Probleme met inappaankope

Met sekere programme kan jy bykomende inhoud of dienste in die program koop. Ons noem dit "inprogramaankope". Voorbeelde sluit in 'n kragtige swaard in 'n speletjie, 'n sleutel wat meer kenmerke van 'n program ontsluit, en 'n virtuele geldeenheid wat vir aankope gebruik word.

As jou inprogramaankoop nie verskyn nie, nie werk nie, of nie wil aflaai nie, kan jy:

• Die kwessie self foutspoor.
  • Die ontwikkelaar vir ondersteuning kontak.
  • 'n Terugbetaling versoek.

Probeer om betalingkwessies op Google Play reg te stel as jy probeer om 'n inprogramaankoop te doen maar die transaksie word afgekeur of die betaling wil nie deurgaan nie.

Foutspoor die kwessie self

Kontak die ontwikkelaar as hierdie stappe nie jou kwessie oplos nie. Dis die ontwikkelaars se verantwoordelikheid om ondersteuning van hul programme te bied en om seker dat maak dat hulle goed vir jou werk.

Gaan jou verbinding na

Maak seker dat jou Wi-Fi- of mobieledataverbinding aktief is en werk. 'n Eenvoudige manier om dit te doen, is om iets op die web te soek. Klik hierdie skakel om op Google na hondjies te soek. As jy inligting oor hondjies sien, is jou internetverbinding waarskynlik nie die probleem nie.

As die soektog nie werk nie, is die verbinding dalk 'n probleem. Probeer om jou verbindingprobleme op te los.

Forseerstop, en maak die program of speletjie weer oop

As jy nie 'n inprogramitem ontvang het wat jy gekoop het nie, kan jy probeer om die program of speletjie wat jy gebruik, toe te maak en te herbegin.
  1. Maak jou toestel se hoof-Instellings-program Settings oop.
  2. Tik op Programme of Bestuur programme (dit kan afhangend van jou toestel verskil).
  3. Tik op die program wat jy gebruik het om jou inprogram-aankoop te doen.
  4. Tik op Dwing stop.
  5. Maak die program wat jy gebruik het om jou inprogram-aankoop te doen, weer oop.
  6. Kyk of jou item afgelewer is.

Kyk of jou betaling voltooi is

Jy sal jou inprogramaankoop ontvang wanneer jou transaksie voltooi is. Jy kan in die Play Winkel-program of op die Google Play-webbladsy nagaan of die betaling deurgegaan het.

Gaan betaling met die Play Winkel-program na.

1. Maak die Google Play Winkel-program oop.
  2. Tik op jou profielfoto bo regs.
  3. Tik op Betalings en intekeninge en dan Begroting en geskiedenis.

Gaan betaling met 'n webblaaier na.

1. Gaan op jou rekenaar na jou Google Play-rekening.
  2. Klik Bestelgeskiedenis aan die bokant.
  3. Kry jou inprogramaankoop.

Herbegin die toestel

Om die toestel te herbegin, kan soms help om probleme met inprogramaankope op te los. Om te herbegin:

1. Hou die aan-/af-skakelaar in op jou mobiele toestel.
  2. Tik op Skakel af of Herbegin (hierdie teks kan afhangend van jou toestel verskil).
  3. As jy moet, kan jy die aan-/af-skakelaar weer inhou om die toestel weer aan te skakel.
  4. Wag vir die toestel om weer aan te skakel.
  5. Maak die program of speletjie weer oop en kyk of die inprogramaankoop afgelewer is.

Dateer die Play Winkel-program op

Inprogramaankope werk die beste wanneer jy die nuutste weergawe van die Play Winkel gebruik. Dateer die program op:

1. Maak die Google Play Winkel-program op jou Android-foon of -tablet oop.
  2. Tik op die profielfoto regs bo.
  3. Tik op Instellings Instellings en dan Meer oor en dan Play Winkel-weergawe.
  4. Die app sal opdateer of jou in kennis stel dat jou weergawe op datum is.

Kom meer te wete oor Hoe om die Play Winkel en apps op Android op te dateer.

Maak seker die datum en tyd is korrek

As jy onlangs die datum en tyd op jou toestel verander het, moet jy seker maak dat die datum en tyd korrek is.

1. Maak jou toestel se Instellings-program Settings op jou Android-foon of -tablet oop.
  2. Tik op Datum en tyd.
  3. Soek vir "Outomatiese datum en tyd" en "Outomatiese tydsone" en kyk of dit aan- of afgeskakel is. Volg dan die relevante stappe hieronder.

As "Outomatiese datum en tyd" en "Outomatiese tydsone" afgeskakel is

1. Skakel die datum en tyd sowel as die tydsone-instellings aan.
  2. Wag 'n paar minute en kyk dan of die probleem opgelos is.
  3. As dit nie is nie, probeer om jou toestel te herbegin en kyk weer.

As "Outomatiese datum en tyd" en "Outomatiese tydsone" aangeskakel is

• As albei hierdie instellings aan is, is die datum en tyd waarskynlik nie jou probleem nie. Gaan jou verbinding na en herbegin jou toestel, of probeer die ander foutsporingstappe.
Gaan jou Google Play-land na

As die appontwikkelaar nie die app in jou Google Play-land beskikbaar gemaak het nie, kan jy nie inappaankope doen nie. Jy kan jou Google Play-land verander as jy na ’n nuwe land toe trek.

Kontak die program se ontwikkelaar vir bystand

Jy kan die program se ontwikkelaar kontak as jy steeds met 'n inprogramaankoop sukkel en terugvoer wil gee of hulp wil kry.

Die programontwikkelaar is die beste plek om:

• Hulp te kry om 'n kwessie met 'n program of speletjie op te los.
  • Meer uit te vind oor hoe om 'n program te gebruik.
  • 'n Inprogram-aankoop by jou rekening te laat voeg.
  • Te vra oor 'n inprogramaankoop wat nie afgelewer is nie.
  • Hulp te kry met gebruikernaam- en wagwoordaanmeldprobleme vir spesifieke programme.

Kry 'n programontwikkelaar se kontakinligting.

Versoek 'n terugbetaling

Jy sal, afhangend van die besonderhede van jou aankoop en kwessie, dalk ook 'n terugbetaling kan kry. Kry meer inligting oor terugsendings en terugbetalings op Google Play.