COVID-19-varotoimien takia tukitiimimme toimii vain rajoitetusti. Katso vaihtoehdot, joilla saat yhteyden tukiasiantuntijaan, tai käy ohjekeskuksessa

Sovellusten sisäisten ostosten ongelmat

Joissakin sovelluksissa voit ostaa lisäsisältöä tai ‑palveluita. Näitä sanotaan sovelluksen sisäisiksi ostoksiksi. Ostos voi olla esimerkiksi lisävoimia antava miekka, avain, joka avaa maksuttomassa sovelluksessa uusia ominaisuuksia, tai virtuaalivaluutta, jota voidaan käyttää ostoksiin.

Jos teit sovelluksen sisäisen ostoksen, jota ei toimiteta tai joka ei toimi tai lataudu laitteelle, voit

• tehdä omatoimisesti vianetsinnän
  • pyytää tukea sovelluksen kehittäjältä
  • pyytää hyvitystä ostoksestasi.

Jos yrität tehdä sovelluksen sisäistä ostosta, mutta tapahtuma hylätään tai maksaminen ei onnistu, kokeile Google Playn maksuongelmien korjauskeinoja.

Omatoiminen vianetsintä

Jos näistä ohjeista ei ole apua, ota yhteyttä kehittäjään. Kehittäjät ovat vastuussa tuen tarjoamisesta sovelluksille ja siitä, että ne toimivat oikein.

Yhteyksien tarkistaminen

Tarkista, että sinulla on aktiivinen ja toimiva Wi-Fi- tai mobiilidatayhteys. Helpoin tapa on tehdä verkkohaku. Klikkaa tätä linkkiä, niin haet koiranpentuja Googlesta. Jos näet tietoja koiranpennuista, internetyhteydessäsi ei luultavasti ole ongelmaa.

Jos haku ei toimi, yhteydessä voi olla ongelma. Yritä korjata yhteysongelmat.

Pakota sovelluksen tai pelin lopetus ja avaa se uudelleen

Jos et ole saanut ostamaasi sovelluksen sisäistä tuotetta, kokeile sulkea käyttämäsi sovellus tai peli ja avata se uudelleen.
  1. Avaa laitteesi yleinen asetussovellus Asetukset.
  2. Valitse Sovellukset tai Hallinnoi sovelluksia (tämä vaihtelee laitteesta riippuen).
  3. Valitse sovellus, jolla teit sovelluksen sisäisen ostoksen.
  4. Valitse Pakota lopetus.
  5. Avaa uudelleen sovellus, jolla teit sovelluksen sisäisen ostoksen.
  6. Tarkista, näkyykö tuotetta.

Maksun läpimenon tarkistaminen

Jos maksusi ei mennyt läpi, et saa sovelluksen sisäistä ostosta. Tarkista Play Kauppa ‑sovelluksesta tai Google Playn verkkosivulta, menikö maksu läpi:

Play Kauppa ‑sovelluksessa:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Valikko Valikko ja sitten Tili.
  3. Tarkasta tilauksesi valitsemalla Ostoshistoria.

Verkkoselaimessa:

1. Siirry tietokoneella Google Play ‑tilillesi.
  2. Vieritä alas Ostoshistoria-kohtaan.
  3. Etsi sovelluksen sisäinen ostos.

Laitteen uudelleenkäynnistys

Joskus laitteen uudelleenkäynnistys voi korjata sovelluksen sisäisen ostoksen ongelman. Laitteen uudelleenkäynnistys:

1. Paina pitkään mobiililaitteen virtapainiketta.
  2. Valitse Virta pois tai Käynnistä uudelleen (eri laitteilla tämä teksti voi olla eri).
  3. Tarvittaessa paina virtapainiketta pitkään, niin laite käynnistyy uudelleen.
  4. Odota, että laite käynnistyy uudelleen.
  5. Avaa sovellus tai peli uudelleen ja tarkista, onko sovelluksen sisäinen ostos toimitettu.

Play Kauppa ‑sovelluksen päivittäminen

Sovelluksen sisäiset ostokset toimivat parhaiten, kun käytössäsi on Play Kaupan uusin versio. Näin päivität sovelluksen:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Koontiversio tai Play Kaupan versio.
    • Koontiversio tai Play Kaupan versio on yleensä asetusluettelon lopussa.
  3. Sovellus päivittyy tai näet ilmoituksen, että versiosi on ajan tasalla.

Päivämäärän ja ajan tarkistaminen

Jos olet äskettäin muuttanut laitteesi päivämäärää ja aikaa, varmista että ne ovat oikein:

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla laitteen Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Valitse Päivämäärä ja aika.
  3. Etsi Automaattinen päivämäärä ja aika ja Automaattinen aikavyöhyke ja tarkista, ovatko ne käytössä vai pois käytöstä. Noudata sitten alla olevia ohjeita.

Jos ”Automaattinen päivä ja aika” ja ”Automaattinen aikavyöhyke” ovat poissa käytöstä

1. Poista käytöstä päivämäärän ja ajan sekä aikavyöhykkeen asetukset.
  2. Odota muutama minuutti ja tarkista, onko ongelma korjaantunut.
  3. Jos näin ei ole, käynnistä laite uudelleen ja tarkista tilanne uudelleen.

Jos ”Automaattinen päivä ja aika” ja ”Automaattinen aikavyöhyke” ovat käytössä

• Jos nämä asetukset ovat käytössä, päivämäärä ja aika eivät todennäköisesti aiheuta ongelmaasi. Tarkista yhteytesi ja käynnistä laite uudelleen, tai kokeile muita vianetsintäohjeita.

Tuen pyytäminen sovelluksen kehittäjältä

Jos et saa ratkaistua sovelluksen sisäiseen ostokseen liittyvää ongelmaa ja haluat antaa palautetta tai pyytää apua, voit ottaa yhteyttä sovelluksen kehittäjään.

Ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään, jos haluat

• pyytää apua sovellukseen tai peliin liittyvän ongelman ratkaisemisessa
  • lisätietoja sovelluksen käyttämisestä
  • saada sovelluksen sisäisen ostoksen lisättyä tilillesi
  • kysyä sovelluksen sisäisestä ostoksesta, jota ei toimitettu
  • saada apua, jos sinulla on kirjautumisongelmia tiettyjen sovellusten kanssa.

Näin löydät sovelluksen kehittäjän yhteystiedot.

Hyvityspyyntö

Voit mahdollisesti saada hyvityksen riippuen ostoksesta ja ongelmasta. Lue lisää Google Playn palautuksista ja hyvityksistä.