Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Een wachtwoord of verificatie vereisen voor aankopen

Je kunt onbedoelde aankopen op je apparaat in apps en games die buiten het gedeelte Gezin beschikbaar zijn, voorkomen door verificatie aan te zetten (voor apps en games in het gedeelte Gezin wordt automatisch verificatie vereist voorafgaand aan de aankoop).

Verificatie houdt in dat bepaalde informatie (zoals een wachtwoord) moet worden opgegeven op je apparaat om een aankoop te doen. Zo nodig kun je het wachtwoord van je Google-account wijzigen of resetten.

Als je aankopen via de Google Assistent wilt goedkeuren, bekijk je meer informatie over hoe je je betalingsgegevens instelt.

Verificatie aan- en uitzetten

Verificatie-instellingen zijn alleen van toepassing op het actieve account op het apparaat waarop je deze toevoegt. Dit geldt niet voor je instellingen voor play.google.com en bepaalde instellingen voor de Google Assistent, die op meerdere apparaten van toepassing zijn. Als je je Google-account gebruikt op meer dan één apparaat, voer je de onderstaande stappen op elk apparaat uit. Als je meerdere accounts gebruikt op je apparaat, voer je de onderstaande stappen uit voor elk account op het apparaat.

Verificatie-instellingen wijzigen op een mobiel apparaat
  1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Verificatie en dan Verificatie vereisen voor aankopen.
  4. Kies een instelling.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Tip: Je hebt je Google-wachtwoord nodig om de verificatie-instellingen te wijzigen. Ga naar de pagina voor accountherstel als je je wachtwoord bent vergeten.

Je verificatie-instellingen voor de Google Assistent wijzigen
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Populaire instellingen op Jij en dan Betalingen.
  3. Zet Betalen via de Assistent aan of uit.
  4. Zet Met vingerafdruk of gezicht bevestigen en Bevestigen met Voice Match aan of uit.

Meer informatie over hoe je betalingen doet met Voice Match

Verificatie-instellingen wijzigen op een Chromebook

Als je de Play Store-app gebruikt op de Chromebook:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Klik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Klik op Verificatievoorkeur.
  4. Kies een instelling.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Tip:

Vingerafdrukverificatie instellen (op bepaalde apparaten)

Als vingerafdrukverificatie mogelijk is op je apparaat, kun je Google Play-aankopen goedkeuren met een vingerafdrukscan.

Je wordt alleen gevraagd om vingerafdrukverificatie als de app dit vereist of als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd om verificatie voor aankopen te vereisen.

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Verificatie.
  4. Zet Biometrische verificatie aan.
  5. Geef je wachtwoord op.
  6. Tik op OK.

Tip: Als je vingerafdrukverificatie wilt aanzetten, heb je je Google-wachtwoord nodig. Ga naar de pagina voor accountherstel als je je wachtwoord bent vergeten.

Verificatie-instellingen wijzigen op Android TV

Tip: Als je de verificatie-instellingen wilt wijzigen, heb je je Google-wachtwoord nodig. Ga naar de pagina voor accountherstel als je je wachtwoord bent vergeten.

Verificatie-instellingen wijzigen op play.google.com
Deze instelling is alleen van toepassing op aankopen via play.google.com. Verificatie is vereist voor alle externe app-installaties via internet.
  1. Ga in je browser naar play.google.com.
  2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer een instelling onder Verificatievoorkeuren.
  4. Volg de instructies.

Tip: Je hebt je Google-wachtwoord nodig om de verificatie-instellingen te wijzigen. Ga naar de pagina voor accountherstel als je je wachtwoord bent vergeten.

Wat wordt bedoeld met de verschillende verificatie-instellingen

Als je verificatie voor aankopen uitzet, kan dit leiden tot ongeautoriseerde aankopen. Je bent verantwoordelijk voor alle kosten, ook van onbedoelde of ongeautoriseerde aankopen.

Je kunt een betaalmethode selecteren om aankopen te doen via Google Play. Bekijk meer informatie over hoe je een gezinsgroep instelt en beheert op Google Play.

Tip:

• Verificatie is altijd vereist voor elke aankoop van een app of game die is ontworpen voor gebruikers van 12 jaar en jonger, ook als je zelf andere verificatie-instellingen heeft.
  • Als je een gezinsgroep maakt op Google Play, kunnen je gezinsleden de
Voor alle apparaten (behalve via play.google.com)

Voor alle Play-aankopen op dit apparaat (standaardinstelling): Verificatie is vereist voor elke aankoop van digitale content via Google Play (waaronder in-app-aankopen).

Elke 30 minuten (alleen mobiele apparaten): Elke keer dat je een aankoop verifieert, kun je gedurende de volgende 30 minuten alle vormen van digitale content kopen via Google Play (waaronder in-app-aankopen) zonder opnieuw te verifiëren.

Nooit: Verificatie is niet vereist voor aankopen.

Voor play.google.com

Deze instellingen zijn van toepassing als je op een apparaat bent ingelogd op play.google.com. Deze instellingen hebben geen invloed op je verificatie-instellingen buiten play.google.com (bijvoorbeeld als je de Google Play-app op je mobiele apparaat gebruikt).

Alle aankopen en app-installaties via play.google.com (standaardinstelling): Verificatie is vereist voor elke aankoop van digitale content via je Google-account op play.google.com.

Alleen app-installaties via play.google.com: Als je bent ingelogd op play.google.com, is verificatie niet vereist voor aankopen van digitale content (zoals betaalde content en in-app-aankopen). Verificatie is vereist voor externe app-installaties via je Google-account op play.google.com.

Tip: Het is belangrijk om verificatie aan te zetten voor aankopen als je je apparaten met anderen deelt of aankopen van kindvriendelijke content via play.google.com wilt voorkomen.