Problemer med kjøp i apper

I noen apper kan du kjøpe tilleggsinnhold eller -tjenester i appen. Dette kaller vi «kjøp i app». Eksempler er et kraftig sverd i et spill, en nøkkel som låser opp flere funksjoner i en app, eller virtuell valuta som brukes til å kjøpe ting.

Hvis du har kjøpt noe i en app og det ikke vises, ikke fungerer eller ikke kan lastes ned, kan du gjøre dette:

• Feilsøk problemet på egen hånd.
  • Be utvikleren om hjelp.
  • Be om refusjon.

Hvis du prøver å kjøpe noe i en app, men transaksjonen avvises eller betalingen ikke går gjennom, kan du prøve å løse betalingsproblemer på Google Play.

Feilsøk problemet på egen hånd

Hvis problemet fortsatt ikke er løst etter at du har prøvd disse trinnene, kan du kontakte utvikleren. Utviklerne har ansvar for å tilby brukerstøtte for appene sine og sørge for at de fungerer som de skal.

Sjekk tilkoblingen din

Sjekk at du har en aktiv Wi-Fi- eller mobildatatilkobling som fungerer. En enkel måte å gjøre det på er å søke på nettet. Klikk på denne linken for å søke etter valper på Google. Hvis du ser informasjon om valper, er internettilkoblingen sannsynligvis ikke problemet.

Hvis søket ikke fungerer, kan du ha et problem med tilkoblingen. Prøv å fikse tilkoblingsproblemene dine.

Tving appen eller spillet til å avslutte, og åpne den/det igjen

Hvis du har kjøpt en vare i en app og du ikke har mottatt den, kan du prøve å lukke og deretter starte appen eller spillet på nytt.
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på enheten din.
  2. Trykk på Apper eller Administrer apper (dette kan variere fra enhet til enhet).
  3. Trykk på appen du kjøpte varen i.
  4. Trykk på Tving avslutning.
  5. Åpne appen du kjøpte varen i, på nytt.
  6. Sjekk om varen er levert.

Kontrollér at betalingen er utført

Du mottar kjøpet i appen når transaksjonen er fullført. Du kan sjekke om betalingen er utført, i Play Butikk-appen eller på Google Play-nettsiden.

Sjekk betalinger med Play Butikk-appen

1. Åpne Google Play Butikk-appen Play-butikken.
  2. Trykk på profilbildet øverst til høyre.
  3. Trykk på Betalinger og abonnementer og så Budsjett og logg.

Sjekk betalinger i en nettleser

1. Gå til Google Play-kontoen din på en datamaskin.
  2. Klikk på Bestillingslogg øverst.
  3. Finn kjøpet du gjorde i appen.

Start enheten på nytt

Noen ganger kan en omstart av enheten bidra til å løse problemer med kjøp i apper. Sånn starter du på nytt:

1. Hold av/på-knappen på mobilenheten din inne.
  2. Trykk på Slå av eller Start på nytt (denne teksten kan variere fra enhet til enhet).
  3. Hold om nødvendig av/på-knappen inne for å slå på enheten igjen.
  4. Vent til enheten har startet igjen.
  5. Åpne appen eller spillet på nytt, og sjekk om kjøpet i appen er levert.

Oppdater Play Butikk-appen

Kjøp i apper fungerer best når du kjører den nyeste versjonen av Play-butikken. Sånn oppdaterer du appen:

1. Åpne Google Play Butikk-appen Play-butikken på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilbildet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger og så Om og så Play Butikk-versjon.
  4. Appen oppdateres eller varsler deg om at versjonen din allerede er oppdatert.

Finn ut mer om hvordan du oppdaterer Play Butikk og apper på Android-enheter.

Sjekk at enheten din har riktig dato og klokkeslett

Hvis du har endret datoen og klokkeslettet på enheten din i det siste, bør du kontrollere at datoen og klokkeslettet er riktig:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på Android-enheten din.
  2. Trykk på Dato og klokkeslett.
  3. Se etter «Automatisk dato og klokkeslett» og «Automatisk tidssone», og sjekk om de er slått av eller på. Følg deretter de relevante trinnene nedenfor.

Hvis «Automatisk dato og klokkeslett» og «Automatisk tidssone» er slått av

1. Slå på innstillingene for både dato og klokkeslett og tidssone.
  2. Vent noen minutter, og sjekk om problemet er løst.
  3. Hvis det ikke er løst, kan du prøve å slå enheten av og på og sjekke igjen.

Hvis «Automatisk dato og klokkeslett» og «Automatisk tidssone» er slått på

• Hvis begge disse innstillingene er på, er det sannsynligvis ikke datoen og klokkeslettet som er problemet. Sjekk tilkoblingen din og start enheten på nytt, eller prøv de andre feilsøkingstrinnene.
Sjekk Google Play-landet ditt

Hvis apputvikleren ikke har gjort appen tilgjengelig i Google Play-landet ditt, kan du ikke kjøpe i appen. Hvis du flytter til et nytt land, kan du bytte Google Play-land.

Kontakt apputvikleren for å få hjelp

Hvis du fremdeles har problemer med et kjøp i en app og vil gi tilbakemelding eller få hjelp, kan du kontakte apputvikleren.

Du bør kontakte apputvikleren hvis du har behov for noe av dette:

• Få hjelp til å løse et problem med en app eller et spill.
  • Få mer informasjon om hvordan du bruker en bestemt app.
  • Få et kjøp i en app lagt til i kontoen din.
  • Spørre om et kjøp i app som ikke er levert.
  • Få hjelp med påloggingsproblemer tilknyttet brukernavn og passord for bestemte apper.

Finn apputviklerens kontaktinformasjon.

Be om refusjon

Det kan hende du kan få kjøpet refundert. Dette avhenger av kjøpsdetaljene og problemet du opplever. Finn ut mer om returer og refusjoner på Google Play.