COVID-19-varotoimien takia tukitiimimme toimii vain rajoitetusti. Katso vaihtoehdot, joilla saat yhteyden tukiasiantuntijaan, tai käy ohjekeskuksessa

Tilin maksuongelmien korjaaminen

Jos yrität ostaa jotakin Google Playsta, mutta tapahtuma hylätään tai maksaminen ei onnistu, kokeile alla olevia keinoja.

Jos sinulla on ostokseesi liittyvä kysymys tai ongelma, lue sovellusten sisäisten ostosten ongelmista tai Google Play ‑ostosten palauttamisesta ja hyvittämisestä.

Maksutietojen todentaminen

Maksuprofiilisi on ehkä poistettu käytöstä. Voit aktivoida profiilin uudelleen lähettämällä maksutietosi.

1. Kirjaudu Google Payhin.
  2. Valitse yläreunasta Ilmoitukset Alert.
  3. Jos sinulla on punainen varoitus, lisää maksutiedot ja odota tiimin vastausta.

4. Katso sähköpostista, oletko saanut tarkistuksen tulokset.

Toisen maksutavan kokeileminen

Jos sinulla on ongelmia maksutavan kanssa, kokeile toista maksutapaa.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Siirry ostettavan kohteen sijaintiin ja napauta sen hintaa.
  3. Valitse nykyinen maksutapa.
  4. Vaihda maksutapaa tai lisää uusi.
  5. Suorita ostoksesi loppuun näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan.

Luotto- ja maksukorttivirheiden korjaaminen

Jos näet jonkin seuraavista virheilmoituksista, kyseessä voi olla luotto- tai maksukorttiisi liittyvä ongelma:

• Maksun käsittely epäonnistui, koska saldo ei riitä.
  • Tapahtumaa ei voida suorittaa loppuun, käytä toista maksutapaa.
  • Tapahtuman suorittaminen epäonnistui.
  • Tapahtumaa ei voida suorittaa loppuun, koska kortti on vanhentunut.
  • Korjaa kortin tiedot tai kokeile toista korttia.

Kokeile seuraavia ohjeita virheiden korjaamiseksi:

Kortti- ja osoitetietojen tarkistaminen

Maksamisen ongelmat johtuvat usein vanhentuneesta credit-kortista tai laskutusosoitteesta. Voit päivittää nämä tiedot Google Paymentsissa seuraavasti:

Vanhentuneiden korttien poistaminen tai päivittäminen

Maksuja hylätään vanhentuneiden korttien takia. Päivitä vanhentuneiden korttien tiedot:

1. Siirry osoitteeseen https://pay.google.com ja kirjaudu sisään Google-tililläsi.
  2. Etsi maksutapa, jota yrität käyttää.
  3. Tarkista luettelon maksutapojen vanhenemispäivät.
  4. Poista tai päivitä vanhentuneet maksutavat.

Kortin osoitteen vertaaminen Google Paymentsissa olevaan osoitteeseen

Maksu voidaan hylätä, jos credit-korttisi on rekisteröity toiseen osoitteeseen. Varmista, että postinumero vastaa nykyistä osoitettasi.

1. Siirry osoitteeseen https://pay.google.com ja kirjaudu sisään Google-tililläsi.
  2. Etsi maksutapa, jota yrität käyttää.
  3. Valitse Muokkaa
  4. Tarkista, että näkemäsi osoite vastaa kortin laskutusosoitetta.
  5. Päivitä osoite tarvittaessa.

Yritä sitten tehdä ostos uudelleen.

Pyydettyjen lisätietojen ilmoittaminen

Jos sinua neuvotaan virheilmoituksen yhteydessä lähettämään lisätietoja Googlelle, lähetä tiedot ohjeiden mukaisesti. Emme voi käsitellä tilitapahtumaasi ilman näitä tietoja.

Riittävän saldon tarkistaminen

Tapahtuma voidaan hylätä, koska saldo ei riitä sen suorittamiseen. Tarkista tililtäsi, että varat riittävät ostoksen tekemiseen.

Yhteydenotto pankkiin tai kortin myöntäjään

Tapahtuma voidaan hylätä korttisi rajoitusten vuoksi. Ota yhteyttä korttisi myöntäneeseen tahoon ja kysy heiltä tapahtuman hylkäämisen syytä.

Muiden maksutapojen virheiden korjaaminen (esim. operaattorin suoralaskutus, verkkopankki, Google Play ‑saldo ja lahjakortit)

Näet ilmoituksen "Maksu hylättiin tiliongelman vuoksi"

Tämä ilmoitus voidaan näyttää, koska

• maksuprofiilissasi havaittiin epäilyttävää toimintaa
  • tarvitsemme lisätietoja suojataksemme tiliäsi petoksilta
  • tarvitsemme lisätietoja noudattaaksemme EU-lakeja (vain Euroopan unionin jäsenvaltioiden asiakkaat).

Näin korjaat nämä ongelmat:

1. Siirry maksukeskukseen.
  2. Reagoi maksukeskuksessa mahdollisesti näkyviin virheisiin tai pyyntöihin.
  3. Varmista, että nimesi, osoitteesi ja maksutietosi ovat ajan tasalla.
Jos yrität maksaa operaattorin suoralaskutuksella (mobiilioperaattorin laskulla)

Jos operaattorin suoralaskutuksella maksamisessa on ongelmia, kokeile seuraavia ohjeita:

• Varmista, että olet yhteydessä operaattorin verkkoon suoraan tai Wi-Fi‑yhteydellä.
  • Varmista, että olet lisännyt operaattorin suoralaskutuksen maksutavaksi.
  • Varmista, että käytät paikallista valuuttaa.

Jos ongelma ei ratkennut, pyydä ohjeita matkapuhelinoperaattoriltasi.

Jos maksutavan lisääminen ei onnistu tai toisen maksutavan kanssa on ongelmia

Jos toisen maksutavan kanssa on ongelmia, siirry Google Paymentsiin niiden korjaamiseksi.

1. Siirry osoitteeseen https://pay.google.com ja kirjaudu sisään Google-tililläsi.
  2. Katso, näetkö ilmoituksia tai tietopyyntöjä, ja lisää pyydetyt tiedot.
  3. Tarkista, että osoitteesi on ajan tasalla.
  4. Tarkista, että näet luettelossa haluamasi maksutavat.
Jos maksutapa näkyy harmaana
Jos maksutapa näkyy harmaana tehdessäsi ostosta Google Playssa, maksutapaa ei voi käyttää tähän ostokseen. Suorita ostos loppuun toisella maksutavalla.

Jos sinulla on kahden SIM-kortin laite

Tarkista, että ensimmäisessä paikassa on oikea SIM-kortti ja toinen paikka on tyhjä.