Android-apps en digitale content downloaden uit de Google Play Store

U kunt via de Google Play Store apps, games en digitale content op uw apparaat installeren. Soms kunt u ook instant-apps gebruiken waarvoor geen installatie nodig is. Bepaalde content is gratis, andere content moet u kopen.
Apps zijn ontworpen voor gebruik met ondersteunde Android-apparaten en Chromebooks en kunnen niet worden gebruikt op Windows- of Mac-computers.

Apps of digitale content zoeken en downloaden

1. Open de Google Play Store Google Play op uw apparaat of ga naar de Google Play Store in een webbrowser.
  2. Zoek of browse om content te vinden.
  3. Selecteer een item.
  4. Selecteer Installeren of de prijs van het item.
  5. Volg de instructies op het scherm om de transactie te voltooien en toegang tot de content te krijgen.
    • Als u eerder een aankoop heeft gedaan: Selecteer uw betaalmethode met de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    • Als het uw eerste aankoop is: Uw betaalmethode wordt aan uw Google-account toegevoegd.
Tip: Als u uw weergavetaal op Google Play wilt wijzigen, wijzigt u de taal in uw Google-accountinstellingen.

Uw apps en content zoeken

Apps en games zoeken

Apps en games zijn geïnstalleerd op uw apparaat. Meer informatie over hoe u apps vindt en opent

Muziek, films en andere digitale content zoeken

Digitale content wordt in een van de Google Play-apps op uw apparaat weergegeven, op basis van het type content.

Apps en content installeren op andere apparaten

Apps en digitale content zijn gekoppeld aan uw Google-account, niet alleen aan uw apparaat. U hoeft ze niet opnieuw te kopen als u een nieuw apparaat koopt. U kunt ze op meerdere apparaten gebruiken.
Apps opnieuw installeren op een nieuw of tweede apparaat

Als u een nieuw of tweede apparaat koopt, kunt u gekochte apps opnieuw installeren.

Content is gekoppeld aan uw account. Als u content opnieuw wilt installeren, moet u op alle apparaten hetzelfde account gebruiken.

Tip: Bepaalde content is mogelijk niet beschikbaar op alle apparaten.
Content kan niet worden overgezet naar andere accounts

U kunt geen content overzetten tussen accounts op Google Play, zelfs niet als u de eigenaar bent van beide accounts. Als u meerdere accounts op uw apparaat heeft, gaat u naar of u bent ingelogd op het account dat u wilt gebruiken voordat u de aankoop voltooit.

Heeft u een app gekocht met een verkeerd account, neem dan contact op met de app-ontwikkelaar. Deze kan mogelijk een terugbetaling voor uw aankoop uitvoeren.