Problemen met in-app-aankopen

Bij sommige apps kunt u extra content of services kopen in de app. We noemen dit 'in-app-aankopen'. Voorbeelden hiervan zijn een extra krachtig zwaard in een game, een code waarmee meer functies in een gratis app kunnen worden ontgrendeld of virtuele valuta die kan worden gebruikt voor aankopen.

Als uw in-app-aankoop niet wordt weergegeven, niet werkt of niet kan worden gedownload, kunt u het volgende doen:

• Het probleem zelf oplossen.
  • Contact opnemen met de app-ontwikkelaar voor support.
  • Een terugbetaling aanvragen.

Als u een in-app-aankoop probeert te doen, maar de transactie wordt geweigerd of de betaling wordt niet verwerkt, probeert u betalingsproblemen in Google Play op te lossen

Het probleem zelf oplossen

Als het probleem niet is opgelost nadat u de onderstaande stappen voor probleemoplossing heeft uitgevoerd, neemt u contact op met de ontwikkelaar voor hulp

De verbindingen controleren

Controleer of er een actieve, werkende wifi- of mobiele internetverbinding beschikbaar is. U kunt dit doen door op internet te zoeken. Klik op deze link om op Google te zoeken naar katten. Als u informatie over katten te zien krijgt, is er waarschijnlijk geen probleem met uw internetverbinding.

Als die zoekopdracht niet werkt, is er mogelijk een probleem met de verbinding. Probeer de verbindingsproblemen op te lossen.

De app of game gedwongen stoppen en opnieuw openen

Als u een gekocht in-app-item niet heeft ontvangen, sluit u de app of game die u gebruikt en start u deze opnieuw.

1. Open de app Instellingen Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps of Apps beheren (afhankelijk van uw apparaat kan dit afwijken).
  3. Tik op de app die u heeft gebruikt om uw in-app-aankoop te doen.
  4. Tik op Gedwongen stoppen.
  5. Open de app opnieuw die u heeft gebruikt om uw in-app-aankoop te doen.
  6. Controleer of uw item is geleverd.
Controleren of de betaling is uitgevoerd

Als uw betaling niet correct is uitgevoerd, ontvangt u de in-app-aankoop niet die u heeft geprobeerd te kopen. Controleer of de betaling is uitgevoerd via de Play Store-app of Google Play op het web:

De Play Store-app gebruiken:

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Account.
  3. Tik op Aankoopgeschiedenis om uw bestellingen te bekijken.

Een webbrowser gebruiken:

1. Ga op uw computer naar uw Google Play-account.
  2. Scroll omlaag naar 'Aankoopgeschiedenis'.
  3. Zoek de in-app-aankoop.
Het apparaat opnieuw opstarten

Soms kunnen problemen met in-app-aankopen worden opgelost door het apparaat opnieuw op te starten. Ga als volgt te werk om opnieuw op te starten:

1. Houd de aan/uit-knop op uw mobiele apparaat ingedrukt.
  2. Tik op Uitschakelen of Opnieuw opstarten (afhankelijk van uw apparaat kan deze tekst anders zijn).
  3. Houd zo nodig de aan/uit-knop nogmaals ingedrukt om het apparaat weer in te schakelen.
  4. Wacht tot het apparaat weer is opgestart.
  5. Open de app of game opnieuw en controleer of de in-app-aankoop is geleverd.
De Play Store-app updaten

In-app-aankopen werken het beste wanneer u de nieuwste versie van de Play Store gebruikt. Ga als volgt te werk om de app te updaten:

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen en dan Buildversie of Play Store-versie.
    • 'Buildversie' of 'Play Store-versie' staat meestal onderaan de lijst met instellingen.
  3. De app wordt geüpdatet of u ontvangt een melding dat uw versie up-to-date is.
Ervoor zorgen dat de datum en tijd correct zijn

Als u de datum en tijd op uw apparaat onlangs heeft gewijzigd, moet u ervoor zorgen dat de datum en tijd correct zijn:

1. Open de app Instellingen Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Datum en tijd.
  3. Zoek Automatische tijd en datum en Automatische tijdzone en controleer of ze zijn in- of uitgeschakeld. Volg daarna de betreffende stappen hieronder.

Als 'Automatische tijd en datum' en 'Automatische tijdzone' zijn uitgeschakeld

1. Schakel zowel de instelling voor de datum en tijd als die voor de tijdzone in.
  2. Wacht enkele minuten en controleer of het probleem is verholpen.
  3. Zo dit niet het geval is, start u het apparaat opnieuw op en controleert u dit nogmaals.

Als 'Automatische tijd en datum' en 'Automatische tijdzone' zijn uitgeschakeld

• Als beide instellingen zijn ingeschakeld, is er waarschijnlijk geen probleem met de datum en tijd. Controleer de verbinding en start uw apparaat opnieuw op of probeer de andere stappen voor het oplossen van problemen.

Contact opnemen met de app-ontwikkelaar voor support

Als u nog steeds problemen ondervindt met een in-app-aankoop en feedback wilt geven of om hulp wilt vragen, kunt u contact opnemen met de app-ontwikkelaar.

De app-ontwikkelaar is het meest geschikte aanspreekpunt in de volgende gevallen:

• U heeft hulp nodig bij het oplossen van een probleem met een app of game.
  • U wilt meer informatie over het gebruik van een app.
  • U wilt een in-app-aankoop laten toevoegen aan uw account.
  • U heeft een vraag over een in-app-aankoop die niet is geleverd.
  • U heeft support nodig bij inlogproblemen (gebruikersnaam en wachtwoord) voor specifieke apps.

Contactgegevens van app-ontwikkelaars vinden

Een terugbetaling aanvragen

Afhankelijk van de details van uw aankoop en van het probleem, kunt u in aanmerking komen voor terugbetaling van het aankoopbedrag. Meer informatie over teruggaven en terugbetalingen in Google Play