Mijn film wordt niet afgespeeld of geeft een fout weer

Als uw film blijft bufferen, hapert of niet correct wordt afgespeeld, kunt u het probleem mogelijk oplossen met een van de onderstaande probleemoplossingen. Met deze stappen kunt u de meeste afspeelproblemen en -fouten oplossen.

Als u de onderstaande stappen heeft uitgevoerd en uw video nog steeds niet correct wordt afgespeeld, kunt u de video op een ander apparaat bekijken of een teruggaveverzoek indienen.

Als u een van de volgende fouten te zien krijgt, klikt u hieronder op de betreffende link voor gerichte hulp bij die fout:

Problemen met het bekijken van een video op uw telefoon of tablet

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van de Google Play Films-app Play Films gebruikt.
  2. Sluit de Google Play Films-app en open deze weer.
  3. Start uw apparaat opnieuw op.
  4. Als het probleem niet is opgelost nadat u uw apparaat opnieuw heeft opgestart, volgt u de onderstaande instructies voor uw video.
Ik stream mijn video via een internetverbinding

Gebruik een andere internetverbinding:

1. Als u verbinding heeft met uw mobiele netwerk, probeert u verbinding te maken met wifi (indien beschikbaar), of andersom.
    • Opmerking: Afhankelijk van uw data-abonnement kunnen voor het streamen of downloaden van een film zonder wifi-verbinding extra kosten in rekening worden gebracht.
  2. Probeer uw video af te spelen.

Als het wijzigen van internetverbinding niet werkt, kunt u het cachegeheugen van de app wissen:

1. Open Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps, Apps beheren of App-beheer.
  3. Tik op Google Play Films Play Films.
  4. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  5. Probeer uw video nogmaals af te spelen.

Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u uw video downloaden:

1. Open de Google Play Films-app Play Films.
  2. Tik op het downloadpictogram Downloaden.
    • Tip: Voor meer informatie over het downloaden van video's naar uw apparaat gaat u naar Films offline bekijken.
Ik bekijk een gedownloade video

Als uw gedownloade video niet correct wordt afgespeeld, volgt u onderstaande stappen om de video te verwijderen, uw cachegeheugen te wissen en de video opnieuw te downloaden.

Opmerking: Hiervoor is een internetverbinding vereist.

Stap 1: Verwijder de video

1. Open Google Play Films Play Films.
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Tik op het rode vinkje naast de video die niet correct wordt afgespeeld.

Stap 2: Wis het cachegeheugen

1. Open Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps, Apps beheren of App-beheer.
  3. Tik op Google Play Films Play Films.
  4. Tik op Opslag en dan Cache wissen.

Stap 3: Probeer opnieuw te downloaden

1. Open Google Play Films Play Films.
  2. Zoek de video die u wilt bekijken.
  3. Tik naast de video op Downloaden Downloaden.

Problemen bij het bekijken van video's op uw computer of tv

Volg de instructies voor uw apparaat.

Ik kijk op mijn computer

Als uw video wordt gebufferd of langzaam wordt geladen:

Bekijk uw video in Google Chrome. Als u Chrome niet kunt gebruiken of nog steeds problemen ondervindt, kunt u onderstaande stappen uitvoeren.
  1. Vernieuw uw internetbrowser of start deze opnieuw.
  2. Als u een trage internetverbinding heeft, sluit u andere browsers, tabbladen en apps. U kunt ook uw modem of router opnieuw opstarten.
  3. Voor andere browsers dan Chrome kunt u de videoresolutie verlagen. Klik rechtsonder in de videospeler op Instellingen Instellingen en dan 360p of Auto.

Als er een foutmelding wordt weergegeven dat u cookies van derden blokkeert:

U moet cookies in uw browser inschakelen. In Google Chrome:

1. Klik op Meer Meer en dan Instellingen.
  2. Selecteer onderaan de pagina de optie Geavanceerd.
  3. Selecteer in het gedeelte 'Privacy en beveiliging' Instellingen voor content en dan Cookies.
  4. Selecteer Sites toestaan cookiegegevens op te slaan en te lezen (aanbevolen).

Bekijk voor andere browsers de betreffende hulpbronnen.

Ik gebruik Roku

De Google Play Films-app sluiten en weer openen:

1. Druk op de startknop op uw afstandsbediening.
  2. Open Google Play Films Play Films opnieuw.
  3. Probeer uw video nogmaals af te spelen.

Zorg ervoor dat de Roku-systeemsoftware up-to-date is:

1. Ga naar het menu 'Settings' (Instellingen) op het Roku-apparaat.
  2. Selecteer System update (Systeemupdate).
  3. Als er een update beschikbaar is, volg dan de instructies op het scherm om het systeem te updaten.
  4. Probeer uw video nogmaals af te spelen.

Log uit bij de Play-app en log opnieuw in:

1. Open Google Play Films Play Films.
  2. Selecteer Instellingen en dan Uitloggen.
  3. Ga terug naar Instellingen en selecteer Inloggen. U moet een code van play.google.com/roku opgeven.
  4. Probeer uw video nogmaals af te spelen.

De Google Play Films-app verwijderen en opnieuw installeren:

1. Ga naar My Channels (Mijn kanalen).
  2. Markeer 'Google Play Movies & TV' (Google Play Films).
  3. Druk op de sterknop op uw afstandsbediening en dan Remove (Verwijderen).
  4. Installeer de app opnieuw via de Channel Store (Kanaalwinkel).
  5. Probeer de video opnieuw af te spelen nadat u de app heeft ingesteld.

Gebruik indien mogelijk een bedrade internetverbinding in plaats van wifi.

Als u nog steeds problemen ondervindt, gaat u naar de ondersteuningssite van Roku voor aanvullende probleemoplossing. U kunt feedback indienen over problemen met het afspelen van video's in de Google Play Films-app door meteen na het afspeelprobleem naar Instellingen > Een probleem melden te gaan.

Problemen oplossen met een film die vastloopt

Klik op de tijdlijn van de film op de optie om snel vooruit te spoelen naar de volgende scènes om te controleren of de film dan weer normaal wordt afgespeeld.

Ik gebruik een Android TV

Verifieer uw internetverbinding:

1. Open de Google Play Films-app Play Films.
  2. Scroll omlaag en selecteer Verifieer netwerkinstellingen en dan Wifi.
    • Als Verifieer netwerkinstellingen niet wordt weergegeven in de Films-app, gaat u naar het menu Instellingen van uw apparaat en selecteert u Netwerk en dan Wifi.
  3. Selecteer een netwerk en volg de instructies op het scherm om verbinding te maken.
  4. Ga terug naar de Films-app en probeer uw video opnieuw af te spelen.

Opmerking: Als u nog steeds problemen ondervindt met een video via wifi, kunt u indien beschikbaar schakelen naar een bedrade internetverbinding.

Zorg ervoor dat uw systeem up-to-date is:

1. Ga naar het menu Instellingen van uw apparaat.
  2. Selecteer Over en dan Systeemupdate en dan Nu controleren.
  3. Als er een update beschikbaar is, installeert u deze en probeert u uw video opnieuw af te spelen.

Start uw apparaat opnieuw op:

1. Ga naar het menu Instellingen van uw apparaat.
  2. Selecteer Over en dan Opnieuw opstarten.
  3. Als het systeem opnieuw is opgestart, probeert u de video opnieuw af te spelen.