Løs problemer med Google Play Butikk-appen

Hvis du ikke kan åpne Google Play Butikk-appen, inneholder denne artikkelen avanserte feilsøkingstrinn du kan bruke for å løse problemet. Før du prøver disse avanserte trinnene, bør du prøve å løse problemene med nedlasting av apper ved hjelp av grunnleggende feilsøkingstrinn.

Hvis du fortsatt ikke kan bruke Google Play-butikken etter at du har prøvd trinnene ovenfor, kan du prøve trinnene nedenfor. Etter hvert trinn prøver du å bruke appen for å se om det løste problemet.

Feilsøk problemer med Google Play-butikken

Avinstaller Play Butikk-oppdateringer og installer dem på nytt

Slik avinstallerer du oppdateringer for Play Butikk-appen:

1. Finn Google Play Butikk-appen på start- eller appskjermen på enheten.
  2. Trykk og hold Google Play Butikk-appen Google Play.
  3. Trykk på Appinformasjon.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Avinstaller oppdateringer.
  5. Gå gjennom informasjonen, og trykk på OK.

Slik installerer du oppdateringer for Play Butikk-appen på nytt:

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på profilbildet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Om.
  4. Under «Play Butikk-versjon» trykker du på Oppdater Play Butikk.

Fjern og legg til Google-kontoen din på nytt

Når du fjerner kontoen, fjernes noe informasjon fra enheten din. Sørg for at du sikkerhetskopierer viktig informasjon før du fullfører dette trinnet.

Finn ut hvordan du fjerner kontoen din og legger den til på nytt.

Tøm bufferen og fjern dataene for Google Play-butikken

Viktig:

• Den vanligste løsningen for problemer som oppstår når du laster ned apper fra Google Play-butikken, er å tømme bufferen for Google Play-butikken.
  • Når du tømmer bufferen og sletter dataene, kan enkelte innstillinger i Google Play Butikk-appen slettes, for eksempel foreldrekontrollen og passordbeskyttelsen. Du blir bedt om å godta vilkårene for bruk på nytt neste gang du åpner Google Play-butikken.
  1. Finn Google Play Butikk-appen på start- eller appskjermen på enheten.
  2. Trykk og hold på Google Play Butikk-appen.
  3. Trykk på Appinformasjon Informasjon.
  4. Trykk på Lagring og buffer og så Tøm bufferen.
  5. Trykk på Tøm lagring og så Slett.
Hvis disse trinnene løser problemet, slår du på passordbeskyttelsen og foreldrekontrollen på nytt. Hvis disse trinnene ikke løste problemet, kan du prøve å tømme bufferen og fjerne dataene fra Google Play-tjenester før du gjenoppretter innstillingene.
Tøm bufferen og fjern dataene for Nedlaster

Viktig:

• Hvis du har problemer når du laster ned apper fra Google Play, er de vanligste løsningene å tømme bufferen fra Google Play-butikken og Nedlaster.
  • Når du tømmer bufferen og sletter dataene, kan enkelte innstillinger bli slettet i Google Play Butikk-appen, for eksempel foreldrekontroll og passordbeskyttelse. Neste gang du åpner Google Play-butikken, blir du bedt om å godta vilkårene for bruk på nytt.
  1. Gå til Innstillinger og så Apper og så Alle apper.
  2. Rull ned til «Nedlaster».
  3. Tøm bufferen og fjern dataene:
    • For Android 6.0 eller nyere: Trykk på Lagring og så Tøm bufferen og Fjern data.
    • For Android 5.1.1 eller eldre: Trykk på Tøm bufferen og Fjern data.

Tøm bufferen og fjern dataene fra Google Play-tjenester

Viktig: Når du sletter data eller frigjør lagringsplass for Google Play-tjenester, kan det slette noe informasjon som er lagret på enheten din, blant annet reisekort, koronasertifikat og virtuelle betalingskort som er lagret i Google Pay. Det kan også hende du må autentisere betalingsmåtene dine på nytt i Google Pay og logge på Google-kontoen din igjen på alle enheter.
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Apper.
  3. Hvis du ikke finner «Google Play-tjenester», trykker du på Se alle appene.
  4. Trykk på Google Play-tjenester.
  5. Trykk på Lagring og buffer og så Tøm bufferen.
  6. Trykk på Tøm lagring og så Fjern alle data og så Slett.

Få mer hjelp

Hvis du fortsatt ikke kan bruke Google Play-butikken etter at du har prøvd alle trinnene ovenfor, anbefaler vi at du tilbakestiller enheten til fabrikkstandard. Prøv deretter på nytt.