Android-apps en digitale content downloaden uit de Google Play Store

Je kunt via de Google Play Store apps, games en digitale content op je apparaat installeren. Soms kun je ook instant-apps gebruiken waarvoor geen installatie nodig is. Bepaalde content is kosteloos beschikbaar en andere moet je kopen.

Apps zijn ontworpen voor gebruik met ondersteunde Android-apparaten en Chromebooks en kunnen niet worden gebruikt op Windows- of Mac-computers.

Apps of digitale content zoeken en downloaden

1. Open de Google Play Store Google Play op je apparaat of ga naar de Google Play Store in een webbrowser.
  2. Zoek of browse om content te vinden.
  3. Selecteer een item.
  4. Selecteer Installeren of de prijs van het item.
  5. Volg de instructies op het scherm om de transactie af te ronden en toegang tot de content te krijgen.
    • Als je eerder een aankoop hebt gedaan: Selecteer je betaalmethode met de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    • Als het je eerste aankoop is: Je betaalmethode wordt aan je Google-account toegevoegd.
Tip: Als je je weergavetaal op Google Play wilt wijzigen, wijzig je de taal in je Google-accountinstellingen.

Je apps en content zoeken

Apps en games zoeken

Apps en games zijn geïnstalleerd op je apparaat. Meer informatie over hoe je apps vindt en opent

Boeken, games en andere digitale content vinden

Verschillende typen digitale content staan in verschillende Google Play-apps op je apparaat:

Apps en content installeren op andere apparaten

Apps en digitale content zijn gekoppeld aan je Google-account, niet alleen aan je apparaat. Je hoeft ze niet opnieuw te kopen als je een nieuw apparaat koopt. Je kunt ze op meerdere apparaten gebruiken.
Apps opnieuw installeren op een nieuw of tweede apparaat

Als je een nieuw of tweede apparaat koopt, kun je gekochte apps opnieuw installeren.

Content is gekoppeld aan je account. Als je content opnieuw wilt installeren, moet je op alle apparaten hetzelfde account gebruiken.

Tip: Bepaalde content is mogelijk niet beschikbaar op alle apparaten.
Content kan niet worden overgezet naar andere accounts

Je kunt geen content overzetten tussen accounts op Google Play, zelfs niet als je de eigenaar bent van beide accounts. Als je meerdere accounts op je apparaat hebt, ga je na of je bent ingelogd op het account dat je wilt gebruiken voordat je de aankoop afrondt.

Heb je een app gekocht met een verkeerd account, neem dan contact op met de app-ontwikkelaar. Deze kan misschien een terugbetaling voor je aankoop uitvoeren.