Sovellusten sisäisten ostosten ongelmat

Joissakin sovelluksissa voit ostaa lisäsisältöä tai ‑palveluita. Näitä sanotaan sovelluksen sisäisiksi ostoksiksi. Ostos voi olla esimerkiksi lisävoimia antava miekka, avain, joka avaa sovelluksessa uusia ominaisuuksia, tai virtuaalivaluutta, jota voidaan käyttää ostoksiin.

Jos teit sovelluksen sisäisen ostoksen, jota ei toimiteta tai joka ei toimi tai lataudu laitteelle, voit

• tehdä omatoimisesti vianetsinnän
  • pyytää tukea sovelluksen kehittäjältä
  • pyytää hyvitystä ostoksestasi.

Jos yrität tehdä sovelluksen sisäistä ostosta, mutta tapahtuma hylätään tai maksaminen ei onnistu, kokeile Google Playn maksuongelmien korjauskeinoja.

Omatoiminen vianetsintä

Jos näistä ohjeista ei ole apua, ota yhteyttä kehittäjään. Kehittäjät ovat vastuussa tuen tarjoamisesta sovelluksille ja siitä, että ne toimivat oikein.

Yhteyksien tarkistaminen

Tarkista, että sinulla on aktiivinen ja toimiva Wi-Fi- tai mobiilidatayhteys. Helpoin tapa on tehdä verkkohaku. Klikkaa tätä linkkiä, niin haet koiranpentuja Googlesta. Jos näet tietoja koiranpennuista, internetyhteydessäsi ei luultavasti ole ongelmaa.

Jos haku ei toimi, yhteydessä voi olla ongelma. Yritä korjata yhteysongelmat.

Pakota sovelluksen tai pelin lopetus ja avaa se uudelleen

Jos et ole saanut ostamaasi sovelluksen sisäistä tuotetta, kokeile sulkea käyttämäsi sovellus tai peli ja avata se uudelleen.
  1. Avaa laitteesi yleinen asetussovellus Asetukset.
  2. Valitse Sovellukset tai Hallinnoi sovelluksia (tämä vaihtelee laitteesta riippuen).
  3. Valitse sovellus, jolla teit sovelluksen sisäisen ostoksen.
  4. Valitse Pakota lopetus.
  5. Avaa uudelleen sovellus, jolla teit sovelluksen sisäisen ostoksen.
  6. Tarkista, näkyykö tuotetta.

Maksun läpimenon tarkistaminen

Saat sovelluksen sisäisen ostoksen, kun maksu on suoritettu. Voit tarkistaa, onnistuiko maksu, Play Kauppa ‐sovelluksessa tai Google Playn verkkosivulla.

Maksun tarkistaminen Play Kauppa ‐sovelluksessa

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Play Kauppa.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi.
  3. Valitse Maksut ja tilaukset ja sitten Budjetti ja historia.

Maksun tarkistaminen selaimessa

1. Siirry tietokoneella Google Play ‑tilillesi.
  2. Valitse yläreunasta Tilaushistoria.
  3. Etsi sovelluksen sisäinen ostos.

Laitteen uudelleenkäynnistys

Joskus laitteen uudelleenkäynnistys voi korjata sovelluksen sisäisen ostoksen ongelman. Laitteen uudelleenkäynnistys:

1. Paina pitkään mobiililaitteen virtapainiketta.
  2. Valitse Virta pois tai Käynnistä uudelleen (eri laitteilla tämä teksti voi olla eri).
  3. Tarvittaessa paina virtapainiketta pitkään, niin laite käynnistyy uudelleen.
  4. Odota, että laite käynnistyy uudelleen.
  5. Avaa sovellus tai peli uudelleen ja tarkista, onko sovelluksen sisäinen ostos toimitettu.

Play Kauppa ‑sovelluksen päivittäminen

Sovelluksen sisäiset ostokset toimivat parhaiten, kun käytössäsi on Play Kaupan uusin versio. Näin päivität sovelluksen:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Play Kauppa Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaa.
  3. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Tietoja ja sitten Play Kaupan versio.
  4. Sovellus päivittyy tai näet ilmoituksen, että versiosi on ajan tasalla.

Lue lisää Play Kaupan ja sovellusten päivittämisestä Androidissa.

Päivämäärän ja ajan tarkistaminen

Jos olet äskettäin muuttanut laitteesi päivämäärää ja aikaa, varmista että ne ovat oikein:

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla laitteen Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Valitse Päivämäärä ja aika.
  3. Etsi Automaattinen päivämäärä ja aika ja Automaattinen aikavyöhyke ja tarkista, ovatko ne käytössä vai pois käytöstä. Noudata sitten alla olevia ohjeita.

Jos ”Automaattinen päivä ja aika” ja ”Automaattinen aikavyöhyke” ovat poissa käytöstä

1. Poista käytöstä päivämäärän ja ajan sekä aikavyöhykkeen asetukset.
  2. Odota muutama minuutti ja tarkista, onko ongelma korjaantunut.
  3. Jos näin ei ole, käynnistä laite uudelleen ja tarkista tilanne uudelleen.

Jos ”Automaattinen päivä ja aika” ja ”Automaattinen aikavyöhyke” ovat käytössä

• Jos nämä asetukset ovat käytössä, päivämäärä ja aika eivät todennäköisesti aiheuta ongelmaasi. Tarkista yhteytesi ja käynnistä laite uudelleen, tai kokeile muita vianetsintäohjeita.
Google Playn maan tarkistaminen

Jos sovelluskehittäjä ei ole asettanut sovellusta saataville Google Playn maassasi, et voi tehdä sovelluksen sisäisiä ostoksia. Jos muutat toiseen maahan, voit vaihtaa Google Playn maasi.

Tuen pyytäminen sovelluksen kehittäjältä

Jos et saa ratkaistua sovelluksen sisäiseen ostokseen liittyvää ongelmaa ja haluat antaa palautetta tai pyytää apua, voit ottaa yhteyttä sovelluksen kehittäjään.

Ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään, jos haluat

• pyytää apua sovellukseen tai peliin liittyvän ongelman ratkaisemisessa
  • lisätietoja sovelluksen käyttämisestä
  • saada sovelluksen sisäisen ostoksen lisättyä tilillesi
  • kysyä sovelluksen sisäisestä ostoksesta, jota ei toimitettu
  • saada apua, jos sinulla on kirjautumisongelmia tiettyjen sovellusten kanssa.

Näin löydät sovelluksen kehittäjän yhteystiedot.

Hyvityspyyntö

Voit mahdollisesti saada hyvityksen riippuen ostoksesta ja ongelmasta. Lue lisää Google Playn palautuksista ja hyvityksistä.