Een wachtwoord of verificatie vereisen voor aankopen

U kunt verificatie vereisen voor alle aankopen, waaronder in-app-aankopen, via dit Google Play-account op dit apparaat om ongeautoriseerde aankopen te voorkomen. Dit is belangrijk als u het apparaat met anderen deelt of aankopen in kindvriendelijke apps wilt voorkomen. Verificatie houdt in dat bepaalde informatie (zoals een wachtwoord) moet worden opgegeven op uw apparaat om een aankoop te doen. U kunt indien nodig het wachtwoord voor uw Google-account wijzigen of resetten.

Tip: Wanneer u een gezinsgroep maakt op Google Play, kunnen uw gezinsleden de gezinsbetaalmethode gebruiken om aankopen te doen via Google Play. Meer informatie over het instellen en beheren van een gezinsgroep op Google Play

Verificatie in- en uitschakelen

Verificatie-instellingen zijn alleen van toepassing op het actieve account op het apparaat waarop u deze heeft toegevoegd. Als u uw Google-account gebruikt op meer dan één apparaat, voert u de onderstaande stappen op elk apparaat uit. Als u meerdere accounts gebruikt op uw apparaat, voert u de onderstaande stappen uit voor elk account op het apparaat.

Verificatie-instellingen wijzigen op uw mobiele apparaat:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menuen vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Verificatie vereisen voor aankopen.
  4. Kies een instelling.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Als u de verificatie-instellingen wilt wijzigen, heeft u uw Google-wachtwoord nodig. Ga naar de pagina voor accountherstel als u uw wachtwoord bent vergeten.

Verificatie-instellingen wijzigen op uw Chromebook

Opmerking: Dit werkt alleen als u de Google Play Store-app op uw Chromebook gebruikt. Meer informatie over het gebruik van de Google Play Store op Chromebooks

Als u de Play Store-app gebruikt op uw Chromebook:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Klik op Menu Menuen vervolgens Instellingen.
  3. Klik op Verificatie vereisen voor aankopen.
  4. Kies een instelling.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Als u de verificatie-instellingen wilt wijzigen, heeft u uw Google-wachtwoord nodig. Ga naar de pagina voor accountherstel als u uw wachtwoord bent vergeten.

Vingerafdrukverificatie instellen (op bepaalde apparaten)

Als vingerafdrukverificatie mogelijk is op uw apparaat, kunt u Google Play-aankopen goedkeuren met een vingerafdrukscan.

U wordt alleen gevraagd om vingerafdrukverificatie als de app dit vereist of als u de bovenstaande stappen heeft gevolgd om verificatie voor aankopen te vereisen.

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menuen vervolgens Instellingen.
  3. Vink het selectievakje naast Vingerafdrukverificatie aan.
  4. Geef een wachtwoord op. U hoeft alleen een wachtwoord in te stellen wanneer u vingerafdrukverificatie voor het eerst instelt.

Opmerking: Als u vingerafdrukverificatie wilt inschakelen, heeft u uw Google-wachtwoord nodig. Ga naar de pagina voor accountherstel als u uw wachtwoord bent vergeten.

Verificatie-instellingen wijzigen op Android TV:
  1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Selecteer Instellingenen vervolgens Autorisatie van aankopen.
  3. Kies een instelling.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Als u de verificatie-instellingen wilt wijzigen, heeft u uw Google-wachtwoord nodig. Ga naar de pagina voor accountherstel als u uw wachtwoord bent vergeten.

Wat wordt bedoeld met de verschillende verificatie-instellingen

Voor alle Play-aankopen op dit apparaat (standaardinstelling): Verificatie is vereist voor elke aankoop van digitale content via Google Play (inclusief in-app-aankopen).

Elke 30 minuten: Elke keer dat u een aankoop verifieert, kunt u doorgaan en alle vormen van digitale content kopen via Google Play (inclusief in-app-aankopen) in de volgende 30 minuten zonder opnieuw te verifiëren.

Nooit: Verificatie is niet vereist voor aankopen. Als u verificatie uitschakelt, kan dit leiden tot onbedoelde aankopen. U bent dan verantwoordelijk voor alle kosten.

Opmerking: Ter bescherming van uw account is verificatie mogelijk vereist voor aankopen, ongeacht de instellingen.

Ongeacht de instellingen, vereisen we bijvoorbeeld verificatie voor aankopen in apps die door ontwikkelaars zijn bedoeld voor gebruikers van twaalf jaar en jonger. In de Google Play Store-app zijn deze apps gelabeld met een sterbadge en de leeftijdscategorie '5 jaar en jonger', '6-8', '6-12' of '8 jaar en jonger'.

We vereisen geen verificatie voor apps die zijn gelabeld met de sterbadge 'gezinsvriendelijk'. Ook vereisen we geen verificatie voor apps in de categorie Familie. Meer informatie over functies voor gezinnen in Google Play. We vereisen geen verificatie op basis van contentclassificaties. Contentclassificaties, zoals 'Iedereen' of 'Iedereen van 10 jaar en ouder', geven niet aan of de app-ontwikkelaar de app heeft bedoeld voor gebruikers van een specifieke leeftijd. Meer informatie over contentclassificaties.

Mogelijk vereisen we ook verificatie om andere redenen voor fraudepreventie.