Mijn film of serie wordt niet afgespeeld of geeft een fout weer

Als je film of serie buffert, een vertraging vertoont of niet correct wordt afgespeeld, kunnen deze oplossingen de meeste afspeelproblemen en -fouten verhelpen.

Als je film of serie nog steeds niet correct wordt afgespeeld, speel je deze af in een andere app of op een ander apparaat. Meer informatie over waar je je films en series kunt bekijken

Problemen met een film of serie oplossen

1. Zorg dat je apparaat de nieuwste versie gebruikt van Google Play Films Play Films of de Google TV-app .
  2. Sluit de app en open deze opnieuw.
  3. Start je apparaat opnieuw op.
  4. Nadat het systeem opnieuw is opgestart, probeer je de film of serie opnieuw af te spelen.
Problemen met het streamen van een film of serie oplossen

Stap 1: Probeer een andere internetverbinding

Wijzig de internetverbinding en speel je film of serie opnieuw af.

• Als je verbinding hebt met je mobiele netwerk: Maak verbinding met wifi.
  • Als je verbinding hebt met wifi: Maak verbinding met je mobiele netwerk. Afhankelijk van je data-abonnement kunnen voor het streamen of downloaden van een film of serie extra kosten in rekening worden gebracht.

Stap 2: Wis het cachegeheugen van de app

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Tik op Google Play Films Play Films of de Google TV-app .
  4. Tik op Opslag en cache en dan Cache wissen.
  5. Speel de film of serie opnieuw af.

Stap 3: Download je film of serie

1. Open Google Play Films Play Films of de Google TV-app .
  2. Tik onderaan op Bibliotheek.
  3. Selecteer de film of serie.
  4. Tik op Downloaden Downloaden.

Meer informatie over hoe je films en tv-programma's offline bekijkt

Problemen met een gedownloade film of serie oplossen
Belangrijk: Je hebt een internetverbinding nodig om problemen met een gedownloade film of serie op te lossen.

Stap 1: Verwijder de film of serie van je apparaat

1. Open Google Play Films Play Films of de Google TV-app .
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Tik rechtsonder in de film of serie die niet correct wordt afgespeeld op het vinkje Red check mark en dan Verwijderen.

Stap 2: Wis het cachegeheugen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Tik op Google Play Films Play Films of de Google TV-app .
  4. Tik op Opslag en cache en dan Cache wissen.

Stap 3: Probeer je download opnieuw

1. Open Google Play Films Play Films of de Google TV-app .
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Tik rechtsonder in de film of serie die je wilt bekijken op Downloaden Downloaden.

Problemen oplossen als je film of serie vastloopt

Op de tijdlijn van de film of serie kun je vooruitspoelen naar de volgende paar scènes om na te gaan of de film of serie weer normaal wordt afgespeeld.

Problemen met een film of serie op je tv oplossen

Belangrijk: Als je problemen ondervindt met een film of serie op een Google TV-apparaat, volg je deze stappen voor probleemoplossing.
De app sluiten en opnieuw openen
  1. Druk op de afstandsbediening op de startknop.
  2. Open Google Play Films Play Films opnieuw.
  3. Speel de film of serie opnieuw af.
Uitloggen bij de app en opnieuw inloggen
  1. Open Google Play Films Play Films.
  2. Selecteer Instellingen en dan Uitloggen.
  3. Ga terug naar 'Instellingen' en selecteer Inloggen.
    • Je moet misschien een code opgeven.
  4. Speel de film of serie opnieuw af.
De app verwijderen en opnieuw installeren
  1. Ga naar My Channels (Mijn kanalen).
  2. Selecteer Google Play Films.
  3. Druk op de afstandsbediening op de sterknop en dan Verwijderen.
  4. Installeer de app opnieuw via de Channel Store (Kanaalwinkel).
  5. Speel de film of serie opnieuw af.
Een bedrade internetverbinding gebruiken
  1. Gebruik een ethernetkabel om je apparaat te verbinden met internet.
  2. Wijzig de verbindingsinstellingen om een bedrade verbinding te gebruiken in plaats van wifi.
  3. Speel de film of serie opnieuw af.
Meer stappen voor het oplossen van problemen met Roku-apparaten
  1. Ga op het Roku-apparaat naar het menu 'Settings' (Instellingen).
  2. Selecteer System update (Systeemupdate).
  3. Als er een update beschikbaar is, volg dan de instructies op het scherm om het systeem te updaten.
  4. Speel de film of serie opnieuw af.
Meer stappen voor probleemoplossing voor Android TV

Je internetverbinding checken

1. Open Google Play Films Play Films.
  2. Selecteer Verifieer netwerkinstellingen en dan Wifi.
    • Als je 'Verifieer netwerkinstellingen' niet ziet in de app: Ga op je apparaat naar Instellingen. Selecteer Netwerk en dan Wifi.
  3. Selecteer een netwerk en volg de instructies op het scherm om verbinding te maken.
  4. Ga terug naar de app en speel je film of serie opnieuw af.

Nagaan of je systeem up-to-date is

1. Ga op je apparaat naar Instellingen.
  2. Selecteer Over en dan Systeemupdate en dan Nu controleren.
  3. Als er een update beschikbaar is, installeer je deze.
  4. Speel de film of serie opnieuw af.

Feedback verzenden

Je kunt feedback indienen over problemen die je ondervindt met films en series.

Een terugbetaling aanvragen

Als je film of serie niet correct wordt afgespeeld, kom je misschien in aanmerking voor een terugbetaling. Meer informatie over hoe je een terugbetaling aanvraagt