Een wachtwoord of verificatie vereisen voor aankopen

U kunt onbedoelde aankopen op uw apparaat in apps en games die buiten het gedeelte 'Gezin' beschikbaar zijn, voorkomen door verificatie in te schakelen (voor apps en games in het gedeelte 'Gezin' wordt automatisch verificatie vereist voorafgaand aan de aankoop).

Verificatie houdt in dat bepaalde informatie (zoals een wachtwoord) moet worden opgegeven op uw apparaat om een aankoop te doen. Zo nodig kunt u het wachtwoord van uw Google-account wijzigen of resetten.

Als u aankopen via de Google Assistent wilt goedkeuren, bekijkt u meer informatie over hoe u uw betalingsgegevens instelt.

Verificatie in- en uitschakelen

Verificatie-instellingen zijn alleen van toepassing op het actieve account op het apparaat waarop u deze toevoegt. Dit geldt niet voor uw instellingen voor play.google.com en bepaalde instellingen voor de Google Assistent, die op meerdere apparaten van toepassing zijn. Als u uw Google-account gebruikt op meer dan één apparaat, voert u de onderstaande stappen op elk apparaat uit. Als u meerdere accounts gebruikt op uw apparaat, voert u de onderstaande stappen uit voor elk account op het apparaat.

Verificatie-instellingen wijzigen op een mobiel apparaat

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Verificatie vereisen voor aankopen.
  4. Kies een instelling.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Als u de verificatie-instellingen wilt wijzigen, heeft u uw Google-wachtwoord nodig. Ga naar de pagina voor accountherstel als u uw wachtwoord bent vergeten.

Uw verificatie-instellingen voor de Google Assistent wijzigen
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' of ga naar de instellingen voor de Assistent op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder 'Populaire instellingen' op Jij en dan Betalingen.
  3. Zet Betalen via de Assistent aan of uit.
  4. Zet Bevestigen met vingerafdruk of gezicht en Bevestigen met Voice Match aan of uit.
Verificatie-instellingen wijzigen op een Chromebook

Opmerking: Dit werkt alleen als u de Google Play Store-app op de Chromebook gebruikt. Meer informatie over het gebruik van de Google Play Store op Chromebooks

Als u de Play Store-app gebruikt op de Chromebook:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Klik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Klik op Verificatievoorkeur.
  4. Kies een instelling.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Als u de verificatie-instellingen wilt wijzigen, heeft u uw Google-wachtwoord nodig. Ga naar de pagina voor accountherstel als u uw wachtwoord bent vergeten.

Vingerafdrukverificatie instellen (op bepaalde apparaten)

Als vingerafdrukverificatie mogelijk is op uw apparaat, kunt u Google Play-aankopen goedkeuren met een vingerafdrukscan.

U wordt alleen gevraagd om vingerafdrukverificatie als de app dit vereist of als u de bovenstaande stappen heeft gevolgd om verificatie voor aankopen te vereisen.

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Schakel Vingerafdrukverificatie in.
  4. Geef een wachtwoord op. U hoeft een wachtwoord alleen maar op te geven als u vingerafdrukverificatie voor het eerst instelt.

Opmerking: Als u vingerafdrukverificatie wilt inschakelen, heeft u uw Google-wachtwoord nodig. Ga naar de pagina voor accountherstel als u uw wachtwoord bent vergeten.

Verificatie-instellingen wijzigen op Android TV

Opmerking: Je hebt je Google-wachtwoord nodig om de verificatie-instellingen te wijzigen. Ga naar de pagina voor accountherstel als je je wachtwoord bent vergeten.

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Selecteer Instellingen en dan Autorisatie van aankopen.
  3. Kies een instelling.
  4. Volg de instructies op het scherm.
Verificatie-instellingen wijzigen op play.google.com

Deze instelling is alleen van toepassing op aankopen via play.google.com. Verificatie is vereist voor alle externe app-installaties via internet.

1. Ga in uw browser naar play.google.com.
  2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer een instelling onder Verificatievoorkeuren.
  4. Volg de instructies.

Opmerking: Je hebt je Google-wachtwoord nodig om de verificatie-instellingen te wijzigen. Ga naar de pagina voor accountherstel als je je wachtwoord bent vergeten.

Wat wordt bedoeld met de verschillende verificatie-instellingen

Voor alle apparaten (behalve via play.google.com)

Voor alle Play-aankopen op dit apparaat (standaardinstelling): Verificatie is vereist voor elke aankoop van digitale content via Google Play (waaronder in-app-aankopen).

Elke 30 minuten (alleen mobiele apparaten): Elke keer dat u een aankoop verifieert, kunt u gedurende de volgende dertig minuten alle vormen van digitale content kopen via Google Play (waaronder in-app-aankopen) zonder opnieuw te verifiëren.

Nooit: Verificatie is niet vereist voor aankopen.

Voor play.google.com
Deze instellingen zijn van toepassing als je op een apparaat bent ingelogd op play.google.com. Deze instellingen hebben geen invloed op je verificatie-instellingen buiten play.google.com (bijvoorbeeld als je de Google Play-app op je mobiele apparaat gebruikt).
Tip: Het is belangrijk om verificatie in te schakelen voor aankopen als je je apparaten met anderen deelt of aankopen van kindvriendelijke content via play.google.com wilt voorkomen.

Alle aankopen en app-installaties via play.google.com (standaardinstelling): Verificatie is vereist voor elke aankoop van digitale content via uw Google-account op play.google.com.

Alleen app-installaties via play.google.com: Als je bent ingelogd op play.google.com, is verificatie niet vereist voor aankopen van digitale content (zoals betaalde content en in-app-aankopen). Verificatie is vereist voor externe app-installaties via je Google-account op play.google.com.

Als je verificatie voor aankopen uitschakelt, kan dit leiden tot ongeautoriseerde aankopen. Je bent verantwoordelijk voor alle kosten, ook van onbedoelde of ongeautoriseerde aankopen.

Opmerking: Verificatie is altijd vereist voor elke aankoop van een app of game die is ontworpen voor gebruikers van twaalf jaar en jonger, ook als u zelf andere verificatie-instellingen heeft.

Tip: Als u een gezinsgroep maakt op Google Play, kunnen uw gezinsleden de gezinsbetaalmethode gebruiken om aankopen te doen via Google Play. Meer informatie over het instellen en beheren van een gezinsgroep op Google Play.