Åtgärda problem med Google Play Butik-appen

Om det inte går att öppna Google Play Butik-appen kan du få hjälp med att lösa problemet genom att läsa den här artikeln med avancerade felsökningssteg. Innan du testar de här avancerade stegen rekommenderar vi att du försöker åtgärda problemen med att ladda ned appar genom att följa de grundläggande felsökningsstegen.

Om du har testat alla stegen ovan och det fortfarande inte går att använda Google Play Butik kan du testa stegen nedan. Testa att använda appen igen efter varje steg och se om problemet har åtgärdats.

Felsöka problem med Google Play Butik

Avinstallera och ominstallera uppdateringar för Google Play Butik

Så här avinstallerar du uppdateringar av Play Butik-appen:

1. Hitta Google Play Butik-appen på enhetens start- eller appskärm.
  2. Tryck länge på Google Play Butik-appen Google Play.
  3. Tryck på Appinformation.
  4. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Avinstallera uppdateringar.
  5. Granska informationen och tryck på OK.

Så här ominstallerar du uppdateringar av Play Butik-appen:

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Om.
  4. Tryck på Uppdatera Play Butik under Version av Play Butik.

Ta bort Google-kontot och lägg till det igen

När du tar bort kontot tas viss information bort från enheten. Säkerhetskopiera all viktig information innan du gör detta.

Läs mer om hur du tar bort ett konto och lägger till det på nytt.

Rensa cacheminnet och data i Google Play Butik

Obs!

• Att rensa cacheminnet från Google Play Butik är den vanligaste lösningen på problem vid nedladdning av appar från Google Play Butik.
  • När du rensar cacheminnet och tar bort data kan vissa inställningar i Google Play Butik-appen raderas, till exempel föräldrakontroller och lösenordsskydd. Du blir ombedd att godkänna användarvillkoren nästa gång du öppnar Google Play Butik.
  1. Leta upp Google Play Butik-appen på enhetens start- eller appskärm.
  2. Tryck länge på Google Play Butik-appen.
  3. Tryck på Appinformation Information.
  4. Tryck på Lagring och cacheminne följt av Rensa cacheminne.
  5. Tryck på Rensa lagringsutrymme följt av Radera.
Återaktivera lösenordsskydd och föräldrakontroller om de här stegen löste problemet. Om problemet kvarstår kan du testa att rensa cacheminne och data från Google Play-tjänster innan du återställer inställningarna.
Rensa cacheminnet och data i Nedladdningshanteraren

Obs!

• Om det uppstår problem när du laddar ned appar från Google Play är den vanligaste lösningen att rensa cacheminnet i Google Play Butik och Nedladdningshanteraren.
  • När du rensar cacheminnet och data kan vissa inställningar i Google Play Butik-appen raderas, till exempel föräldrakontroller och lösenordsskydd. Nästa gång du öppnar Google Play Butik blir du ombedd att godkänna användarvillkoren igen.
  1. Öppna Inställningar följt av Appar följt av Alla appar.
  2. Scrolla ned till Nedladdningshanterare.
  3. Rensa cacheminnet och data:
    • För Android 6.0 och senare: Tryck på Lagring följt av Rensa cacheminne och Rensa data.
    • För Android 5.1.1 och tidigare: Tryck på Rensa cacheminne och Rensa data.

Rensa cacheminnet och data i Google Play-tjänster

Obs! När du rensar data eller lagringsutrymme för Google Play-tjänster kan viss information som sparats på enheten raderas, till exempel kollektivtrafikkort, covidintyg och virtuella kontokort som sparats i Google Pay. Du kan även behöva autentisera dina betalningsmetoder på Google Pay igen och logga in på ditt Google-konto på alla enheter.
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar.
  3. Om Google Play-tjänster inte visas trycker du på Visa alla appar.
  4. Tryck på Google Play-tjänster.
  5. Tryck på Lagring och cacheminne följt av Rensa cacheminne.
  6. Tryck på Rensa lagringsutrymme följt av Rensa all data följt av Radera.

Få mer hjälp

Om du har testat alla stegen ovan och det fortfarande inte går att använda Google Play Butik rekommenderar vi att du återställer enhetens standardinställningar. Försök sedan igen.