COVID-19-varotoimien takia tukitiimimme toimii vain rajoitetusti. Katso vaihtoehdot, joilla saat yhteyden tukiasiantuntijaan, tai käy ohjekeskuksessa

Todennuksen tai salasanan vaatiminen ennen ostosta

Voit ehkäistä laitteellasi tehtäviä tahattomia sovellus- ja peliostoksia Perhe-osion ulkopuolella ottamalla todennuksen käyttöön (Perhe-osion sovellukset ja pelit pyytävät todennusta automaattisesti ennen ostamista).

Todennus tarkoittaa sitä, että laitteelle on ennen ostoksen tekemistä syötettävä tiettyjä tietoja, kuten salasana. Tarvittaessa voit vaihtaa tai nollata Google-tilisi salasanan.

Jos haluat hyväksyä ostoksia Google Assistantilla, lue ohjeet maksutietojen käyttöönottoon.

Todennuksen käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

Lukuun ottamatta play.google.com-asetuksiasi ja tiettyjä Google Assistantin asetuksia, joita käytetään kaikilla laitteilla, todennusasetukset ovat voimassa vain aktiivisella tilillä ja sillä laitteella, jolla otat ne käyttöön. Jos käytät Google-tiliäsi useammalla kuin yhdellä laitteella, seuraavat vaiheet tulee toistaa kaikilla laitteilla. Jos käytät useita tilejä laitteellasi, toista alla olevat vaiheet kaikilla laitteen tileillä.

Todennusasetusten muuttaminen mobiililaitteella
  1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Todennus ja sitten Vaadi todennus ennen ostosta.
  4. Valitse haluamasi asetus.
  5. Seuraa näytön ohjeita.

Vinkki: Tarvitset Google-salasanasi todennusasetusten muuttamiseen. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Google Assistantin todennusasetusten muuttaminen
  1. Sano Android-puhelimelle tai ‑tabletille "Ok Google, avaa Assistantin asetukset" .
  2. Valitset "Suositut asetukset" ‑kohdasta Sinä ja sitten Maksut.
  3. Laita Maksa Assistantin kautta päälle tai pois päältä.
  4. Laita Vahvista sormenjäljellä tai kasvoilla ja Vahvista Voice Matchilla päälle tai pois päältä.

Katso, miten maksuja voi suorittaa Voice Matchilla.

Chromebookin todennusasetusten muuttaminen

Jos käytät Chromebookillasi Play Kauppa ‑sovellusta:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Todennusasetukset.
  4. Valitse haluamasi asetus.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.

Vinkki:

Sormenjälkitodennuksen käyttöönotto (käytettävissä joillain laitteilla)

Jos laitteesi sallii sormenjälkitodennuksen, voit hyväksyä Google Play ‑ostokset skannaamalla sormenjäljen.

Sinulta pyydetään sormenjälkitodennusta vain, jos sovellus edellyttää sitä tai jos olet ottanut todennuksen käyttöön yllä olevien ohjeiden mukaan.

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Todennus.
  4. Laita päälle Biometrinen todennus.
  5. Lisää salasana.
  6. Valitse OK.

Vinkki: Tarvitset sormenjälkitodennuksen määrittämiseen Google-salasanasi. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Android TV:n todennusasetusten muuttaminen

Vinkki: Tarvitset Google-salasanasi todennusasetusten muuttamiseen. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Todennusasetusten muuttaminen osoitteessa play.google.com
Tämä asetus koskee vain osoitteessa play.google.com tehtyjä ostoksia. Todennusta vaaditaan kaikille verkossa tehtäville sovellusten etäasennuksille.
  1. Siirry selaimella osoitteeseen play.google.com.
  2. Klikkaa Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Todennusasetukset-kohdasta haluamasi asetus.
  4. Seuraa ohjeita.

Vinkki: Tarvitset Google-salasanasi todennusasetusten muuttamiseen. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Mitä todennusasetukset tarkoittavat

Todennuksen poistaminen käytöstä voi johtaa luvattomiin ostoksiin. Olet vastuussa kaikista maksuista, mukaan lukien tahattomista ja luvattomista ostoksista.

Voit valita maksutavan, jolla teet ostoksia Google Playssa. Lue lisää perheryhmän määrittämisestä ja ylläpidosta Google Playssa.

Vinkki:

• Todennus vaaditaan aina 12-vuotiaille ja sitä nuoremmille tarkoitettujen sovellusten ja pelien ostoksille, vaikka todennusasetuksesi olisi määritetty eri tavalla.
  • Kun luot perheryhmän Google Playssa, perheenjäsenet voivat tehdä
Kaikki laitteet (muuten kuin osoitteen play.google.com kautta)

Kaikille tällä laitteella Google Playn kautta tehdyille ostoksille (oletusasetus): Kaikille digitaalisen sisällön ostoksille vaaditaan todennus Google Playssa (myös sovellusten sisällä).

30 minuutin välein (vain mobiililaitteilla): Todennettuasi ostoksen voit jatkaa digitaalisen sisällön ostamista Google Playsta (ja sovelluksista) 30 minuutin ajan ilman uutta todennusta.

Ei koskaan: Ostoksille ei vaadita todennusta.

Osoitteessa play.google.com

Nämä asetukset ovat voimassa, kun olet kirjautuneena sisään osoitteessa play.google.com millä tahansa laitteella. Nämä asetukset eivät vaikuta todennusasetuksiisi osoitteen play.google.com ulkopuolella (esim. mobiililaitteesi Google Play ‑sovelluksessa).

Kaikki osoitteessa play.google.com tehdyt ostokset ja asennetut sovellukset (oletusasetus): Kaikille digitaalisen sisällön ostoksille vaaditaan todennus, jos teet ostoksen Google-tililläsi osoitteessa play.google.com.

Vain osoitteesta play.google.com asennetut sovellukset: Kun olet kirjautuneena sisään osoitteessa play.google.com, todennusta ei vaadita digitaalisen sisällön ostoksille (esim. maksullinen sisältö ja sovelluksen sisäiset ostokset). Todennus vaaditaan sovellusten etäasennuksille Google-tilisi kautta osoitteessa play.google.com.

Vinkki: Jos laitteillasi on useita käyttäjiä tai haluat estää lapsille suunnatun sisällön ostamisen osoitteesta play.google.com, on tärkeää, että vaadit todennusta ennen ostoksia.