Een wachtwoord of verificatie vereisen voor aankopen

U kunt onbedoelde aankopen op uw apparaat in apps en games die buiten het gedeelte Gezin beschikbaar zijn, voorkomen door verificatie in te schakelen (voor apps en games in het gedeelte Gezin wordt automatisch verificatie vereist voorafgaand aan de aankoop). Verificatie houdt in dat bepaalde informatie (zoals een wachtwoord) moet worden opgegeven op uw apparaat om een aankoop te doen. Indien nodig kunt u het wachtwoord van uw Google-account wijzigen of resetten.

Verificatie in- en uitschakelen

Verificatie-instellingen zijn alleen van toepassing op het actieve account op het apparaat waarop u deze heeft toegevoegd. Als u uw Google-account gebruikt op meer dan één apparaat, voert u de onderstaande stappen op elk apparaat uit. Als u meerdere accounts gebruikt op uw apparaat, voert u de onderstaande stappen uit voor elk account op het apparaat.

Verificatie-instellingen wijzigen op een mobiel apparaat

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Verificatie vereisen voor aankopen.
  4. Kies een instelling.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Als u de verificatie-instellingen wilt wijzigen, heeft u uw Google-wachtwoord nodig. Ga naar de pagina voor accountherstel als u uw wachtwoord bent vergeten.

Verificatie-instellingen wijzigen op een Chromebook

Opmerking: Dit werkt alleen als u de Google Play Store-app op de Chromebook gebruikt. Meer informatie over het gebruik van de Google Play Store op Chromebooks

Als u de Play Store-app gebruikt op de Chromebook:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Klik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op Verificatie vereisen voor aankopen.
  4. Kies een instelling.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Als u de verificatie-instellingen wilt wijzigen, heeft u uw Google-wachtwoord nodig. Ga naar de pagina voor accountherstel als u uw wachtwoord bent vergeten.

Vingerafdrukverificatie instellen (op bepaalde apparaten)

Als vingerafdrukverificatie mogelijk is op uw apparaat, kunt u Google Play-aankopen goedkeuren met een vingerafdrukscan.

U wordt alleen gevraagd om vingerafdrukverificatie als de app dit vereist of als u de bovenstaande stappen heeft gevolgd om verificatie voor aankopen te vereisen.

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Schakel Vingerafdrukverificatie in.
  4. Geef een wachtwoord op. U hoeft een wachtwoord alleen maar op te geven wanneer u vingerafdrukverificatie voor het eerst instelt.

Opmerking: Als u vingerafdrukverificatie wilt inschakelen, heeft u uw Google-wachtwoord nodig. Ga naar de pagina voor accountherstel als u uw wachtwoord bent vergeten.

Verificatie-instellingen wijzigen op Android TV
  1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Selecteer Instellingenen vervolgensAutorisatie van aankopen.
  3. Kies een instelling.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Als u de verificatie-instellingen wilt wijzigen, heeft u uw Google-wachtwoord nodig. Ga naar de pagina voor accountherstel als u uw wachtwoord bent vergeten.

Wat wordt bedoeld met de verschillende verificatie-instellingen

Voor alle Play-aankopen op dit apparaat (standaardinstelling): Verificatie is vereist voor elke aankoop van digitale content via Google Play (inclusief in-app-aankopen).

Elke 30 minuten: Elke keer dat u uw identiteit verifieert voor een aankoop, kunt u gedurende 30 minuten alle soorten digitale content blijven kopen via Google Play (inclusief in-app-aankopen) zonder u opnieuw te verifiëren.

Nooit: Verificatie is niet vereist voor aankopen. Als u verificatie uitschakelt, kan dit leiden tot onbedoelde aankopen. U bent verantwoordelijk voor alle kosten, waaronder onbedoelde of ongeautoriseerde aankopen.

Opmerking: Verificatie is altijd vereist voor elke aankoop voor apps en games in het gedeelte Gezin, ook als u zelf andere verificatie-instellingen heeft.

Tip: Wanneer u een gezinsgroep maakt op Google Play, kunnen uw gezinsleden de gezinsbetaalmethode gebruiken om aankopen te doen via Google Play. Meer informatie over het instellen en beheren van een gezinsgroep op Google Play.