Principer för rättvis behandling av finansiella konsumenter

I artikeln beskrivs de kundsupportrutiner som Google Payment Malaysia (”GPMY”) har infört i syfte att följa policydokumentet om rättvis behandling av finansiella konsumenter, som utfärdades av Bank Negara Malaysia (”BNM”) den 6 november 2019 och som trädde i kraft i maj 2020.

Vi åtar oss följande i syfte att skydda våra kunders intressen och finansiella välstånd:

Vi åtar oss att integrera rättvisa affärer i institutionens företagskultur och kärnvärderingar

• Vi kommer att fastställa minimistandarder för rättvis affärspraxis i allt samröre med våra användare. Detta omfattar att bibehålla konfidentialiteten i våra kunders uppgifter.
  • Vi kommer att ta kundernas feedback på allvar och omedelbart ge vår personal konstruktiv feedback.

Vi åtar oss att säkerställa att våra kunder erbjuds rättvisa villkor

• Vi kommer att säkerställa att villkoren i våra avtal eller överenskommelser är rättvisa, transparenta och redovisas ordentligt för användarna.
  • Vi kommer att se till att respektive rättigheter, skyldigheter och förpliktelser anges tydligt i villkoren och, så långt det är möjligt, uttrycks enkelt.
  • Vi åtar oss att meddela minst tjugoen (21) dagar på förhand innan ändringar av villkoren/användarvillkoren träder i kraft.

Vi åtar oss att säkerställa att kunderna får tydlig, relevant och punktlig information om finansiella tjänster och produkter

• Vi kommer att ge användare med saldo i Play relevant och punktlig information om saldot i Play.
  • Vi kommer att återbetala saldot i konton med saldo i Play inom en månad från datumet då begäran görs och utan ytterligare kostnad (utom det som är nödvändigt för att slutföra återbetalningen) om användaren
    • beslutar sig för att stänga sitt konto
    • inte längre vill använda saldo i Play
    • har debiterats felaktigt på grund av tekniska problem.
  • Vi åtar oss att säkerställa att användare med saldo i Play får tydlig, relevant och punktlig information (inklusive klagomålshanteringsrutiner) så att de kan fatta informerade beslut före, under och efter försäljningstillfället. Relevant information finns i våra artiklar i hjälpcentret.
  • Vi tillhandahåller tydliga villkor (”villkor”) till användare med saldo i Play som är tillgängliga i företagets hjälpcenter på webbplatsen. Där finns även återbetalningsvillkoren.

Vi åtar oss att säkerställa att GPMY:s personal och representanter (tillsammans ”GPMY-medarbetare”) utövar vederbörlig omsorg, kompetens och noggrannhet i samröret med finansiella kunder

• Vi tillämpar integritet i våra affärer med finansiella kunder och gör inte falska eller överdrivna påståenden.
  • Vårt åtagande gentemot användare med saldo i Play speglar Googles åtagande gentemot sina användare, som beskrivs i Googles uppförandekod.

Vi åtar oss att säkerställa att finansiella kunders klagomål och anspråk hanteras snabbt, rättvist och effektivt

• Vi åtar oss att vidta rimliga åtgärder för att förstå problemet, utreda klagomålet noggrant och förklara grunderna till beslutet när vi svarar finansiella kunder.
  • Vi åtar oss att säkerställa säker drift, integritet för konsumentens information, pålitliga tjänster av hög kvalitet, transparens för produkter och tjänster samt snabba svar på frågor, klagomål, återbetalningar och tvister.
  • När vi får klagomål försöker vi lösa problemet. Om kunden inte är nöjd med slutresultatet informerar vi kunden om möjligheten att kontakta ombudsmannen för finansiella tjänster.