Gegevenstoegang

Ontwikkelaars hebben ons laten weten dat actiegerichte gegevens essentieel zijn om de gebruikerservaring te verbeteren en hun bedrijf te laten groeien. Ontwikkelaars hebben toegang tot een uitgebreide set gegevens via de Play Console, in downloadbare indelingen en API's. We werken er voortdurend aan om statistieken en visualisaties nuttiger te maken. We zorgen ervoor dat de gegevens die we verzamelen en met ontwikkelaars delen over hun apps, de privacy en veiligheid van onze gebruikers beschermen.

Gegevens verzamelen en delen

Als een gebruiker als consument of ontwikkelaar gebruikmaakt van Google-services zoals Google Play, vertrouwt die gebruiker ons zijn of haar gegevens toe. We begrijpen dat dit een grote verantwoordelijkheid is en werken er hard aan om de gegevens van onze gebruikers te beschermen en gebruikers er de controle over te geven. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over de gegevens die we verzamelen, waarom we deze verzamelen en hoe u ze kunt updaten, beheren, exporteren en verwijderen. We delen persoonlijke informatie van onze gebruikers niet met bedrijven, organisaties of personen buiten Google, behalve in bepaalde gevallen die staan beschreven in ons privacybeleid.  Bovendien beperkt ons beleid voor gegevenstoegang de toegang tot identificeerbare niet-openbare app-gegevens van een andere ontwikkelaar.

Toegankelijkheid van gegevens

Aan de hand van de gegevens die met ontwikkelaars worden gedeeld, krijgen ze inzicht in de levenscyclus van hun app: hoe de app in de Play Store wordt ontdekt, hoe gebruikers de app gebruiken en waarvoor ze betalen. Ontwikkelaars hebben ook toegang tot beoordelingen en reviews om inzicht te krijgen in feedback van gebruikers en op problemen te reageren.

De gegevens die we aan ontwikkelaars verstrekken, zijn over het algemeen verzameld en geanonimiseerd om de privacy van gebruikers te waarborgen. Ontwikkelaars hebben bijvoorbeeld toegang tot de volgende gegevens van hun apps:

Ontwikkelaars hebben ook toegang tot verzamelde gegevens om hun prestaties in het hele ecosysteem te vergelijken. Een game-ontwikkelaar kan bijvoorbeeld de percentages voor gebruikersacquisitie vergelijken met vergelijkbare gamegenres in dezelfde regio. Deze gegevens worden verzameld om te voorkomen dat de prestatiegegevens van afzonderlijke ontwikkelaars worden vastgesteld.

We werken er voortdurend aan om te zorgen dat ontwikkelaars de benodigde gegevens hebben om succesvol te zijn.  Ga voor meer informatie over de beschikbare statistieken en inzichten voor ontwikkelaars naar het Helpcentrum voor de Play Console en play.google.com/console/about/.