Stel betalingkwessies in jou rekening reg

Probeer die stappe hier onder as jy iets op Google Play probeer koop maar jou betaling word afgekeur of kan nie verwerk word nie.

Foutspoor kwessies met betalings en bestellings

As jy iets gekoop het en dan 'n probleem daarmee het of 'n vraag daaroor het, kan jy probleme met inappaankope of terugsendings en terugbetalings vir Google Play-aankope raadpleeg.

Verifieer jou betaalinligting

Jou betalingsprofiel is dalk gedeaktiveer. Dien jou betaalinligting in om jou profiel te heraktiveer.

1. Meld aan by Google Pay.
  2. Kies Waarskuwings Notification bell icon aan die bokant.
  3. As jy 'n ernstige waarskuwing het, moet jy jou betaalinligting invoer en wag dat die span antwoord.

Google Pay notifications
  4. Kyk in jou e-pos vir die uitslag van die kontrolering.

Probeer met ’n ander betaalmetode betaal

As daar ’n probleem met een betaalmetode is, kan jy probeer om met ’n ander een te betaal.

1. Maak die Google Play Winkel-app Google Play op jou Android-foon of -tablet oop.
  2. Gaan terug na die item wat jy wil koop en tik op die prys.
  3. Tik op die huidige betaalmetode.
  4. Kies ’n ander betaalmetode of voeg ’n nuwe een by.
  5. Volg die instruksies op die skerm om jou aankoop te voltooi.

Stel krediet- en debietkaartfoute reg

Daar kan ’n probleem met jou krediet- of debietkaart wees as jy een van die volgende foutboodskappe sien:

• “Kan nie betaling verwerk nie: lae kaartsaldo”
  • “Kan nie transaksie voltooi nie. Gebruik asseblief ’n ander betaalmetode”
  • “Jou transaksie kan nie voltooi word nie”
  • “Kan nie transaksie voltooi nie: kaart het verval”
  • “Stel hierdie kaartinligting reg of probeer ’n ander kaart”

Probeer die volgende stappe om hierdie foute reg te stel:

Maak seker dat jou kaart- en adresinligting bygewerk is

Kredietkaarte wat verval het of verouderde faktureringadresse is algemene redes waarom betalings nie behoorlik werk nie. Gebruik Google Payments om hierdie inligting op te dateer:

Verwyder kaarte wat verval het of dateer hulle op

Kaarte wat verval het, is die oorsaak dat betalings afgewys word. Dateer kaarte wat verval het só op:

1. Meld met jou Google-rekening aan by https://payments.google.com.
  2. Soek die betaalmetode wat jy vir die aankoop probeer gebruik.
  3. Gaan die vervaldatum van die betaalmetodes wat gelys is, na.
  4. Verwyder enige betaalmetodes wat verval het of dateer hulle op

Maak seker dat jou kaartadres met die adres in Google Payments ooreenstem

As jou kredietkaart by ’n ander adres geregistreer is, kan dit veroorsaak dat die betaling afgekeur word. Maak seker dat die poskode met jou huidige adres ooreenstem.

1. Meld met jou Google-rekening aan by https://payments.google.com.
  2. Soek die betaalmetode wat jy vir die aankoop probeer gebruik.
  3. Klik Wysig.
  4. Kyk dat die adres wat gegee word met jou kaart se faktureringadres ooreenstem.
  5. Dateer die adres op indien nodig.

Probeer dan weer om jou aankoop te doen.

Dien enige bykomende inligting in wat gevra word

As die foutboodskap gevolg word deur instruksies om bykomende inligting by Google in te dien, moet jy dit asseblief indien. Ons sal nie sonder hierdie inligting die transaksie in jou rekening kan verwerk nie.

Maak seker dat jou fondse voldoende is vir die aankoop

Soms word ’n transaksie weens onvoldoende fondse afgekeur. Gaan jou rekening na om seker te maak jy het genoeg om die aankoop te voltooi.

Kontak jou bank of kaartuitreiker

Jou kaart het dalk spesifieke beperkings wat veroorsaak dat die transaksie afgekeur word. Kontak die instelling wat jou kaart uitgereik het om oor die transaksie te vra en uit te vind of hulle weet waarom dit afgekeur is.

Belangrike inligting vir PayTM-gebruikers in Indië

Belangrik:

In lig van die Indiese Reserwebank se persverklaring oor PayTM Payments bank Ltd, sal Google Play-gebruikers van PayTM e-wallets, debietkaarte en net banking vanaf 15 Maart 2024 ontwrigtings in hul Play-aankoopervaring ervaar. Gebruikers word aangeraai om hul bestaande intekeninge op te dateer met ’n rugsteunbetaalmetode om onderbrekings te vermy. Meer inligting oor hoe om jou betaalmetodes te bestuur en die lys van betaalmetodes wat op Google Play in Indië aanvaar word.

Stel foute reg met ander betaalmetodes (direkte diensverskafferfakturering, internetbankdienste, Google Play-saldo, geskenkbewyse en meer)

As jy “Jou betaling is afgekeur weens ’n kwessie met jou rekening” sien

As jy hierdie boodskap sien, kan dit wees omdat:

• Ons ’n verdagte transaksie op jou betalingsprofiel gesien het.
  • Ons ’n bietjie meer inligting nodig het om jou rekening teen bedrog te beskerm.
  • Ons ’n bietjie meer inligting nodig het om aan EU-wetgewing (slegs kliënte uit die Europese Unie se lidlande) te voldoen.

Doen die volgende om te help om hierdie kwessies reg te stel:

1. Gaan na die betalingsentrum.
  2. Voer stappe uit met betrekking tot enige foute of versoeke in die betalingsentrum.
  3. Maak seker jou naam, adres en betaalinligting is op datum.
As jy probeer om met direkte diensverskafferfakturering te betaal (betaal deur jou mobielediensverskafferrekening)

Probeer die volgende as jy sukkel om met direkte diensverskafferfakturering te betaal:

Kontak jou selfoondiensverskaffer vir hulp as jy steeds probleme het.

As jy nie ’n betaalmetode kan byvoeg nie of ’n probleem met ’n ander betaalmetode het

Gaan na Google Payments om die kwessie reg te stel as jy ’n probleem met ’n ander betaalmetode ervaar.

1. Meld met jou Google-rekening aan by https://payments.google.com.
  2. Soek enige kennisgewings of versoeke vir inligting en verskaf enigiets waarvoor gevra word.
  3. Maak seker dat jou adres op datum is.
  4. Maak seker dat die betaalmetodes wat gelys is dié is wat jy wil gebruik.

As jy die “Jou transaksie kan nie voltooi word nie”-foutboodskap sien wanneer jy ’n aankoop doen

Verskillende situasies kan tot hierdie boodskap aanleiding gee. Probeer hierdie voorstelle om die kwessie op te los:

• Volg die instruksies as hierdie boodskap gevolg word deur instruksies om bykomende inligting in te dien. Dit is onwaarskynlik dat die ander stappe hierdie kwessie sal oplos.
  • Maak seker dat die faktureringadres vir jou betaalmetode ooreenstem met die adres in jou GPay-instellings. Dateer jou adres in Google Pay op as hulle nie ooreenstem nie en probeer die transaksie weer.
  • Probeer weer en gebruik ’n Google Play-geskenkbewys om die transaksie te voltooi.
  • Probeer weer en gebruik die beste koppelvlak vir jou toestel:
    • Vir rekenaars kan jy die transaksie van die Google-produk se webwerf af doen.
    • Vir mobiele toestelle kan jy die produk se mobiele app gebruik, indien beskikbaar.
  • As jy besoekerbetaling gebruik het toe die fout voorgekom het:
Kaart is dof gemaak en sê “verifieer op payments.google.com”

Jou kaart is as gesteel aangegee. Jy moet die kaart verifieer voordat jy dit weer kan gebruik:

1. Gaan na payments.google.com en meld by jou rekening aan.
    1. As jy veelvuldige rekeninge het, moet jy aanmeld by die rekening waarvan die kaart dof gemaak is.
  2. Klik op Betaalmetodes.
  3. Klik langs die kaart wat sê "Verifikasie benodig" op Verifieer en dan Hef van kaart.
  4. Jy sal binne 2 dae 'n tydelike heffing op jou kaartstaat saam met 'n 8-syferkode sien.
  5. Gaan na payments.google.com en tik die 8-syferkode in om verifikasie te voltooi.

As jy probeer om die betaaImetode weer te verifieer:

1. Bevestig watter kaart jy wil verifieer.
  2. Gaan na hoe lank gelede jy probeer het om jou kaart te verifieer.
    • As dit minder as 2 dae is: Wag tot 2 dae lank.
    • As dit meer as 2 dae is: Gaan jou kaartstaat na. Jy behoort 'n tydelike heffing van Google af te kry wat sê “GOOGLE TOETS”, saam met 'n 8-syferkode.
Kaart is dof gemaak en sê “kaart kwalifiseer nie”

Jy kan nie hierdie kaart vir hierdie aankoop gebruik nie. Probeer om die aankoop weer te doen met 'n ander kaart.

As die kaart wat jy wil gebruik nie gelys word nie, moet jy die instruksies op die skerm volg om 'n nuwe kaart by te voeg.

As jy toestelle met twee SIM-kaarte gebruik
Maak seker dat die regte SIM-kaart in gleuf 1 is en verwyder enige SIM-kaart uit gleuf 2.
Ander betaalmetodes
Raadpleeg Aanvaarde betaalmetodes in Google Play vir ander betaalmetodes.