Vereis verifikasie vir aankope

As jy aankoopverifikasie aanskakel, help dit om ongemagtigde aankope op jou toestel te voorkom.

As jy verifikasie aangeskakel het, sal jy gevra word om biometrie of jou Google-rekeningwagwoord te gebruik om elke keer te verifieer dat dit jy is wanneer jy ’n aankoop deur Google Play op jou toestel doen. As dit nodig is, kan jy jou Google-rekeningwagwoord verander of terugstel.

Biometrie verwys na enige vingerafdruk of gesigmodelle wat op jou toestel gestoor is. Hou in gedagte dat enige biometrie wat op jou toestel gestoor word vir verifikasie gebruik kan word. As jy jou toestel deel en biometrie as jou verifikasiemetode kies, moet jy seker maak dat jy gemaklik is met die feit dat alle biometrie wat op jou toestel gestoor is vir verifikasie gebruik word.

Belangrik: Aankoopverifikasie-instellings is net van toepassing op aankope wat deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word.

Aankoopverifikasie in Suid-Korea

Aankoopverifikasie op Google Play help om ongemagtigde aankope op jou toestel te voorkom. Dit is veral belangrik as jy jou toestel met ander mense deel. Veranderinge in hoe Google Play-gebruikers in Suid-Korea hul aankope deur Google Play verifieer, moet hier onder aangedui word:

• Op jou mobiele toestel
    • Wanneer jy die Google Play Winkel op jou mobiele toestel besoek, sal jy aankope verifieer met dieselfde verifikasiemetode (bv. PIN, patroon, wagwoord of biometrie) wat jy sal gebruik om jou toestel te ontsluit, in plaas van jou Google-rekeningwagwoord.
    • Jou Google Play-aankoopstawinginstelling is op ’n enkele toestel en Google-rekening van toepassing. Jy kan die frekwensie van stawing enige tyd in Google Play verander.
    • As jou toestel biometrie (soos jou gesig of ’n vingerafdruk) steun om te ontsluit en as jy daardie kenmerk aktiveer, sal enige biometrie wat op die toestel gestoor is ook jou aankope op Google Play kan verifieer. Dit is belangrik indien jy biometrie van ander gestoor het om die toestel te ontsluit, en dit nie ook vir aankoopverifikasie wil aktiveer nie. Verwyder in daardie geval enige biometrie van jou toestel wat jy nie vir aankoopverifikasie wil gebruik nie, of gebruik ’n ander vorm van toestelontsluitingsekuriteit (soos PIN, patroon of wagwoord) en moenie dit deel nie.
    • Besoek Android Hulpsentrum om meer inligting te kry oor hoe om skermslot op ’n Android-toestel te stel.
  • Op die web by play.google.com
    • Daar sal van jou vereis word om tweestapverifikasie te gebruik, wat help om jou rekening te beskerm, om aankope en appinstallasies op die web by play.google.com te verifieer. Besoek Google-rekeninghulpsentrum om meer inligting te kry oor hoe om tweestapverifikasie aan te skakel. Neem asseblief kennis dat daar weens sekuriteitprotokolle van sommige gebruikers dalk vereis word om ’n wagtydperk te voltooi nadat hulle tweestapverifikasie opgestel het voordat hulle dit tydens transaksies op die web by play.google.com kan gebruik. Jy kan enige tyd die aankoopverifikasie-instellings in play.google.com/settings verander.

Skakel verifikasie aan of af

Afgesien van jou play.google.com-instellings en sekere Google Assistent-instellings, wat op alle toestelle van toepassing is, is verifikasie-instellings net van toepassing op die aktiewe rekening op die toestel waar jy hulle stel. As jy jou Google-rekening op meer as een toestel gebruik, moet jy die stappe hieronder op elke toestel herhaal. As jy veelvuldige rekeninge op jou toestel gebruik, moet jy die stappe hieronder vir elke rekening op die toestel herhaal.

Wenk: Jy kan help verhoed dat aankope in apps en speletjies wat beskikbaar is buite die Gesin-afdeling per ongeluk op jou toestel gedoen word deur aankoopverifikasie aan te skakel. Google Play sal die gebruiker weer verifieer in apps en speletjies wat ontwerp is vir kinders van 12 jaar oud of jonger voordat hulle enigiets inapp kan koop. Dit help om te verseker dat die kind se aankoop deur die finansieel verantwoordelike persoon goedgekeur word.

Verander verifikasie-instellings op jou mobiele toestel
  1. Maak die Google Play-app Google Play oop.
  2. Tik bo regs op die profielikoon.
  3. Tik op Instellings en dan Aankoopverifikasie en dan Verifikasiefrekwensie.
  4. Kies ’n instelling.
  5. Bevestig die verandering.
Verander jou Google Assistent se verifikasie-instellings
  1. Sê op jou Android-foon of -tablet: “Ok Google, maak Assistent-instellings oop.”
  2. Tik onder "Gewilde instellings" op Myne and then Betalings.
  3. Skakel Betaal deur jou Assistent aan of af.
  4. Skakel Bevestig met vingerafdruk of gesig en Bevestig met Voice Match aan of af.

Vind uit hoe om betalings met Voice Match te doen.

Verander verifikasie-instellings in jou Chromebook

As jy die Play Winkel-app op jou Chromebook gebruik:

1. Maak die Google Play Winkel-app Google Play oop.
  2. Klik Kieslys Kieslys en dan Instellings.
  3. Klik Verifikasievoorkeure.
  4. Kies ’n instelling.
  5. Volg die instruksies op die skerm.

Wenke:

Skakel biometriese verifikasie aan of af (op uitgesoekte toestelle)

As biometriese verifikasie aangeskakel is, sal jy gevra word om jou vingerafdruk of gesig te gebruik elke keer wanneer jy ’n aankoop doen om te verifieer dat dit jy is.

Belangrik: Alle biometrie wat op jou toestel gestoor word, kan gebruik word om aankope te verifieer wat deur jou Google-rekening gedoen word. Hou dit in gedagte as jy jou toestel met ander deel.
  1. Maak die Google Play-app Google Play oop.
  2. Tik bo regs op die profielikoon.
  3. Tik op Instellings en dan Aankoopverifikasie.
  4. Volg die porboodskappe om Biometriese verifikasie aan of af te skakel.
Wenk: Jy mag dalk jou Google-wagwoord benodig om Biometriese verifikasie in Google Play aan te skakel. Gaan na Rekeningherwinning as jy nie jou wagwoord kan onthou nie. Jy kan jou instellingverandering vir mobiele toestelle met biometrie bevestig.
Verander verifikasie-instellings op Android TV
Wenk: Jy het jou Google-wagwoord nodig om verifikasie-instellings te verander. Gaan na Rekeningherwinning as jy nie jou wagwoord kan onthou nie.
Verander verifikasie-instellings op play.google.com
Hierdie instelling is van toepassing op aankope wat deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word. Verifikasie word vereis vir alle appinstallasies oor ’n afstand deur die web.
  1. Gaan na play.google.com.
  2. Klik jou profielikoon bo regs.
  3. Klik Instellings.
  4. Kies ’n instelling onder “Verifikasievoorkeure”.
  5. Klik Dateer op.
Wenk: Jy het jou Google-wagwoord nodig om verifikasie-instellings te verander. Besoek rekeningherwinning as jy nie jou wagwoord onthou nie.
Verander verifikasie-instellings in Google Play Speletjies op jou rekenaar
  1. Maak Google Play Speletjies op jou rekenaar oop.
  2. Klik jou spelernaam aan die bokant.
  3. Klik Instellings Settings.
  4. Klik Stel terug langs "Aankoopverifikasie".

Wat verifikasie-instellings beteken

As jy tydelik verifikasie vir aankope afskakel, kan dit ongemagtigde aankope tot gevolg hê. Jy aanvaar verantwoordelikheid vir alle heffings, insluitend onbedoelde of ongemagtigde aankope.

Wenke:

• Skakel aankoopverifikasie aan vir elke aankoop om jou rekening veilig te hou.
  • Verifikasie-instellings is net van toepassing op aankope wat deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word op die toestel waar die instelling gekies is.
  • Verifikasie word altyd vereis vir elke aankoop van ’n app of speletjie wat ontwerp is vir kinders van 12 jaar oud of jonger wat deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word, selfs al is jou instellings anders gestel.
  • Wanneer jy ’n gesinsgroep op Google Play skep, kan jou gesinslede die gesinsbetaalmetode gebruik om aankope deur Google Play se faktureringstelsel te doen. Vind uit hoe om ’n gesinsgroep op te stel en te bestuur.
Vir alle toestelle anders as deur play.google.com

Die volgende opsies is beskikbaar vir verifikasiefrekwensie:

• Verifieer alle aankope: Verifikasie word vereis vir elke aankoop van digitale inhoud deur Google Play se faktureringstelsel, insluitend binne apps.
  • Verifieer aankope elke 30 minute (slegs mobiele toestel): Elke keer wat jy 'n aankoop verifieer, kan jy vir 30 minute voortgaan om alle vorme van digitale inhoud (insluitend binne apps) deur Google se faktureringstel te koop sonder om weer te verifieer.
  • Moet nooit aankope verifieer nie: Verifikasie word vir geen aankope deur Google Play se faktureringstelsel vereis nie.
Vir play.google.com

Hierdie instellings geld wanneer jy op enige toestel by play.google.com aangemeld is, en is net van toepassing op aankope wat deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word. Hierdie instellings beïnvloed nie jou verifikasie-instellings buite play.google.com nie (byvoorbeeld, wanneer jy in die Google Play-app op jou mobiele toestel is).

Alle aankope en appinstallasies deur play.google.com (verstekinstelling): Verifikasie word vereis vir elke aankoop van digitale inhoud deur jou Google-rekening op play.google.com.

Net appinstallasies deur play.google.com: Wanneer jy by play.google.com aangemeld is, word verifikasie nie vereis vir aankope van digitale inhoud nie, soos betaalde inhoud en inappaankope. Verifikasie word vereis vir appinstallasies oor 'n afstand deur jou Google-rekening op play.google.com.

Wenke:

• Skakel verifikasie vir aankope aan as jy jou toestelle met ander mense deel of aankope van kindervriendelike inhoud deur play.google.com wil voorkom.
  • Verifikasie-instellings is net van toepassing op aankope wat deur Google Play se faktureringstelsel gedoen word.