Kræv en adgangskode eller godkendelse ved køb

Du kan hjælpe med at forebygge utilsigtede køb på din enhed i forbindelse med apps og spil, der er tilgængelige uden for sektionen Familie, ved at slå godkendelse til (apps og spil i sektionen Familie anmoder automatisk om godkendelse før et køb). Godkendelse betyder, at der skal angives visse oplysninger, f.eks. en adgangskode, på enheden, før der kan foretages et køb. Hvis det er nødvendigt, kan du ændre eller nulstille adgangskoden til din Google-konto.

Slå godkendelse til eller fra

Indstillingerne for godkendelse gælder kun for den aktive konto på den enhed, hvor du har tilføjet dem. Hvis du bruger din Google-konto på mere end én enhed, skal du gentage trinene nedenfor på hver enhed. Hvis du bruger flere konti på din enhed, skal du gentage trinene nedenfor for hver konto på enheden.

Sådan ændrer du indstillingerne for godkendelse på din mobilenhed

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryk på menuen Menu and then Indstillinger.
  3. Tryk på Kræv godkendelse ved køb.
  4. Vælg en indstilling.
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Bemærk! Hvis du vil ændre indstillingerne for godkendelse, skal du bruge din adgangskode til Google. Hvis du ikke kan huske din adgangskode, skal du gå til kontogendannelse

Skift indstillingerne for godkendelse på din Chromebook

Bemærk! Dette virker kun, hvis du bruger appen Google Play Butik på din Chromebook. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger Google Play Butik på Chromebooks

Hvis du bruger appen Play Butik på din Chromebook:

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play.
  2. Klik på menuen Menu and then Indstillinger.
  3. Klik på Kræv godkendelse ved køb.
  4. Vælg en indstilling.
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Bemærk! Hvis du vil ændre indstillingerne for godkendelse, skal du bruge din adgangskode til Google. Hvis du ikke kan huske din adgangskode, skal du gå til kontogendannelse

Konfigurer godkendelse med fingeraftryk (på udvalgte enheder)

Hvis enheden tillader godkendelse med fingeraftryk, kan du godkende køb i Google Play via scanning af fingeraftryk.

Du bliver kun bedt om at godkende med fingeraftryk, hvis appen kræver det, eller hvis du har fulgt vejledningen ovenfor for at kræve godkendelse ved køb.

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryk på menuen Menu and then Indstillinger.
  3. Aktivér Godkendelse med fingeraftryk.
  4. Angiv en adgangskode. Du behøver kun at angive en adgangskode, første gang du konfigurerer godkendelse med fingeraftryk.

Bemærk! Du skal bruge din Google-adgangskode for at konfigurere godkendelse med fingeraftryk. Hvis du ikke kan huske din adgangskode, skal du gå til kontogendannelse

Sådan ændrer du indstillingerne for godkendelse i Android TV
  1. Åbn appen Google Play Butik Google Play.
  2. Vælg Indstillingerand then Købsbeskyttelse.
  3. Vælg en indstilling.
  4. Følg vejledningen på skærmen.

Bemærk! Hvis du vil ændre indstillingerne for godkendelse, skal du bruge din adgangskode til Google. Hvis du ikke kan huske din adgangskode, skal du gå til kontogendannelse

Betydningen af indstillingerne for godkendelse

Ved alle køb via Google Play på denne enhed (standardindstilling): Der kræves godkendelse for alt digitalt indhold, der købes via Google Play (også i apps).

Hvert 30. minut: Hver gang du godkender et køb, kan du fortsætte med at købe alle former for digitalt indhold via Google Play (også i apps) de næste 30 minutter uden at skulle godkende igen.

Aldrig: Der kræves aldrig godkendelse i forbindelse med køb. Hvis du deaktiverer godkendelse, kan det resultere i uautoriserede køb. Du påtager dig ansvaret for alle debiteringer, herunder utilsigtede og uautoriserede køb.

Bemærk! Godkendelse er altid påkrævet ved alle køb i sektionen Familie i forbindelse med apps eller spil, også selvom dine indstillinger er konfigureret anderledes.

Tip! Hvis du opretter en familiegruppe i Google Play, kan dine familiemedlemmer bruge familiens betalingsmetode til at foretage køb via Google Play. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer og administrerer en familiegruppe i Google Play.