Betalingsproblemen in je account oplossen

Als je iets op Google Play probeert te kopen en de betaling wordt geweigerd of kan niet worden verwerkt, probeer je de onderstaande stappen.

Problemen met betalingen en bestellingen oplossen

Als je iets hebt gekocht en een probleem of vraag hebt, bekijk je Problemen met in-app aankopen of Retourzendingen en terugbetalingen voor Google Play-aankopen voor meer informatie.

Je betalingsgegevens verifiëren

Je betalingsprofiel kan worden gedeactiveerd. Geef je betalingsgegevens op om je profiel opnieuw te activeren.

1. Log in bij Google Pay.
  2. Selecteer bovenaan Meldingen Notification bell icon.
  3. Als je een rode melding ziet, geef je je betalingsgegevens op en wacht je tot het team reageert.

Google Pay notifications
  4. Bekijk je e-mail voor de beoordelingsresultaten.

Betalen met een andere betaalmethode

Als er een probleem met één betaalmethode is, kun je een andere betaalmethode proberen.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga terug naar het item dat je wilt kopen en tik op de prijs.
  3. Tik op de huidige betaalmethode.
  4. Kies een andere betaalmethode of voeg een nieuwe toe.
  5. Volg de instructies op het scherm om je aankoop te voltooien.

Fouten verhelpen met je creditcard of pinpas

Als je een van de volgende foutmeldingen ziet, is er misschien een probleem met je creditcard of pinpas:

• Kan betaling niet verwerken: kaartsaldo te laag
  • Kan transactie niet voltooien. Gebruik een andere betaalmethode
  • De transactie kan niet worden voltooid
  • Kan transactie niet voltooien: kaart verlopen
  • Pas deze kaartgegevens aan of probeer een andere kaart

Probeer de volgende stappen om deze fouten te verhelpen:

Zorg dat je kaart- en adresgegevens up-to-date zijn

Verlopen creditcards of verouderde factuuradressen zijn veelvoorkomende redenen waarom betalingen mislukken. Gebruik Google Pay om deze gegevens te updaten:

Verwijder of update verlopen kaarten

Als kaarten zijn verlopen, worden betalingen geweigerd. Zo kun je verlopen kaarten updaten:

1. Log in op https://payments.google.com met je Google-account.
  2. Zoek de betaalmethode die je probeert te gebruiken voor de aankoop.
  3. Check de vervaldatum van de vermelde betaalmethoden.
  4. Verwijder of update eventuele verlopen betaalmethoden.

Check of je kaartadres overeenkomt met het adres in Google Pay

Als je creditcard is geregistreerd op een ander adres, kan dit ertoe leiden dat de betaling wordt geweigerd. Check of de postcode overeenkomt met je huidige adres.

1. Log in op https://payments.google.com met je Google-account.
  2. Zoek de betaalmethode die je probeert te gebruiken voor de aankoop.
  3. Klik op Bewerken.
  4. Check of het vermelde adres overeenkomt met het factuuradres voor je kaart.
  5. Update het adres indien nodig.

Probeer daarna je aankoop opnieuw uit te voeren.

Geef extra informatie als daarom wordt gevraagd

Als de foutmelding wordt gevolgd door instructies voor het verstrekken van extra informatie aan Google, dien je deze informatie in. We kunnen de transactie in je account niet verwerken zonder deze informatie.

Check of je voldoende saldo hebt voor de aankoop

Soms wordt een transactie geweigerd vanwege onvoldoende saldo. Check in je account of je voldoende saldo hebt om de aankoop af te ronden.

Neem contact op met je bank of kaartuitgever

Er kunnen specifieke beperkingen voor je kaart gelden, waardoor de transactie geweigerd kan worden. Neem contact op met de instelling die je kaart heeft uitgegeven om na te gaan of zij weten waarom de transactie is geweigerd.

Fouten verhelpen met andere betaalmethoden (zoals rechtstreekse facturering via provider, internetbankieren, Google Play-saldo of cadeaukaarten)

Als je 'Je betaling is geweigerd vanwege een probleem met je account' ziet

Als je deze foutmelding ziet, kan dit de volgende redenen hebben:

• We hebben een verdachte transactie in je betalingsprofiel gezien.
  • We hebben wat meer informatie nodig om je account te beschermen tegen fraude.
  • We hebben meer informatie nodig om aan de Europese wetgeving te voldoen (alleen voor klanten uit EU-lidstaten).

Zo kun je helpen om deze problemen op te lossen:

1. Ga naar het betalingscentrum.
  2. Onderneem actie voor fouten of verzoeken in het betalingscentrum.
  3. Zorg ervoor dat je naam, adres en betalingsgegevens up-to-date zijn.
Als je probeert te betalen met rechtstreekse facturering via provider (betalen via de rekening van je mobiele provider)

Als je problemen ondervindt bij betalen met rechtstreekse facturering via provider, probeer je het volgende:

Als je nog steeds problemen ondervindt, neem je voor hulp contact op met je mobiele provider.

Als je geen betaalmethode kunt toevoegen of een probleem ondervindt met een andere betaalmethode

Als je een probleem ondervindt met een andere betaalmethode, ga je naar Google Pay om het probleem op te lossen.

1. Log in op https://payments.google.com met je Google-account.
  2. Kijk of er meldingen of verzoeken om informatie zijn en verstrek alle informatie waarom wordt gevraagd.
  3. Check of je adres up-to-date is.
  4. Check of de vermelde betaalmethoden de methoden zijn die je wilt gebruiken.

Als je de foutmelding 'De transactie kan niet worden voltooid' ziet als je een aankoop doet

Je kunt dit bericht in verschillende situaties krijgen. Probeer deze suggesties om het probleem op te lossen:

• Als je na dit bericht instructies krijgt om extra informatie aan te leveren, doe je dat. Je kunt dit probleem waarschijnlijk niet oplossen met de andere stappen die worden genoemd.
  • Check of het factuuradres voor je betaalmethode overeenkomt met het adres in je GPay-instellingen. Als de adressen niet overeenkomen, update je je adres in Google Pay en probeer je de transactie opnieuw.
  • Probeer het opnieuw en gebruik een Google Play-cadeaukaart om de transactie af te ronden.
  • Probeer het opnieuw en gebruik de beste interface voor je apparaat:
    • Voor desktops of computers voer je de transactie uit op de website van het Google-product.
    • Voor mobiele apparaten gebruik je de mobiele app van het product (als er een beschikbaar is).
  • Als je de optie Betalen zonder account hebt gebruikt toen de fout optrad:
De kaart is uitgegrijsd en je ziet een bericht dat de kaart moet worden geverifieerd op payments.google.com

Je kaart is als gestolen gemeld. Je moet de kaart verifiëren voordat je deze opnieuw kunt gebruiken:

1. Ga naar payments.google.com en log in op je account.
    1. Als je meerdere accounts hebt, log je in op het account met de uitgegrijsde kaart.
  2. Klik op Betaalmethoden.
  3. Klik naast de kaart waarbij Verificatie vereist staat op Verifiëren en dan Betaalkaart.
  4. Binnen 2 dagen zie je een tijdelijke afschrijving op je betaalkaartafschrift, samen met een code van 8 cijfers.
  5. Ga naar payments.google.com en geef de code van 8 cijfers op om de verificatie af te ronden.

Als je de betaalmethode opnieuw probeert te verifiëren:

1. Bevestig welke kaart je wilt verifiëren.
  2. Ga na hoelang geleden je hebt geprobeerd de kaart te verifiëren.
    • Minder dan 2 dagen geleden: Wacht maximaal 2 dagen.
    • Meer dan 2 dagen geleden: Check je betaalkaartafschrift. Je zou een tijdelijke afschrijving van Google moeten zien met de naam GOOGLE TEST en een code van 8 cijfers.
De kaart is uitgegrijsd en je ziet een bericht dat de kaart niet in aanmerking komt

Je kunt deze kaart niet gebruiken voor deze aankoop. Probeer de aankoop opnieuw met een andere kaart.

Als de kaart die je wilt gebruiken niet wordt vermeld, volg je de instructies op het scherm om een nieuwe kaart toe te voegen.

Als je apparaten met een dual-simkaart gebruikt
Check of de juiste simkaart in sleuf 1 is geplaatst en verwijder eventuele simkaarten uit sleuf 2.
Andere betaalmethoden
Ga naar het artikel over geaccepteerde betaalmethoden op Google Play voor andere betaalmethoden.