Boeken huren via Google Play

Je kunt e-boeken en audioboeken huren via Google Play.

Boeken huren

1. Open Google Play Boeken Play Boeken op je Android-apparaat.
  2. Zoek het boek dat je wilt huren.
  3. Tik op Huren.
    • Op de knop Huren staat de huurprijs van het boek.
    • Als je het woord Huren niet ziet, is het boek niet beschikbaar voor verhuur.
  4. Volg de aanwijzingen om te betalen.
Tip: Je gehuurde boek komt in je bibliotheek te staan.

Checken wanneer de huurperiode van een boek verloopt

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsonder op Bibliotheek.
  3. Ga naar het boek dat je hebt gehuurd.
  4. De huurperiode staat op de omslag van het boek.

Problemen met huurboeken oplossen

1. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het Google-account waarmee je het boek hebt gehuurd.
  2. Check of je de Google Play Boeken-app naar de nieuwste versie hebt geüpdatet.

Hoe het huren van boeken werkt

• Niet alle boeken kunnen worden gehuurd.
  • Tijdens het afrekenen zie je hoelang de huurperiode duurt.
  • De huurperiode begint op het moment dat je betaalt, ook als je het boek niet meteen opent.
  • Sommige functies, zoals afdrukken, zijn niet beschikbaar voor gehuurde boeken.

Wat er gebeurt aan het einde van een huurperiode

• Boeken staan nog steeds in je bibliotheek als Verlopen.
  • Je kunt geen gedownloade versies van het boek meer gebruiken.
  • Als je het boek opnieuw koopt of huurt, zijn je notities en markeringen nog steeds beschikbaar.