Tilin maksuongelmien korjaaminen

Jos yrität ostaa jotakin Google Playsta, mutta tapahtuma hylätään tai maksaminen ei onnistu, kokeile alla olevia keinoja.

Etsi ratkaisuja maksu- ja tilausongelmiin

Jos sinulla on ostokseesi liittyvä kysymys tai ongelma, lue sovellusten sisäisten ostosten ongelmista tai Google Play ‑ostosten palauttamisesta ja hyvittämisestä.

Maksutietojen todentaminen

Maksuprofiilisi on ehkä poistettu käytöstä. Voit aktivoida profiilin uudelleen lähettämällä maksutietosi.

1. Kirjaudu Google Payhin.
  2. Valitse yläreunasta Ilmoitukset Ilmoituskellokuvake.
  3. Jos sinulla on punainen varoitus, lisää maksutiedot ja odota tiimin vastausta.

Google Pay notifications
  4. Katso sähköpostista, oletko saanut tarkistuksen tulokset.

Toisen maksutavan kokeileminen

Jos sinulla on ongelmia maksutavan kanssa, kokeile toista maksutapaa.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Siirry ostettavan kohteen sijaintiin ja napauta sen hintaa.
  3. Valitse nykyinen maksutapa.
  4. Vaihda maksutapaa tai lisää uusi.
  5. Suorita ostoksesi loppuun näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan.

Credit- ja debitkorttivirheiden korjaaminen

Jos näet jonkin seuraavista virheilmoituksista, kyseessä voi olla credit- tai debit-korttiin liittyvä ongelma:

• Maksua ei voi käsitellä: kortin saldo on liian pieni.
  • Tapahtumaa ei voida suorittaa loppuun, käytä toista maksutapaa.
  • Tapahtuman suorittaminen epäonnistui.
  • Tapahtumaa ei voi viimeistellä: vanhentunut kortti.
  • Korjaa kortin tiedot tai kokeile toista korttia.

Kokeile seuraavia ohjeita virheiden korjaamiseksi:

Kortti- ja osoitetietojen tarkistaminen

Maksamisen ongelmat johtuvat usein vanhentuneesta credit-kortista tai laskutusosoitteesta. Voit päivittää nämä tiedot Google Paymentsissa seuraavasti:

Vanhentuneiden korttien poistaminen tai päivittäminen

Maksuja hylätään vanhentuneiden korttien takia. Päivitä vanhentuneiden korttien tiedot näin:

1. Siirry osoitteeseen https://payments.google.com ja kirjaudu sisään Google-tililläsi.
  2. Etsi maksutapa, jota yrität käyttää.
  3. Tarkista luettelon maksutapojen vanhenemispäivät.
  4. Poista tai päivitä vanhentuneet maksutavat.

Kortin osoitteen vertaaminen Google Paymentsissa olevaan osoitteeseen

Maksu voidaan hylätä, jos credit-korttisi on rekisteröity toiseen osoitteeseen. Varmista, että postinumero vastaa nykyistä osoitettasi.

1. Siirry osoitteeseen https://payments.google.com ja kirjaudu sisään Google-tililläsi.
  2. Etsi maksutapa, jota yrität käyttää.
  3. Valitse Muokkaa.
  4. Tarkista, että näkemäsi osoite vastaa kortin laskutusosoitetta.
  5. Muokkaa osoitetta tarvittaessa.

Yritä sitten tehdä ostos uudelleen.

Pyydettyjen lisätietojen ilmoittaminen

Jos sinua neuvotaan virheilmoituksen yhteydessä lähettämään lisätietoja Googlelle, lähetä tiedot ohjeiden mukaisesti. Emme voi käsitellä tilitapahtumaasi ilman näitä tietoja.

Riittävän saldon tarkistaminen

Tapahtuma voidaan hylätä, koska saldo ei riitä sen suorittamiseen. Tarkista tililtäsi, että varat riittävät ostoksen tekemiseen.

Yhteydenotto pankkiin tai kortin myöntäjään

Tapahtuma voidaan hylätä korttisi rajoitusten vuoksi. Ota yhteyttä korttisi myöntäneeseen tahoon ja kysy heiltä tapahtuman hylkäämisen syytä.

Muiden maksutapojen virheiden korjaaminen (esim. operaattorin suoralaskutus, verkkopankki, Google Play ‑saldo ja lahjakortit)

Näet ilmoituksen "Maksu hylättiin tiliongelman vuoksi"

Tämä ilmoitus voi näkyä, koska

• maksuprofiilissasi havaittiin epäilyttävää toimintaa
  • tarvitsemme lisätietoja suojataksemme tiliäsi petoksilta
  • tarvitsemme lisätietoja noudattaaksemme EU-lakeja (vain Euroopan unionin jäsenvaltioiden asiakkaat).

Näin korjaat nämä ongelmat:

1. Siirry maksukeskukseen.
  2. Reagoi maksukeskuksessa mahdollisesti näkyviin virheisiin tai pyyntöihin.
  3. Varmista, että nimesi, osoitteesi ja maksutietosi ovat ajan tasalla.
Jos yrität maksaa operaattorin suoralaskutuksella (mobiilioperaattorin laskulla)

Jos sinulla on ongelmia operaattorin suoralaskutuksella maksamisessa, kokeile seuraavia ohjeita:

• Varmista, että olet yhteydessä operaattorin verkkoon suoraan tai Wi-Fi‑yhteydellä.
  • Varmista, että olet lisännyt operaattorin suoralaskutuksen maksutavaksi.
  • Varmista, että käytät paikallista valuuttaa.

Jos ongelmasi ei ratkennut, pyydä ohjeita matkapuhelinoperaattoriltasi.

Jos maksutavan lisääminen ei onnistu tai toisen maksutavan kanssa on ongelmia

Jos toisen maksutavan kanssa on ongelmia, siirry Google Paymentsiin niiden korjaamiseksi.

1. Siirry osoitteeseen https://payments.google.com ja kirjaudu sisään Google-tililläsi.
  2. Katso, näetkö ilmoituksia tai tietopyyntöjä ja anna pyydetyt tiedot.
  3. Tarkista, että osoitteesi on ajan tasalla.
  4. Tarkista, että näet maksutavat, joita haluat käyttää.

Jos näet virheilmoituksen "Tapahtuman suorittaminen epäonnistui", kun yrität tehdä ostosta

Viesti voi näkyä eri tilanteissa. Voit yrittää ratkaista ongelman seuraavien ohjeiden avulla:

• Jos sinua neuvotaan viestin yhteydessä lähettämään meille lisätietoja, seuraa ohjeita. Muut ohjeet eivät todennäköisesti ratkaise ongelmaa.
  • Tarkista, vastaako maksutapasi laskutusosoite GPayn asetuksissa olevaa osoitetta. Jos osoitteet eivät vastaa toisiaan, päivitä osoitteesi Google Payssa ja yritä maksua uudelleen.
  • Yritä uudelleen ja maksa ostos käyttämällä Google Play ‐lahjakorttia.
  • Yritä uudelleen ja käytä laitteellesi parhaiten sopivaa käyttöliittymää:
    • Jos käytät tietokonetta, suorita maksu Google-tuotteen verkkosivulla.
    • Jos käytät mobiililaitetta, käytä tuotteen mobiilisovellusta (jos mahdollista).
  • Jos huomaat virheen, kun yrität maksaa ilman tilin luomista:
Kortti näkyy harmaana ja viestissä lukee "todenna osoitteessa payments.google.com"

Kortti on ilmoitettu varastetuksi. Sinun täytyy todentaa kortti, ennen kuin voit käyttää sitä uudelleen:

1. Siirry osoitteeseen payments.google.com ja kirjaudu tilillesi.
    1. Jos sinulla on useita tilejä, kirjaudu tilille, jonka kortti näkyy harmaana.
  2. Valitse Maksutavat.
  3. Valitse todennusta vaativan kortin vierestä Todenna ja sitten Veloita korttia.
  4. Kahden päivän sisällä näet tiliotteella tilapäisen veloituksen ja 8-numeroisen koodin.
  5. Viimeistele todennus osoitteessa payments.google.com lisäämällä 8-numeroinen koodi.

Jos yrität todentaa maksutavan uudelleen:

1. Vahvista, minkä kortin haluat todentaa.
  2. Tarkista, kauanko edellisestä todennusyrityksestäsi on kulunut.
    • Alle 2 päivää: Odota enintään 2 päivää.
    • Yli 2 päivää: Tarkista tiliotteesi. Tiliotteella pitäisi näkyä tilapäinen veloitus Googlelta, jossa lukee "GOOGLE-TESTI", sekä 8-numeroinen koodi.
Kortti näkyy harmaana ja viestissä lukee "kortti ei kelpaa"

Et voi käyttää korttia tähän ostokseen. Yritä tehdä ostos uudelleen eri kortilla.

Jos et näe haluamaasi korttia, seuraa ohjeita näytöllä ja lisää uusi kortti.

Jos sinulla on kahden SIM-kortin laite
Tarkista, että ensimmäisessä paikassa on oikea SIM-kortti ja toinen paikka on tyhjä.
Muut maksutavat
Lisätietoa muista maksutavoista saat Google Playssa hyväksytyt maksutavat ‐artikkelista.
Android Tietokone