilling): Det kreves autentisering for hvert kjøp av digitalt innhold via Google Play (inkludert kjøp i apper).

Hvert 30. minutt (bare mobilenheter): Hver gang du autentiserer et kjøp, kan du fortsette å kjøpe alle former for digitalt innhold via Google Play (inkludert kjøp i apper) i 30 minutter før du må autentisere på nytt.

Aldri: Autentisering er ikke nødvendig for noen kjøp.

For play.google.com

Disse innstillingene gjelder når du er logget på play.google.com på hvilken som helst enhet. Disse innstillingene påvirker ikke autentiseringsinnstillingene dine utenfor play.google.com (for eksempel når du bruker Google Play-appen på mobilenheten din).

Alle kjøp og appinstallasjoner via play.google.com (standardinnstilling): Det kreves autentisering for alle kjøp av digitalt innhold via Google-kontoen din på play.google.com.

Bare appinstallasjoner via play.google.com: Når du er logget på play.google.com, kreves det ikke autentisering for kjøp av digitalt innhold (for eksempel betalt innhold og kjøp i apper). Det kreves autentisering for eksterne appinstallasjoner via Google-kontoen din på play.google.com.

Tips: Hvis du deler enhetene dine med andre eller vil forhindre kjøp av barnevennlig innhold via play.google.com, er det viktig å slå på autentisering for kjøp.