Je telefoon of computer gebruiken om apps en content op andere apparaten te installeren

Apps en digitale content, zoals boeken, games en films, zijn gekoppeld aan je Google-account, niet alleen aan je apparaat. Als je een nieuw apparaat koopt, hoef je ze niet opnieuw te kopen. Je kunt ze op meerdere apparaten gebruiken.

Belangrijk:

Je telefoon of tablet gebruiken om een app op een ander apparaat te installeren

Zo installeer je een app op een ander Android-apparaat, zoals een smartwatch, tv of auto:

1. Open de Google Play Store Google Play.
  2. Zoek of browse om een app of content te vinden die je wilt installeren.
  3. Selecteer het item.
  4. Selecteer de pijl-omlaag naast Installeren.
  5. Vink het selectievakje aan voor elk apparaat waarop je de app wilt installeren.
  6. Tik op Installeren.

Tip: Als je een app wilt vinden die werkt met een specifiek apparaat, gebruik je de zoekfilters voor apparaten in de Google Play Store.

Je computer gebruiken om een app op een ander apparaat te installeren

Zo installeer je een app op een ander Android-apparaat, zoals een tablet, smartwatch, tv of auto op je computer:

1. Ga naar play.google.com.
  2. Zoek of browse om de app of content te vinden die je wilt installeren.
  3. Selecteer het item.
  4. Klik op Installeren.
    1. Tip: Onder Installeren geeft Google Play aan of het item beschikbaar is voor sommige, geen of al je apparaten.
  5. Gebruik het dropdownmenu om het apparaat te selecteren waarop je de app wilt installeren.
  6. Klik op Installeren.

Tip: Als je een app wilt vinden die werkt met een specifiek apparaat, gebruik je de zoekfilters voor apparaten in de Google Play Store.

Je apps synchroniseren op verschillende apparaten

Als je App-synchronisatie aanzet, worden apps die je installeert op je telefoon of tablet, automatisch geïnstalleerd op andere apparaten waarop je bent ingelogd met je Google-account. Je kunt apps synchroniseren met andere apparaten, zoals je tablet, smartwatch, Chromebook of tv. Als je Android Auto gebruikt, kun je ook apps synchroniseren met je auto.

Zo zet je app-synchronisatie aan op je telefoon of tablet:

1. Open de Google Play Store Google Play.
  2. Tik op je profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaat beheren en dan Apps synchroniseren met apparaten.
  4. Selecteer de apparaten waarop je de apps wilt synchroniseren.

Tips:

• Je kunt de naam van je apparaten wijzigen zodat je ze makkelijker kunt herkennen.
  • Als je de naam van een apparaat wilt wijzigen, ga je naar https://play.google.com/library/devices. Bewerk daarna de bijnaam.

Apps opnieuw installeren op een nieuw of tweede apparaat

Als je een nieuw apparaat koopt of als je problemen hebt met app-synchronisatie, kun je gekochte apps opnieuw installeren. Als je content opnieuw wilt installeren, moet je op alle apparaten hetzelfde account gebruiken. Meer informatie over hoe je apps opnieuw installeert op Android

Tip: Bepaalde content is mogelijk niet beschikbaar op alle apparaten.

Content kan niet worden overgezet naar andere accounts

Als je meerdere accounts hebt, kun je geen content overzetten tussen accounts op Google Play. Als je meerdere accounts op je apparaat hebt, ga je na of je bent ingelogd op het account dat je wilt gebruiken voordat je de aankoop voltooit.

Heb je een app gekocht met een verkeerd account, neem dan contact op met de app-ontwikkelaar. Ze kunnen je mogelijk een terugbetaling geven voor je aankoop.